Campylobacter a antibiotiká

jugolinka
26. máj 2017

Ahojte, prosim poradte. dnes malemu zistili z vyteru campylobacter a dr. nam hned dala antibiotika klacid. ja nie som velmi za antibiotika a niekde na forach som citala, ze to prejde aj samo. preto prosim mamicky , ktore sa s tym popasovali o radu. velmi pekne dakujem

tanita36
26. máj 2017

Ahoj. Aj my sme prekonali campylobakter.hnačky, keď mal synček asi 2roky. Nám tiež doktor dal Atb, dokonca ešte pred výsledkami zo sterov (isiel víkend, aby sa kryl zrejme) Ja som mu ich nenasadila, celkom dobre sme to zvládali. Dôležité je rehydratovat, zo začiatku ryžová, mrkvová dieta. Neviem ako staré máš dieťa. Dobré je často kojit, užívať Kulísek - ten sa nám osvedčil. No a smecta, ak to do neho dostaneš 😉

jugolinka
autor
26. máj 2017

nas maly mal hnacku minuly tyzden v sobotu , nedelu a este trosku v pondelok doobeda. hned v pondelok sme isli na vyter. on uz nehnackuje akurat dnes prisli vysledky zo steru a dnes nas nam dala dr. aj atb. davam mu hylak a biogaiu

jugolinka
autor
26. máj 2017

je este kojeny

jugolinka
autor
26. máj 2017

ale nechapem preco dr. nemohla pockat a urobit vyter napr. o tyzden, dva tri a nie hned atb

jugolinka
autor
26. máj 2017

ja nechcem spochybnovat lekarov, ale teraz je doba premnozena antibiotikami. dr. mi povedala, ze ak je to neliecene, ze to moze prinasat dalsie rizika. preto som na pochybach a neviem, ci mu to nasadit, ci nie.

tanita36
26. máj 2017

Ani ja si nedovolím spochybniť rozhodnutie tvojej lekárky. Ale predsa, aký druh campylobactera vám potvrdili? Camp.jejuni - ten je bežnejši, nevyžaduje liečbu Atb. Potom je ešte zriedkavý výskyt Camp.fetus, ktorý naopak musí byť prelieceny Atb.

janka54321
26. máj 2017

Nasa mala mala campylobactera, ked mala 7. mesiacov...krvave hnacky, hlienovite a teploty nad 39 a veru antibiotika nam lekarka nedala...mala dietu a hlavne e davali kuliseka...myslim, ze tie antibiotika su veru zbytocne...musi to vsetko, ako sa vravi vykakat

jugolinka
autor
26. máj 2017

mame myslim toho camp.jejuni.drobcovi som nasadila dietu

janka54321
26. máj 2017

A este sme davali probiotika

dazdovka
26. máj 2017

aj ja dnes toto riesim, dnes mi volali z hygieny, boli sme tyzden prec a prave pred tyzdnom dcerke robili vyter, z ktoreho vysiel pozitivny campylobakter. Dcera bola ale u starych rodicov cely tyzden, babka ju nechala na diete a babika uz nekakala hnackove... Nebudem to silit, ak bude mat v pohode naladu a apetit, ziadnu hnacku a horucky, tak nemyslim, ze je potrebna este nejaka extra liecba, akurat sa musi dat doporiadku traviaci trakt, cize probiotika a prebiotika kazdy den...

zara0201
26. máj 2017

@jugolinka Moje dieťa síce nemalo campylobaktera ale mala som ho pred dvomi rokmi ja. (Nech žije grécka reštaurácia v našom meste!!!) Doktor povedal že mi nedá ATB, lebo tými by som zabila ešte zvyšok dobrých baktérií v čreve. Takže len diéta a hylak.

candii
26. máj 2017

Tiez sme mali tuto bakteriu a mali sme ant Sumamed, davali sme aj probiotika Enternu a Smectu a prisnu dietu. Celkom dobry priebeh to malo ale neviem ci vdaka ant ..

candii
26. máj 2017

Ale ak si mu az antibiotika dala tak pokracuj neprestavaj mu ich davat

janula2511
13. aug 2018

@janka54321 prosím ta koľko dní ste hnackovali? Ako dlho mal krv v stolici?

nikita002
25. okt 2021

@candii nám tiež vyšiel že má campylobaktera že to môže mať z hydinového mäsa...hnackoval od minulej soboty ale už stredu bol v pohode ale preistotu som mu dala stolicu do labaku a dneska nám ešte len prišiel výsledok ale už nehnackujeme ani nič už je v pohode boly sme bez teploty počas hnačiek len kŕče mal .....dala nám azitrox užívať jedna tabletka denne na 6 dní .....a probiotika naďalej dávať...malý má 9 rokov

katka23693
22. mar 2024

Ahojte mi sme boli s malym na pohotovosti kôli silným bolesťam brúska má 7 rokov začal horúčkovat urobili na nam usb a zistili že má zápal hrubého čreva a a zväčšené uzliny v brušku na druhý deň mal 2 krát hnačku robili mu výter na druhý deň raz hnačku mal a to je všetko a tam zistili že má campylobaktera nasadili sumamed a zvýšené biele krvinky v krvi mala to niektorá prišli sme domou z nemocnice a je mu dobre neboli ho nič a chce papat len sa bojim lebo on by len jedol parky a kremíky a to nemôže chlebík ovsené vločky a iné veci od mala mám problém do neho dostať už si neviem rady