Čapík a jeho zavedenie

podkolienka951
28. dec 2013

Ahojte, potrebujem poradiť, malej potrebujem zaniesť čapík ale nejako sa mi to nerady. Prosím poradte ako správne nato.

tinka9000
28. dec 2013

jemne vtlačiť, a potom trošku na 5 sekúnd stlačiť zadoček, myslím jemne k sebe obe polovice zadočku, aby ho hneď nevytlačila. Aspoň u nás to takto fungovalo.

zita19
28. dec 2013

lepsi sposob ako poradila @tinka9000 nie je

podkolienka951
autor
28. dec 2013

@tinka9000 A ako hlboko ho jej mam dať? Neublížim jej?

tinka9000
28. dec 2013

no ja som max. zatiačila trošku nechtom alebo buškom prsta do konca čípku a skôr ho akokeby podržala a hneď zatlačila zadoček, hlboko nie len pokiaľ celý nevojde dnu. Ono sa to občas šmýka tak si kľudne pomôž nejakou ceruzkou - tým nešpicatým koncom alebo hocičím, len aby sa ti to nevyšmyklo ho jemne vsuň dnu, fakt len kým celý nevojde dnu, pomaly a neboj sa, takto bábenu neublížiš a hlavne trošku zatlač ten zadoček.

podkolienka951
autor
28. dec 2013

@tinka9000 Ďakujem ti veľmi pekne už som ho malej zaviedla, aj ked mi to trvalo 5 min ale ma ho už v zadočku, je to ine ako ked si davam čapik sebe, ešte raz pekne ďakujem

janinah
28. dec 2013

daj si na prst hyg.papierovu vreckovku a prstom čípok zatláčaj celý do konečníka,určite nijaké ceruzky nepoužívaj,len svoj prst,dieťa leží na boku s vypuleným zadočkom a pokrčenými nohami v kolenách,zadoček pri vtláčaní druhou rukou rozťahuj,po zatlačení hneď stlač

magdalenkami
29. dec 2013

my pouzivame aj mast napr infadolan na vchod okolo konecnika

tinka9000
30. dec 2013

@podkolienka951 nemáš za čo, hlavne že sa podarilo, časom získaš prax, aj ja som sa prvé razy bála. Tú ceruzku som mala vtedy raz po ruke, len kôli tomu že sa mi šmýkal prst lebo som bola v strese, netlačila som ňou jasné že by som bábu neublížila, ale človek v stresovej situácii zaimprovizuje, účel svätí prostriedky🙂