Dobry den,prosim o radu. Mam 5 rocneho syna,ktory vazi cca 20,5 kg a neznesie ziadne sirupy/tablety, takze pocas horucky mu davam vzdy cipky. V pribalovom letaku Nurofen cipky 125 mg sa pise,ze je to urcene pre deti do 6 rokov a do 20,5 kg. Co vsak o nejaky kratky cas,ked syn bude vazit viac ako tych 20,5 kg? Mozem podat napriklad 1 cipok a dalsiu polku z druheho? Syn mi fakt lieky podane ustami neznesie,ani zoadne dzusy,stavy a podobne veci,vyskusali sme uz ozaj vsetko. Vdaka!
A toto si neskúšala? Chuti to ako pomarančový gumový cukrík. Nemá to chuť ani konzistenciu lieku, ani to tak nevyzerá. Je to taký mäkký oranžový vankúšik.
NUROFEN Junior s pomarančovou príchuťou 100 mg
https://www.drmax.sk/nurofen-junior-s-pomaranco...
Ja davam panadol 250 čipky
Panadol Junior 250 mg sú čipky pre deti do 30 kg.
Iba sa chcem spýtať ze ako ste riešili napríklad antibiotiká? Syn ma 2,5 roka a bol v marci dosť vážne chorý a nechcel žiadny sirup. Tiež sme skúšali všetky techniky. Doktorka nám vtedy povedala ze keď takto bude odmietať sirupy bude chodiť na infúzie do nemocnice. Vy ste už niečo také podstúpili?
@85miska dcérka má 3 roky a tak isto mi nevezme žiadne sirupy,aj keď to zamaskujem do džúsu,vody,caju. Lekárka nám predpisuje tabletky antibiotiká a na horúčku cipky. Inak sa to nedá.
@weuska1559 a tabletky ako dáte? Keď rozpucite musí to byt horké
@85miska ja som syna naučila tak, že po jednom ml zo striekačky si rychlo zapija.. takže keď má 5ml, tak na 5x zapija čajom po troške
@85miska dcérka ich vezme v pohode nemá s tým problém
Ja osobne by som išla do lekárne a pýtala silnejsie