Ahojte, prosim Vás s dcérkou bojujeme s campylobakterom. Všetko to začalo 6.1 v sobotu. Začala mať hnačky. Večer už boli jemné "vlasy" krvi v stolici. V nedeľu to už bolo zlé. Čistý hlien a krv. V pondelok 8.1 som letela k dr, bola tam naša pani dr., ktorá už končí a ide do dôchodku a tá má ubezpečovala, že je všetko v poriadku, že to takto má byť, že sa malá čistí, lebo veľa papá.. no samozrejme v pondelok večer ešte horšia stolica. To už ani stolica nebola. V utorok mi to nedalo a šla som k dr znova s fotkami ako malá kaká. Bola tam naša nová pani dr. Tá nás hneď poslala do nemocnice. Tak nás 9.1 hospitalizovali s tým, že o 2 hodiny sme mali výsledky krvi s potvrdením campylobakterom. (Následne pozitívna aj stolica a výter)Nasadili nám ryžový vývar s bezlaktozovym mliekom Nutrilon. Dali lieky proti krvácaniu. V piatok 12.1 nás prepustili do domácej liečby. A zotrvať aspoň týždeň na UM bezlaktozovom, tak sme sa snažili, nakoľko malá ma reflux a predtým bola na Nutrilon AR, tak si viete predstaviť, že sa k tomu pridalo ešte aj vracanie. Vydržali sme do 18.1, len malá nám už začala kakať strašne na tmavozeleno a menej a menej cikala. Tak sme sa s dr dohodli, že dáme späť už Nutrilon AR, ale hnačky prišli znovu aj s hlienom. Už nie tak moc ako predtým. Nejakých 3x maximálne do dňa. Kontrolný výter bol zase pozitívny na campylobakter. Malá mala kôli campylobakterovi posunuté aj prvé očkovanie. Tu nastáva moja otázka. Uvažujem už nad tým aby sa jej nasadili ATB. Nakoľko je dosť už unavená a nechcela by som aby sa stále trápila, aj ritka ju už musí bolieť. Ďakujem za každú odpoveď.
@ovaaa fuha, chúďa to mal strašnú kombináciu. Našej malej nemohli dať infúzie, lebo jej všetky žilky popraskali aj na hlavičke. Tak som ju musela kŕmiť každú hodinu a pól. A nosiť vyvýšene, aby čo najmenej vyvracala.. A po tých ATB mal Váš syn aj tak pozitívneho campylobaktera?
@dorotka31210 On mal ešte k tomu aj vysoké teploty , dávali mu l ANT+ smektu a infúzie 10 dni., ako som písala 3 mesiace trvalo, kým mal negatívne výsledky. Držím palce
Moja mala Campylobacter Coli ako 4 mesačná. Hnačky, 5-8 krát denne s krvavým hlienom. Boli sme v nemocnici 3 dni. Atb nedostala, keďže žiadne neboli citlivé. Pila bezlaktozove UM (Beba), pár dní robené v ryžovom odvare plus probiotiká Nekadex a na začiatku Tasectan pre deti. Kontrolný výter robený nebol, dr hovorila, že ten môže byť pozitívny aj pol roka. Inak tú Bebu pila asi 2 týždne tuším, potom sme prešli späť na jej UM ale poviem ti, odvtedy stále stresujem pri kakani.
@katesocka ani nevrav, ja som sa snažila to bezlaktozove UM s ryzovym odvarom čo najdlhšie aby ho pila... Ale žiaľ reflux nám to už nedovolil.. naša hnačkovala prvých 7 dní aj 13-14 krát za deň. A potom už len čistý hlien s krvou bez akejkoľvek stolice, lebo aj vracala... A už mám nervy v prdeli... Čo každú jednu stolicu plačem sňou.. dnes úplne tmavo zelená, až taká kaki Tmavá úplne a kopec hlienu. Tak sa bojím, že zase bude mať krv v stolici.. a prosím ťa kedy asi prešli tie hnačky?
@dorotka31210 no ona ako pila to bezlaktozove tak mala problém sa vykakať, ledva raz za deň kakala. Zelené tiež, ale to je pri UM normálne. Podľa mňa ale pomohli aj tie Nekadex probiotiká, oni sú na hnačky.
@katesocka ďakujem moc, skúsim zmeniť tie probiotiká, lebo berie biogaiu dvojnásobnú dávku nám v nemocnici nakázali. Ale tie už berie od 5 týždňa, tak možno aj pomôžu.
@dorotka31210 skús fakt ten Nekadex, on je vyslovene na hnačky, tak by to mohlo pomôcť. Držím palce 🤗
@dorotka31210 nie je zač, rada som pomohla a hlave že je malinkej už lepšie ❤️
@dorotka31210 Syn mal antibiotiká, podali mu ich v nemocnici ale on mal campylobaktera spolu so salmonelou.a trvalo to 3 mesiace, kým mal negatívne výsledky { 3 vzorky stolíc za sebou) Mal 6r a v nemocnici strávil 10 dní na infúziách a diéte.