Čapík u 5-ročného dieťaťa

2. júl 2024

Dobry den,prosim o radu. Mam 5 rocneho syna,ktory vazi cca 20,5 kg a neznesie ziadne sirupy/tablety, takze pocas horucky mu davam vzdy cipky. V pribalovom letaku Nurofen cipky 125 mg sa pise,ze je to urcene pre deti do 6 rokov a do 20,5 kg. Co vsak o nejaky kratky cas,ked syn bude vazit viac ako tych 20,5 kg? Mozem podat napriklad 1 cipok a dalsiu polku z druheho? Syn mi fakt lieky podane ustami neznesie,ani zoadne dzusy,stavy a podobne veci,vyskusali sme uz ozaj vsetko. Vdaka!

bobkovci5
2. júl 2024

Ja osobne by som išla do lekárne a pýtala silnejsie

nikpa
2. júl 2024

A toto si neskúšala? Chuti to ako pomarančový gumový cukrík. Nemá to chuť ani konzistenciu lieku, ani to tak nevyzerá. Je to taký mäkký oranžový vankúšik.
NUROFEN Junior s pomarančovou príchuťou 100 mg
https://www.drmax.sk/nurofen-junior-s-pomaranco...

mamickalisticka
2. júl 2024

Ja davam panadol 250 čipky

mia_von_prag
2. júl 2024

Panadol Junior 250 mg sú čipky pre deti do 30 kg.

85miska
2. júl 2024

Iba sa chcem spýtať ze ako ste riešili napríklad antibiotiká? Syn ma 2,5 roka a bol v marci dosť vážne chorý a nechcel žiadny sirup. Tiež sme skúšali všetky techniky. Doktorka nám vtedy povedala ze keď takto bude odmietať sirupy bude chodiť na infúzie do nemocnice. Vy ste už niečo také podstúpili?

weuska1559
3. júl 2024

@85miska dcérka má 3 roky a tak isto mi nevezme žiadne sirupy,aj keď to zamaskujem do džúsu,vody,caju. Lekárka nám predpisuje tabletky antibiotiká a na horúčku cipky. Inak sa to nedá.

85miska
3. júl 2024

@weuska1559 a tabletky ako dáte? Keď rozpucite musí to byt horké

mamickalisticka
3. júl 2024

@85miska ja som syna naučila tak, že po jednom ml zo striekačky si rychlo zapija.. takže keď má 5ml, tak na 5x zapija čajom po troške

weuska1559
12. júl 2024

@85miska dcérka ich vezme v pohode nemá s tým problém