Rieši niekto problém s premnoženou candidou v čreve u 5 ročného dieťaťa? Nám zistili 3 krížiky, máme zhoršení ekzém...
Viete niekto poradiť?
Ďakujem
@kaja73 dakujem pekne... pocula som tiež, že Aloe vera je na to dobry...kokosovy olej uzivam v kuchyni uz dlhodobo, probiotika berie pol roka, len ich obmienam...ale boli sme na operacii a zase bral anb :( v januari mal este 2 kriziky a uz su to tri :( dr. zvažujú tabletky, ale čítala som, že sú veľmi silné a veľa nežiadúcich účinkov...len nevie ked máme tie 3 krížiky aké je to už vážne, aj keď viem, že by nemal byť žiaden, len či už je nevyhnutná liečba tabletkami
@beatab369 ten kokosak je vhodny aj lyzickovat..ja malemu rozpustam kazde rano cajovu lyzicky panneskeho vonaveho kokosaku a k tomu rybi tuk...ranny ritual. Probioika su dobre bio gayja,hylak, ci infant dopphylusPLUS-nie obycajny.Zacala by som asi hylakom-ten je doslova pri ekzeme vyborny. Mliecne by som vynechala-hlavne klasicke mlieko,ci sladene jogurty,pribnaky...to fakt nie. Max jogurty ci kefir biely-ak mu nerobi problem mliecna bielkovina. A fajn su vytazky z grepovych semienok-citricidal,alebo aj klasicke z lekarne-proste vytazok z gerpu-uzivat denne do trochy vody.
probiotika Biogaia
@beatab369 ako ti pisala prefo mnou kaja, cukor, mrkvu vylucit, mlieko podla moznosti tiez aspon na 2-3 tyzdne, Hylak 3x denne 15 kvapiek. Na ten "ekzem", ktory nie je ekzem, ale kvasinka zinkovu mast obycajnu 2x denne.
Dakujem za radu..už som vyskusala vela probiotik...biogayja akosi nic :( teraz som mu kupila dnes children dophilus :( tak uvidíme, davam mu vlakninu od vcera lebo my sme sa vyhadzali aj po silvestri...vsade aj v puse aj na konecniku a tak si rozskribal, ze potom mal pri stolici obcas na toaletaku krvicku...takze som mu teraz nasadila aj vlakninu, lebo v skolke tolko nepije a poobede je uz tazke to dohnat...ale uz je to lepsie s tou krvickou...uz ju mame raz za mesiac pri tvrdsej stolici...
OK---takze vlakninu mu budem davat priebezne podla stolice, aby zase nemal vsetkeho naraz a nemal hnacky....probiotika, kedze som uz kupila tie vyskusam, kokosak+rybi tuk a skusim tie grepove kvapky
Skusim sa dohodnut s dr. nech este 2-3 tyzdne pocka s liecbou a vynecham uplne cukor, max ho nahradim steviou v nutnom pripade, vela zeleniny a vynechat bielu muku.
Problem bude s chlebom, lebo ten on ma rad...aj ked kupujem tmavy...a uvidíme o 3 tyzdne.
alebo mam kupit ten hylak? a ten dophilus necham na neskor?
@beatab369 chlieb az tak nevadi, hlavne obmedzit sacharidy na minimum (laktoza, fruktoza).
@beatab369 hylak je podobne ako ten citridical. Probiotika nie su nutne, ak budes davat hylaka, postuduj ten link. Hylak je kysly ako tie grepove semiacka a to kvasinka nemusi.
@beatab369 zapojím sa aj ja 😉 pokojne dávaj dophilus-probiotika a k tomu kúp hylak- to sú prebitia, fungujú ako hnojivo na protetika,takže da sa povedať,že znásobuju účinok probiotik 😉 ten hylak si potom pozri v návode,myslím, že hodinu alebo dve pred podaním a po sa nesmie nič mliečne
Dakujem kocky...
tak len dufam, ze to pomoze a nebudeme musiet na lieky, lebo mam normalne stres z toho...ake su vedlajsie ucinky a tak...
Takze mozem probiotika + hylak + grepove kvapky?
@sedem hylak nie je prebiotikum.. http://www.hylak.cz/probiotika-prebiotika-eubio... je to ine..ale nie je to ani probiotikum... podstatne je ze to zabera na kvasinkovy ekzem 🙂
@majka99999 chlieb je hlavne sacharid a plus lepok k tomu-lepok moze poskodzivat citlive creva a sposobovat vacsi vyskyt alergii vdaka zvysenej priepustnosti criev /d okrvi prenika aj to co by inak nepreniklo z criev/ ..teda je to este horsie ako samotny sacharid.
och...tak sa začínam stracat dievcata 🙂
Ale dakujem za radu...
kupila som aj vlakninu...najprv som chcela psyllium ale potom mi ponukla predavacka nejaku inu vlakninu aj s probiotikami....tak som ju kúpila...
A uz sa stracam...musim si dnes vecer pekne nastudovat co je co 😀
Kaja73 takze teda mozem aj probiotika aj hylak aj tie grepove kvapky? ci sa jedno s druhym uz vylucuje?
cely sa mi vysypal aj na tvaricke uz ma vyrazky aj na hrudniku :(
Pred tyzdnom sme ako tak doliecili atopicky ekzem tak sa skrabal az do krvi...som sa bala aby nechytil infekciu nejaku...tak ak kortikoidne maste sme museli...to sme akosi zvladli a teraz ma take ako male potnicky po hrudniku aj na tvaricke :(
Uz neviem ci je to z tych kvasiniek alebo co (
@beatab369 pri hylaku nemuss davat probiotika dalsie..hylak by som davala mozno 3m a potom dake klasicke probiotika...prebiotika davaj to je ine..napr ta jablcna vlaknina je vyborne prebitoikum. A grep v pohode aj dlhsie dobu podla navodu na nom pisanom. Zaklad je vsak dieta nizkosacharidova a podla mozosti co najmenej s obsahom lepku a kazeinu.
A neviem kedy ste ockovali to v 5 roku ockovanie,alebo ci vas caka..vtedy ozaj pozor na stravu a kryt to vysokymi davkami C vitaminu a probiotik..alebo odlozit kym ekzem a kvasinka nebude pod kontrolou.
@kaja73 s tym ockovanim suhlasim, pockat,kym ho preliecis a potom radsej znova nasadit vsetko (ak by sa ockovalo o rok a uz by jedol normalne). Inac moj jedol hlavne biele rozky, tie mu chutia, najviac mu prospel mrkovo-sladkostovy detox. Odvtedy ma viacmenej pokoj, len ked ide k babke (rano lekvar, na obed mrkvova polievka a buchty, vecer palacinky - to je taky extremny priklad), tak nasadzujem preventivne Hylak.
Tak bola som v predajni afarm ze kupim grepove kvapjy...pani mi poradila ze to asi nebude stavit a dala mi kvapjy priamo na candidu al......tak som kupila a mam doma probiotika + hyla kupim zajtra...ak mi dr pivie ze skusime este nieco...
Inak ma niekto s tym skusenist ze az na 3 kriziky candida vysla?
Ockovat sa mane do septembra...urcite to odlozim....jednak je po operacii a teraz exte toto :(
A ma niekto skusenosti s antimikotykami?
Och ten mobil...sorry za preklepy 🙂
Prosim ma niektora z vas skusenost u deti s antimykotikami? Mal uz niekto tak premnozrnu candidu?
nabehni sem do skupiny https://www.modrykonik.cz/group/6098/ a https://www.modrykonik.cz/group/7017/
@majka99999 pekny vecer vobec nikde ste mrkvu nedavali ani kusocek do polievok?
vylucit cukor-v v kazdej poobobe-nielen sladkosti,ale aj v podobe obilnin,peciva,ryze... Pouzivat napr xyilitol na osladenie-ten kandida nevie spapat,jest vela zeleniny/okrem kukurice/varenej,surovej,kvasenej,menej sladke ovocie-cucoriedky,maliny,cernice,ribezle....,jest bielkoviny-ryby,maso, vajicka,zdrave tuky-olivak,kokosovy tuk-ten je uplne idealny pri kandide-ale panensky,kluden aj domacu mast,semienka,orechy,mandle. Priadat do starvy omega 3 mastne kyseliny-rybi tuk,chia semienka,lanove semienka a ubrat omega 6-slnecnica,repka..tie vyradit uplne-podporuju zapal a alergie.