Častá stolica 5-týždňovej dcérky po umelom mlieku

marussska
16. feb 2023

Ahojte, ma tu niekto skúsenosť s častou stoličku po UM? Mala ma 5tt, zmenili sme mlieko na Hipp AR lebo mala ma reflux. Kaká do každej plienky a neuveriteľne veľké množstvo. V noci bola prekakaná až na chrbatiku :( Trápia ju aj kŕče počas celého dňa, vždy po papani sa zvíja. Keď konečne zaspí, zobudíš ju kŕče lebo zasa kaká. Som zúfalá :( Pije cca každé 3hod 120ml.

kristina82
16. feb 2023

@marussska nema abkm? Ekzem nema?

marussska
autor
16. feb 2023

@kristina82 nemá práveže žiadny ekzém a neviem ako zistiť tu ABKM. Lekárka jej dnes zobrala na rozbor stolicu a urobila výter z ritky. Ale neviem či sa to da z toho zistiť. Tiež sa stále zamýšľam nad touto alergiou ale ona tvrdí ze nie :( Žiadne ďalšie testy na nerobila ani nás na ne neposlala.

taktotedanie
16. feb 2023

Tak nasa mala 5 tyzdnov a ledva 90 vypila

kitycat
16. feb 2023

@marussska a nepije az moc? Mne ledva 100ml, castokrat aj menej a to este polku vygrcla mam pocit. Ale ja kojim a vazila som pred a po. A kakanie bolo tiez v skoro kazdej plienke v tomto veku.
Mozno je to na brusko vela a ak to nejde vrskom, tak spodkom?

marussska
autor
16. feb 2023

@taktotedanie Hanka je od narodenia strašne hladná. Keby mohla vypila by aj 150ml ale samozrejme jej nedám. Keď nevypije svoje množstvo, strašne plače a papa si rúčky a všetko okolo dáva do pusinky. Nedá sa jej nedať :( Dávam jej fľašu na 3x s odfrgnutim aby to nebolo ťažké na žalúdok.

katkine_terapie
16. feb 2023

@marussska odkedy ma tie problemy? Az od Hipp AR ci ste mali predtym ine mliecko a to bolo ok?

ropucha6
16. feb 2023

Tiez sa mi to zda dost, mozno preto tolko vylucuje? Davas aj nejake nejake kvapky na brusko?

marussska
autor
16. feb 2023

@katkine_terapie Predtým sme mali nutrilon ar ale z toho bývala zapecena a mala koliky. Teraz ma kŕče stále, ale zasa priveľa kaká.

marussska
autor
16. feb 2023

@ropucha6 Dávam SAP simplex, coliprev a biogaia. Všetko na odobrenie lekárky.

katkine_terapie
16. feb 2023

@marussska vyskusaj bezlaktozove mliecko (ak nezaberie, tak na mliecko speci upravene pre deti s ABKM) a uvidis ci sa situacia trosku upravi. Moze tam byt intolerancia na laktozu alebo ABKM. Probiotika by som zmenila na Probiofix Inum kvapky (su bez alergenov). Pravdepodobne papa vela preto, ze je v zacarovanom kruhu bolesti bruska, rychleho prechodu potravy traviacou sustavou a nasledneho hladu (mliecko telo netravi). Pozor! To neznamena, ze dietatko nepribera, moze priberat normalne a aj dokonca nadmerne. Vyskusaj uvidis ci pomoze. Ako casto davas coliprev?

marussska
autor
16. feb 2023

@katkine_terapie Coliprev do každej fľašky 8 kvapiek a SAP simplex do každej fľašky 15 kvapiek. Biogaia každý deň 5 kvapiek na lyžičku. Je to Ok? 🙄

katkine_terapie
16. feb 2023

@marussska hej toto by malo byt ok davkovanie, v tom pripade by nemalo ist o laktózu. Treba skusit vylucit ABKM- teda vymenit mliecko so speci nastiepenou bliekovinou. Pozri napriklad tu https://www.neocate.sk/abkm alebo tu: https://www.nutriklub.sk/produkty/pre-deti-so-s...

marussska
autor
16. feb 2023

@katkine_terapie Ďakujem pozriem. Len tým, že mame reflux to bude komplikácia 😢 Predpokladam, ze to su riedke mliečka. Práve kvôli tomu som musela prestať aj kojit, lebo moje mliečko sa jej strašne vracalo naspäť.

katkine_terapie
16. feb 2023

@marussska viem, ze kedysi sa dalo mliecko zahustovat Nutritonom (myslim, ze by ho mali vyrabat stale), pri velkych problemoch davat Gastrotuss, vyvysenu podlozku na lezkanie.

marussska
autor
17. feb 2023

@katkine_terapie Áno, toto všetko robíme. Mala máva kŕče vždy vtedy, keď sa napapa na úplne prázdne bruško, to som odsledovala. O Nutritone som už počula aj ja, ďakujem 😌 Prosím viete mi povedať aký je rozdiel medzi Nutrilon Alergic Digestove Care a Nutrilonom Prosyneo ktorý ste mi odporučila vy?

1234321
17. feb 2023

@marussska to je škoda, že si prestala kojiť. Po čase by sa to zlepšilo. A ako píšu baby vyššie, strašne veľa jej dávaš jesť na to, že ma 5 týždňov 😵‍💫