Častá bolesť bruška u 3,5-ročného.

7trisha7
18. mar 2020

Ahojte.. prosím, nemáte niekto skúsenosti? 3,5 ročného syna často bolí bruško, posledné dni si sťažuje už každý deň. Minulý týždeň sme boli s mladším na poradni u dr, spomínala som to samozrejme doktorke a povedala, že v 90% prípadoch ide u detí o červíky ... Síce neviem kde by ich chytil, do škôlky ešte nechodí, ale máme teda od Essens také prírodné na odčervenie, tak to už týždeň berie. Aj sme skúsili vyradiť mliečne .. Ale aj tak stále vraví, že ho bolí bruško, ukazuje na celé že ho bolí. Dr hovorila, že ak to neprejde, máme vzorku stolice a moču odniesť, lenže nechcem teraz ísť k doktorke a ešte do nemocnice niekde do laboratória to odnášať ☹ ... Stolicu má pravidelnú, papá aj dosť ovocia, zeleniny, sladkostí nepapá vela.. jedol aj probiotiká, ale nezmenilo sa to. Nemali ste niektorá niečo podobné s dieťatkom? Ako ste to riešili? Čo to nakoniec bolo? Ale inak v pohode sa hraje, neplače od bolesti ani žiadne také extrémy...
Jak ustanú tieto najhoršie korona časy, pôjdem s ním hneď k dr ...

Ďakujem.

dennissa16
18. mar 2020

@7trisha7 aspoň mu bruško prehmatala? Neviem, aký čas to už trvá, ale pokiaľ sa to stupňuje ten moc a stolicu by som bez ohľadu na situáciu odniesla.. Pre svoj pokoj..
Poznám len 1 prípad, kedy sa dieťatko sťažovalo na bruško a nakoniec to nedopadlo dobre... ☹ ale môže to byť aj napr nejaká intolerancia a tak.... odvtedy viem, že dieťatko takéto 3 ročne, naozaj keď niečo sústavne boli, tak by som hľadala pricinu
Veľa šťastia

7trisha7
autor
18. mar 2020

@dennissa16 vdaka ... uz som volala dr a mame zajtra priniest moč a stolicu.. tak snad to bude ok 😬

labocca
18. mar 2020

moj maly ma 4 roky,bolesti bruska sa u nas objavovali casto..v roznych intervaloch. Okrem toho,ze ma na brusku aj diastazu,tak sme to samozrejme vsetko riesili. Bol aj na sono bruska. Aj rozne probiotika mal. A tohto casu sme sa vratili k probiotikam Biogaia a opat je klud,zda sa,ze toto probiotikum nam pomaha najviac. Skuste a drzim palce...

7trisha7
autor
18. mar 2020

@labocca ano aj moj malý má diastázu :-/ .. aké máte cviky ? My len na fitlopte krúženie a fúkanie do vody cez hadičku ... Probiotiká bral, biogaiu aj probiofix a nepomáhalo... ☹ uvidím zajtra aké budú výsledky, ráno muž zanesie stolicu aj moč k dr. A ďakujem 🙂

majamat
18. mar 2020

este skuste celozrnne pecivo,a j ked neviem ako u tak amleho dietata. na trhu mame malo takeh peciva, ci chleba. treba hladat.

a teda jedien dokladne vysetrenie. no teraz je ta situacia dost komplikovana, tak neviem ako to pojde.
a mlieko ste vylucili nakomplet? pozor aj na kekse, cokolady, pecivo vyrobene z mlieka - briosky, vianocky a pod. tiez tusim aj do knedle ( neviem ci do kazdej ) ide mlieko. ak by mal na mlieko alergiu,c o je u deti caste,t ak ho musite vylucit nakomplet. a pozor, nepouzivat ani bezlaktozove produkty, proste mlieko a mliecne uplne prec.

majamat
18. mar 2020

no ale teda chcelo by to vysetrenie na gastre, a aj alergo.

hdpe
18. mar 2020

a nemôže to byť psychického pôvodu? Keď som čakala malú- bola som na rizikovom, malý mi často hovoril, že ho bruško bolí, behali sme po doktoroch a neskôr, keď sa malá narodila a všetko sa vrátilo takmer do normálu, už to vôbec nespomína. Zistil, že mám o neho starosti, keď mi hovorí, že ho bolí bruško, tak to trošku asi aj využíval. Napr..aj keď nechcel obed zjesť...

7trisha7
autor
18. mar 2020

@hdpe presne toto napadlo aj mna, ale neviem...radsej skusim nejake vysetrenia, teda zatial len tu stolicu a moć, to len dr rano hodim... Trapi ma to a bojim sa aby to naaaahodou nieco vazne nebolo..
@majamat vdaka, az sa situacia ukludni ucite pobehame viac dr ak to neprejde, ci nema alergiu nejaku

n820p
16. apr 2023

@7trisha7 ahoj, ako ste nakoniec dopadli s tými bolesťami bruška? 🙂 sme na tom teraz dosť podobne so synom

7trisha7
autor
16. apr 2023

@n820p noooo uz si ani nepamatam konkretne, cerviky to teda neboli ale proste preslo mu to a uz bol ok 🙂 neviem ci zabrali tie vitaminy alebo co, to od essens 🤔🤷🏻‍♀️
Minuly rok mal ale zas dlho bolest brucha po mononukleoze, bral vitaminy na pečen a uz mal podla vysetreni a krvi vsetko uplne ok ale denne ho bolelo brucho. Teraz sa asi zasmejes ale sli sme k liecitelovi co mal skvele recenzie co mi kamoska odporucila a odvtedy ziadne bolesti brucha 😅🤷🏻‍♀️ Ci taka brutal nahoda alebo to pomohlo… ktovie. Hlavne ze uz mame odvtedy pokoj