Zdravím. Mám 2 mesačne bábätko, chlapca. Môžem mu dať od bolesti bruška čipok alebo sirup paralen?
Alebo v takom prípade to riešiť radšej nejak inak?
A prečo sa vlastne hovorí ze chlapcov bolieva bruška a kedy to odznie? Niekedy som už na prášky
@skeblicka777 a je možné že by kliky začali až teraz? Tento týždeň v podstate. Myslela som že to majú detí už od prvých týždňov.
Ja mu nedám nič len manžel mi hovoril aby som mu niečo dala ale aj tak je všetko od 3 mesiacov
*koliky
chlapcom troska dlhsie dozrieva crievko, su haklivejsi. obcas je menej viac, staci masaz, alebo kremiky na brusko a jemne nahriat, maju take vrecuska s ceresnovymi kostkami, na tom sme ficali, ja nemam nic ani prosti kvapkam , su aj homeopaticke. odznie to postupne, ked sa troska viac uz mrvia, pretacaju, masiruju si tak brusko sami .
Ahoj môžu aj neskôr začať aj u nás tak bolo ...skôr treba dať niečo na kŕče ako sab simolex, infacol , espumisan pre detičky treba sa spýtať v lekárni.... cvičiť s nožičkami a masírovať bruško...možno skúsiť aj zistiť či to nebola potravina ktorú ste zjedli ak kojite... určite lieky od bolesti nie skôr na tie kŕče a vtedy prejde aj tá bolesť a samozrejme spomenúť to pediatricke
@althejka takže okolo 5 mesiaca cca by to malo prejsť? Ja som sa spoliehala že v tom 3 mesiaci by to mohlo ustúpiť. Viem, každé dietko je iné
@althejka jasné kvapky typu espumisan a podobne, ale nie sirupy od bolesti.
Autorka mala som tu dievčatko a jej veru začali koliky v 2 mesiacoch, väčšinou to odzneje samé v 4-5mesiaci
@veve205 je na umelom mlieku. Mám doma espumisan L, to mu mám dávať do mlieka či osobitne?
Krém pupik a masírovať
Kolíky treba len vydržať. Treba jemne masírovať, cvičiť nožičkami, poprípade nájsť dobrú polohu na nosenie, zmena mlieka -konzultuj s pediatrom. Len prosím nie žiadne lieky od bolesti.