Častá stolica štvormesačného bábätka

zuzanaklin
26. okt 2013

ahojte maminky mam 4 mesacneho chlapceka a zacal mat tak 3 krat niekedy aj 4 krat za den stolicu, ako voda, je zltej farby. Neplace, stale si poprdkava 😅 , je len na materskom mliecku zatial ale asi mu uz nestaci lebo tiez pribral ani nie pol kila za mesiac neviem ci je to tym ze ma tu stolicu castejsie alebo mu to mlieko vazne uz nestaci..... ak mate podobnu skusenost prosim poradte

seemani
26. okt 2013

@zuzanaklin V prvom rade si nezačni namýšľať, že mu tvoje mlieko nestačí.. Určite mu stačí. Priberanie pol kila za mesiac pri 4mesačnom je v norme, môj má tri mesiace, 6kg a už priberá pomalšie. To je normálne, že sa to spomalí. My máme stolicu každý druhý deň, vždy okolo 11tej doobeda, lekárka vravela, že je to ideál, vraj všetko vstrebe.
A v poradni sa ťa doktorka nepýta na tú stolicu? Čo nato povedala? Moja sa vždy pýta, koľkokrát denne papáme a ako často kakáme.

linda20111
26. okt 2013

@zuzanaklin netrap sa pre to, mam taku skusenost ze kakanie sa meni casom, moj tiez kakal rozne, od narodenia zvykol 2x za den, neskor 5x a aj vnoci, potom ked mal 3apol mesiaca (po ockovani) sa to uplne zmenilo, nekakal 7dni, uz som sa zacinala bat, potom kakal kazde 4 dni a teraz zas 2x za den... Tak isto to bolo aj so spankom, papanim, vsetko sa meni za nejaky cas, co mal rad pred 2mesiacmi uz teraz ani vidiel nechce, co vtedy vypluval teraz miluje. Babatka sa menia, ked nema problem, nieje nervozny, nekrutisa neplace tak to nic nieje..

marylis
26. okt 2013

@zuzanaklin moj ma 8 mesiacov a od narodenia kaka tak 6x denne 😀 takze no stress 😉

dejka77
26. okt 2013

S tym kakanim si nemusis robit starosti 🙂 . Syn kakal skoro po kazdom kojeni. Pokial ti pribera tak neries, nie kazde babatka priberaju kilo za mesiac.