ahojte mam otazocku ze aka dlha je cakacia doba na liecene?ako dlho ste cakali?ja som len zaciatkom marca podala navrh do poistovne vszp.a v papieri z poistovne o schvaleni kupelov bude aj datum nastupu do kupelov?alebo ja musim zavolat do kupelov a vybavit si termin?viete mi poradit?dakujem
@sonula44 ja som si myslela ze to mi dojde v tom liste o schvaleni termin.a z poistovne si ako dlho cakala nez ti to schvalia?mne vraveli ze do mesiaca dojde odpoved.kam ste chodili do kupelov?ja by som chcela ist so synom do lucivnej.
no trvalo to z poisťovne tie 3-4 týždne
nie termín davaju kúpele
poisťovňa posiela 2 rozhodnutia o schvalení liečby 1 ide ku tebe a jedno do kúpelov pokial máš hned určené
ktore kupele si si podala alebo ti da poisťovňa na výber z ktorých si môžeš vybrať a posielaš si tam schvalený formular .
potom kupele ti pošlú termín , ale ja si vždy volam do kupelov a dohodnem si termín ktorý aspon približne vyhovuje mne pokial je to možne .
chodili sme, teda teraz už dcera sama chodí vždy do Bardejova . máme celiakiu
@janula2511
@sonula44 takze jedno tlacivo musim poslat do kupelov.
no my sme si udali len Bardejov tak nám to automaticky posielali jedno nám a jedno do bardejova
ale kamoška si neuviedla a potom si mohla vybrať z 3 kupelov .
tam budú k tomu presne pokyny .
@sonula44 ja som tiez uviedla ze ziadam do lucivnej.je to tak lepsie.a ste spokojny s kupelami.pomahaju jej?kolkokrat ste uz boli?
spolu 3 -krat a sama raz .
no ja neviem u celiakie sa dake zlepšenie stavu nevidí .
ked sme boli 1-krat vtedy sme videli ale to bolo aj tým že sme nabehli na dietu a jej stav sa
rapidne zlepšil .
@sonula44 ved hej.moc neviem si to predstavit lebo nezijem v tom.ale to ma na cely zivot alebo sa da stoho dostat?
nie celiakia je celoživotné ochorenie , ale neberieme to tak sú iné horšie diagnózy
berieme to ako životný štýl ako ked je niekto vegetarián jasne je to určité obmedzenie ale to sa dá zvládnuť
😉 😉
a vám čo je
@sonula44 to je sila zvyku.mi sme casto chory.caste infekcie dychafych ciest.priedusky.
@janula2511 presne ako píšeš ,berieme to tak automaticky , teraz sa už dá už je aj vela obchodíkov zdravej výživy aj reštaurácíí kde varia ,ked sme začínali bolo to ako sa povie o hubu múku sme vozili z CZ ... 😝
Tak nech sa malému polepší 😉 😉
@sonula44 dufajme ze sa mu polepsi po kupelov.a odkial ste?
nitra 😉
@janula2511
Ja som z Dunajskej Stredy.a kolko mas rokov ak sa smiem spytat.
35 😀 najmenšia moja má skoro ako tvoj 3r a 1m
@sonula44 tak si okolo 35ze?mas 3deti?a nerozpravas po madarsky?ked si z nitri.tam zato rozpravaju po madarsky.
@janula2511 to nie po madarsky neviem , ano mám 3 deti 😀
som z dediny cca 10km od NR a tu je dedina čisto slovenská
@janula2511 čakacia doba okolo 1mesiaca dlžka liečenia je na 1rok v rozpetí toho datumu si môžte vybrat kedy chcete a zavolate do kupelov či už maju váš poukaz a datum si vyberiete ak budu mať volné cez leto beru študentov
rena7274 ahoj a vy ste boli na lieceni?
áno kováčova a čiž nam vyhovuje čiž ale to zaleži od diagnozy dieťaťa
ahoj nám vždy prišiel z poisťovne papier o schvalení . a potom som už ja kontaktovala kúpele a dohodla si termín nástupu
🙂 😉