ahojte nemate prosim skusenost s tym ked dieta ( 5mesiacov) casto a silno tlaci na stolicu? pricom casto krat z toho tlacenia nic nieje alebo len prdiky. neviem ci je to vazne ci ist za lekarom alebo je to bezne
dakujem
aj my mame presne tento ity problem,malinky stale tlači.
ked som prestala kojit a davat mu umele mlieko,tak mal tvrdsiu stolicu,ktoru sam nevytlacil tak mu už mesiac pomaham bud s teplomerom alebo rekt. rurkou,inak sa nevykaka,tlači cely den a nič z toho...
Obcas sa to stavalo aj u nas. Dokonca bol schopny od takej tretej nadranom tlacit zo spanku a bola som rada, ak sa doobeda konecne vykakal. A to ani nebolo tvrde hovienko. Len proste tlacil.
Odkedy sme mu ale jedno mlieko denne zacali robit do odvaru z ovsenych vlociek, tento problem prestal. Odvar z ovsenych vlociek uvolnuje. Pozor, neprehana. Len uvolnuje. Ak mas zaujem, pisni IP a napisem Ti ako ho robit. Je to lepsie ako pomahat teplomerom ci rektalnou rurkou, lebo na takuto pomoc si crievka mozu velmi lahko zvyknut.
no a kaka normalne?nema zapchy?moj maly to tiez robil ked sme mali problem s kakanim. stolicu mal kazde 4 dni a to ten jeden den tlacil naprazdno niekolkokrat a potom dlho a tazko kakal a velmi tvrde a musela som mu pomahat. ak nema problem so stolicou tak si myslim ze to nie je nic vazne. proste ked si chce poprdkat tak to tak prejavuje.nas maly vydava zvuky akoby tlacil aj ked sa raduje. cely ocervenie a vydava takyzvuk na tlacenie a obcas aj zatne pasticky - ale to sa len velmi z niecoho raduje a nevie to v danej chvili vyjadrit inak. tiez som si najprv myslela,ze ide kakat ale potom som zistila co je vo veci.skus viac pozorovat.