Čaká ma cisársky rez a bojím sa.

nadal24
7. dec 2019

Ahojte, už o necelý mesiac ma čaká sekcia. Ja mam z toho strašný stres nemôžem ani spať stále nad tým premýšľam 😥bojím sa že sa niečo skomplikuje alebo že sa niečo stane ako sa postavím na nohy a podobne... Je na tom niekto podobne?

jance333
7. dec 2019

absolvovala som planovanu sekciu pred 2 rokmi. prvy porod. jasne, ze bol i strach, ale netreba tomu prepadnut. skomplikovat sa moze vzdy a vsetko. aj prirodzeny porod, aj sekcia, aj cesta po schodoch... skus sa sustredit na pozitivne veci, hlavne necitaj ziadne clanky, ktore ta mozu este viac vystrasit. ak je tvoj strach naozaj taky velky, mozno by nebolo odveci obratit sa aj na odbornu pomoc, vyhladat psychologa.
konkretne ku sekcii, nebolo to take hrozne, ako som sa bala. robili mi so spinalkou,takze som bola cely cas pri vedomi. lekari super, velmi pomahal anesteziolog a sestra, ktori sa mi vkuse prihovarali, ukludnovali. trvalo to asi 15min a ten pocit, ked mi dali na hrud malicku bol uzasny. mala som ju tak cely cas, co ma zasivali. na pooperacnej izbe som cely den lezala a spala, malu mi nosili ukazat, tiez bola spava a bola velmi malinka, tak ju dali do inkubatora. dalsi den som sa postavila na nohy, nebolo to nic strasne a ked mi dali na izbu dcerku, bolest som takmer nevnimala.
nezabudni, ze my zeny - matky, sme neskutocne silne a pokial ide o dieta, prekoname i tie najvacsie bolesti, lebo je to v nas. uvidis, ze vsetko bude v poriadku. drzim prsty.

dbs2014
7. dec 2019

@nadal24 hlavne kluď a mysli na bábätko 🙂 ja som mala tiež plánovanú sekciu zo zdrav.dôvodou a velmi som sa bala ale potom ako sa to blizilo som sa zameriavala na to ze uz budem mat maleho pri sebe atd. A vies co ti poviem keby som mala mat kazdy pôtor taky tak kludne rodim kazdy mesiac 😀 takze hlavne klud a pozitivne mysliet vsetko dobre dopadne držim palce 🙂

pininka1
7. dec 2019

Mám za sebou tri sekcie, a neboj sa bude to ok. Za mňa najhoršia prvá sekcia v celkovej,stratila som veľa krvi a bolesti brucha boli príšerné. Druhý pôrod v spinalke bol neporovnateľne lepsi

mimina323
7. dec 2019

ja mám za sebou tiež 2 sekcie, a poviem Ti, že žiaden strach som si nepripúšťala. Pri prvom museli urgentne pristúpiť k sekcii, lebo som sa neotvárala a išlo by o ohrozenie dieťaťa. Bola som v celkovej, všetko prebehlo rýchlo. Jediný problém som potom mala s obliekaním, strašne ma ťahalo šitie, ale prešlo to rýchlo. Druhé som rodila plánovane so spinálnou, pôrod prebehol v pohode, malého som hneď videla, bolesti po zašiťí žiadne, neporovnateľne lepší priebeh, avšak kým mi odznela anestéza, som mala pocit, že mám povykrúcané nohy, Inak všetko ok. Omnoho, omnoho rýchlejšie som sa zotavila a fungovala. Myslím, že sa netreba báť. A samozrejme, že som nemala ani raz vybaveného lekára a rodila som v Trnave 🙂), na ktorú všetci nadávajú, ale ja som bola max spokojná.

wonder13
9. dec 2019

Ja som počas tehotenstva vôbec nemyslela na strach az ku koncu posledné týždne som prirodzene začala mať obavy z pôrodu.
Podvedome som sa bala prirodzeného viac ako CS (strašili ma totiž známe.. ) A nakoniec mi museli spraviť sekciu a poviem ti ze sa nemusíš obávať. Počas operácie sa s tebou bude niekto rozpravat - ja som poprosila sestričku - a po pár min keď zacujes plač bábätka budeš šťastná ako nikdy predtým. Nesmieš sa báť.
Po úkone môžeš mať triasku, ale nie je to nič nezvyčajné. Dostaneš injekcie potom proti bolesti, takmer nič nebudeš cítiť. Až o 24 hod keď ta postavia, tak vtedy zatnes zuby ale je to len ten 1x také ťažké. Potom už každým vstavanim to bude lepšie. A hlavne keď už budeš mať babo na izbe na bolesť ani nepomyslis. Viem znie to ako klišé, ale tak to je. A to Ja som bojko a neznesiem veľa bolesti.
1 rada- ak už vstaneš veľa sa prechádzaj, pôjde to pomaly ale tak sa ti naštartuju čreva.
Držím ti palce a naozaj sa netreba báť

nenullienka
9. dec 2019

Mám za sebou 2 sekcie so spinálom. Ide to rýchlo. Najhoršie je prvé postavenie a ,,rozchodiť" to. Hlavne sa nestresuj. So mnou sa anesteziologička rozprávala a odrazu bábätko plakalo. Neboj zvládneš to 😉