Candida premnožená v čreve

beatab369
2. jún 2016

Rieši niekto problém s premnoženou candidou v čreve u 5 ročného dieťaťa? Nám zistili 3 krížiky, máme zhoršení ekzém...
Viete niekto poradiť?
Ďakujem

kaja73
2. jún 2016

vylucit cukor-v v kazdej poobobe-nielen sladkosti,ale aj v podobe obilnin,peciva,ryze... Pouzivat napr xyilitol na osladenie-ten kandida nevie spapat,jest vela zeleniny/okrem kukurice/varenej,surovej,kvasenej,menej sladke ovocie-cucoriedky,maliny,cernice,ribezle....,jest bielkoviny-ryby,maso, vajicka,zdrave tuky-olivak,kokosovy tuk-ten je uplne idealny pri kandide-ale panensky,kluden aj domacu mast,semienka,orechy,mandle. Priadat do starvy omega 3 mastne kyseliny-rybi tuk,chia semienka,lanove semienka a ubrat omega 6-slnecnica,repka..tie vyradit uplne-podporuju zapal a alergie.

beatab369
autor
2. jún 2016

@kaja73 dakujem pekne... pocula som tiež, že Aloe vera je na to dobry...kokosovy olej uzivam v kuchyni uz dlhodobo, probiotika berie pol roka, len ich obmienam...ale boli sme na operacii a zase bral anb :( v januari mal este 2 kriziky a uz su to tri :( dr. zvažujú tabletky, ale čítala som, že sú veľmi silné a veľa nežiadúcich účinkov...len nevie ked máme tie 3 krížiky aké je to už vážne, aj keď viem, že by nemal byť žiaden, len či už je nevyhnutná liečba tabletkami

kaja73
2. jún 2016

@beatab369 ten kokosak je vhodny aj lyzickovat..ja malemu rozpustam kazde rano cajovu lyzicky panneskeho vonaveho kokosaku a k tomu rybi tuk...ranny ritual. Probioika su dobre bio gayja,hylak, ci infant dopphylusPLUS-nie obycajny.Zacala by som asi hylakom-ten je doslova pri ekzeme vyborny. Mliecne by som vynechala-hlavne klasicke mlieko,ci sladene jogurty,pribnaky...to fakt nie. Max jogurty ci kefir biely-ak mu nerobi problem mliecna bielkovina. A fajn su vytazky z grepovych semienok-citricidal,alebo aj klasicke z lekarne-proste vytazok z gerpu-uzivat denne do trochy vody.

stanulienkat
2. jún 2016

probiotika Biogaia

majka99999
2. jún 2016

@beatab369 ako ti pisala prefo mnou kaja, cukor, mrkvu vylucit, mlieko podla moznosti tiez aspon na 2-3 tyzdne, Hylak 3x denne 15 kvapiek. Na ten "ekzem", ktory nie je ekzem, ale kvasinka zinkovu mast obycajnu 2x denne.

beatab369
autor
2. jún 2016

Dakujem za radu..už som vyskusala vela probiotik...biogayja akosi nic :( teraz som mu kupila dnes children dophilus :( tak uvidíme, davam mu vlakninu od vcera lebo my sme sa vyhadzali aj po silvestri...vsade aj v puse aj na konecniku a tak si rozskribal, ze potom mal pri stolici obcas na toaletaku krvicku...takze som mu teraz nasadila aj vlakninu, lebo v skolke tolko nepije a poobede je uz tazke to dohnat...ale uz je to lepsie s tou krvickou...uz ju mame raz za mesiac pri tvrdsej stolici...

OK---takze vlakninu mu budem davat priebezne podla stolice, aby zase nemal vsetkeho naraz a nemal hnacky....probiotika, kedze som uz kupila tie vyskusam, kokosak+rybi tuk a skusim tie grepove kvapky
Skusim sa dohodnut s dr. nech este 2-3 tyzdne pocka s liecbou a vynecham uplne cukor, max ho nahradim steviou v nutnom pripade, vela zeleniny a vynechat bielu muku.
Problem bude s chlebom, lebo ten on ma rad...aj ked kupujem tmavy...a uvidíme o 3 tyzdne.

beatab369
autor
2. jún 2016

alebo mam kupit ten hylak? a ten dophilus necham na neskor?

majka99999
2. jún 2016

@beatab369 chlieb az tak nevadi, hlavne obmedzit sacharidy na minimum (laktoza, fruktoza).

majka99999
2. jún 2016

@beatab369 hylak je podobne ako ten citridical. Probiotika nie su nutne, ak budes davat hylaka, postuduj ten link. Hylak je kysly ako tie grepove semiacka a to kvasinka nemusi.

sedem
2. jún 2016

@beatab369 zapojím sa aj ja 😉 pokojne dávaj dophilus-probiotika a k tomu kúp hylak- to sú prebitia, fungujú ako hnojivo na protetika,takže da sa povedať,že znásobuju účinok probiotik 😉 ten hylak si potom pozri v návode,myslím, že hodinu alebo dve pred podaním a po sa nesmie nič mliečne

beatab369
autor
2. jún 2016

Dakujem kocky...
tak len dufam, ze to pomoze a nebudeme musiet na lieky, lebo mam normalne stres z toho...ake su vedlajsie ucinky a tak...

sedem
2. jún 2016

@beatab369 hylak sú prebiotika, telefón mi to prepísal...a fungujú ako hnojivo na probiotika

beatab369
autor
2. jún 2016

Takze mozem probiotika + hylak + grepove kvapky?

sedem
2. jún 2016

@beatab369 môžeš,ale grepove by som dala v iný cas, pro+prebiotika kľudne spolu

kaja73
2. jún 2016

@sedem hylak nie je prebiotikum.. http://www.hylak.cz/probiotika-prebiotika-eubio... je to ine..ale nie je to ani probiotikum... podstatne je ze to zabera na kvasinkovy ekzem 🙂

kaja73
2. jún 2016

@sedem prebiotikum je napr jablcna vlaknina

kaja73
2. jún 2016

@majka99999 chlieb je hlavne sacharid a plus lepok k tomu-lepok moze poskodzivat citlive creva a sposobovat vacsi vyskyt alergii vdaka zvysenej priepustnosti criev /d okrvi prenika aj to co by inak nepreniklo z criev/ ..teda je to este horsie ako samotny sacharid.

beatab369
autor
2. jún 2016

och...tak sa začínam stracat dievcata 🙂
Ale dakujem za radu...

kaja73
2. jún 2016

@beatab369 hylak je laicky povedane hovienko probiotik 🙂 .je to ich produkt..teda telo nemusi stracat cas tvorenim metabolitu,ale ty mu ho dodas priamo.

beatab369
autor
2. jún 2016

kupila som aj vlakninu...najprv som chcela psyllium ale potom mi ponukla predavacka nejaku inu vlakninu aj s probiotikami....tak som ju kúpila...
A uz sa stracam...musim si dnes vecer pekne nastudovat co je co 😀

Kaja73 takze teda mozem aj probiotika aj hylak aj tie grepove kvapky? ci sa jedno s druhym uz vylucuje?

beatab369
autor
2. jún 2016

cely sa mi vysypal aj na tvaricke uz ma vyrazky aj na hrudniku :(
Pred tyzdnom sme ako tak doliecili atopicky ekzem tak sa skrabal az do krvi...som sa bala aby nechytil infekciu nejaku...tak ak kortikoidne maste sme museli...to sme akosi zvladli a teraz ma take ako male potnicky po hrudniku aj na tvaricke :(
Uz neviem ci je to z tych kvasiniek alebo co (

kaja73
2. jún 2016

@beatab369 pri hylaku nemuss davat probiotika dalsie..hylak by som davala mozno 3m a potom dake klasicke probiotika...prebiotika davaj to je ine..napr ta jablcna vlaknina je vyborne prebitoikum. A grep v pohode aj dlhsie dobu podla navodu na nom pisanom. Zaklad je vsak dieta nizkosacharidova a podla mozosti co najmenej s obsahom lepku a kazeinu.
A neviem kedy ste ockovali to v 5 roku ockovanie,alebo ci vas caka..vtedy ozaj pozor na stravu a kryt to vysokymi davkami C vitaminu a probiotik..alebo odlozit kym ekzem a kvasinka nebude pod kontrolou.

majka99999
2. jún 2016

@kaja73 s tym ockovanim suhlasim, pockat,kym ho preliecis a potom radsej znova nasadit vsetko (ak by sa ockovalo o rok a uz by jedol normalne). Inac moj jedol hlavne biele rozky, tie mu chutia, najviac mu prospel mrkovo-sladkostovy detox. Odvtedy ma viacmenej pokoj, len ked ide k babke (rano lekvar, na obed mrkvova polievka a buchty, vecer palacinky - to je taky extremny priklad), tak nasadzujem preventivne Hylak.

beatab369
autor
2. jún 2016

Tak bola som v predajni afarm ze kupim grepove kvapjy...pani mi poradila ze to asi nebude stavit a dala mi kvapjy priamo na candidu al......tak som kupila a mam doma probiotika + hyla kupim zajtra...ak mi dr pivie ze skusime este nieco...
Inak ma niekto s tym skusenist ze az na 3 kriziky candida vysla?
Ockovat sa mane do septembra...urcite to odlozim....jednak je po operacii a teraz exte toto :(
A ma niekto skusenosti s antimikotykami?

beatab369
autor
2. jún 2016

Och ten mobil...sorry za preklepy 🙂

beatab369
autor
2. jún 2016

Prosim ma niektora z vas skusenost u deti s antimykotikami? Mal uz niekto tak premnozrnu candidu?

hoffka777
10. jún 2016

@beatab369 mozem odporucit pre maleho liecbu aloe vera po tom sa mu to urcite zlepsi . Viac info v sprave

martina8995
1. sep 2023

@majka99999 pekny vecer vobec nikde ste mrkvu nedavali ani kusocek do polievok?