Zdravím opýtam sa mamičky, ktoré ste dali vybrať nosné mandle ako ste na tom po čase? Dcéra 5r od začiatku ako chodila do škôlky bývala tak každé 2 mesiace chorá časté nádchy väčšinou bez problémov možno raz za rok potrebné atb pri komplikácií nič vážne. Ale začala odkaslievat/odrhavat alebo ako to nazvem. Skúšali sme kadečo a kadekoho (Obvodna Dr, krčná, zmeniť prikrývkou vankúš antialergické …) po pár mesiacoch na ORL povedali že ma veľmi veľkú nosnú mandľu a určite musí ísť von. Dlho nás presviedčali nakoniec sme dali vybrať ale odvtedy je častejšie chorá vkuse upchatý nos nádcha. Každé 3-4 týždne. V septembri operácia 3krat chorá potom december Covid (ľahký priebe) o mesiac nádcha a po týždni znova nádcha. Už ma to štve hrozne. Aké máte skúsenosti. Nechcem to zase riešiť strašne sú to len nadchy. Ešte chcem počkať predsa je to len polrok od operácie. Zaujímajú ma skúsenosti. Dakujem
Nás syn je soplavy každý mesiac aj s mandľami. Ja po vybratí veľké zlepšenie, bývalá som sem tam chorá. Prvú riadnu angínu pamätám až okolo 17tich rokov a potom ešte asi 4 ďalšie v priebehu pár rokov a teraz už dlhšie nič... Ale môže to byť individuálne
@elkakk ja mám zase negatívnu skúsenosť, po vybratí mandlí(všetkých) sa zlepšilo akurát to že nemám angínu, ale chorá som nonstop, a nádcha v kuse teraz mám nádchu už asi mesiac, ale ja som ich mala vybraté v 19 takže tam si organizmus už na to nezvykol, ale lekári vravia že pokiaľ je to v detskom veku tak si organizmus na to zvykne a zlepší sa to, počkaj chvíľu určite sa to zlepší je to predsa ešte krátky čas, držím palce
Je to mozno ťažko povedať, lebo zrovna je teraz "chorlave" obdobie. A kým sa tá imunita trochu pozbiera, ked sa tlačia choroby naokolo..robili jej v celkovej? Aj to môže mať vplyv na imunitu. Treba trosku počkať. Skúsali ste imunoglukan? (Je ale drahy a treba dohodobo).
Môjmu nepomohlo vybratie nos. mandle, chorý nonstop do 10r., zákrok mal v 3rokoch myslim
Môjmu vyberali mandle v máji. Nastúpil do škôlky a sme tam kde sme boli. Týždeň v škôlke týždeň doma 😔🤦♀️ doktorka je z toho sklamaná. To vybratie mandlí sme brali ze konečne budeme mat pokoj. Syn má 6 rokov a je v kuse chorý. Liečia ho na alergiu a potvrdenú nemá na nič. Vybrali mu mandle nosné a furt je zahlieneny. On ma toľko soplov až nechápem. Tak či mu to pomohlo neviem... Asi nie 😔
U mojej dcéry po vybratí nosnej mandle nastalo okamžite 100% zlepšenie, potom chorá max. 1x do roka aj to chytila chrípku.