Budíte deti, keď majú vysokú horúčku?

petrapod
8. dec 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať je viróza syn(8) má vysoké horúčku nezabral mu teraz ani Paralen mal 39,7 a manžel hovorí že ho mám nechať späť ja zas že sprcha . Tak som ho zobudila kleslo mu to po sprche na 39,3. Zaujíma či ich budíte. Ďakujem

anjelicek26
8. dec 2022

Nad 39 budim, moze dostat krce... a nie sprcha, ale vana, 37 stupnova voda, tablet vedla vane, nech pozera...ako bude voda vo vani chladnut, schladne aj on... muz podla mna nema pravdu... pokial by mal 37-38,5 dajme tomu necham spat,,ale toto uz nie...synovia maju tieto dni tiez tolko 🙄

lasoli
8. dec 2022

@petrapod budim ano,budim aj pri 38,5 liek.Uz nieje babatko zeby ti zle zasoal alebo co.

cecilia29
8. dec 2022

Budila som a davala zabaly. Nam to islo na takmer 41.st.

kittykat22
8. dec 2022

@petrapod ano tiez som budila. U nas sa islo az na 40,5-41. Nemohla som ho nechat spat aby neupadol do feb. krcov. Hlavne - nesmies dat spat dieta bez sirupu na zrazenie. Od 19.00-01.00 su najvyssie horucky
Prosim ta, citam to teraz. To ma bezne taku horucku? Alebo to je vynimocne? Lebo ja pisem ked to mal nas maly ako syndrom horecnatych deti. U nich je to bezne. Ale ak to ma tvoj syn len teraz - tak to by si asi mala ist k lekarke. Mal spravene CRP? Ma nejake lieky?

luliu
8. dec 2022

Áno budím, podávam lieky, ak treba tak každé 3h, nesprchujem a nedávam zábaly ak naozaj nie je treba

hennyinnsbruck
8. dec 2022

Nie nebudim .Vyse 40 … dala som sirup alebo cipok a spala dalej

kittykat22
8. dec 2022

@luliu mas pravdu. Zabaly sa robia malym detom 🙂

kittykat22
8. dec 2022

@hennyinnsbruck ale ona pise o 8 rocnom chlapcovi. Asi mu nebude davat cipok :D

luliu
8. dec 2022

@hennyinnsbruck takže budila si na liek 😉

amelie2017
8. dec 2022

Do 39 nebudim, nad 39 sa zatial vzdy zobudili same s placom, ale ja mam este male deti.

kristinapetronela
8. dec 2022

Áno ja budim.zazila som febrilne kŕče u detí tak radšej som stále pri nich keď sa dá .lepšie sa vyspím keď budú zdraví

gabika128
8. dec 2022

@petrapod určite znižovať takú vysokú horúčku, keď nejde liekmi, tak tou vaňou pri takomto väčšom chalanovi, alebo teplou sprchou. Môžeš striedať nurofen a paralen každé 4 hodiny

hennyinnsbruck
8. dec 2022

@kittykat22 neviem do akeho veku su vhodne cipky
@luliu netahajme sa za slovicka.je budenie ako budenie. Dat sirup alebo cipok premna budenie neni kedze „spi“

kittykat22
8. dec 2022

@hennyinnsbruck cipky su pre male deti 🙂

luliu
8. dec 2022

@hennyinnsbruck pre mňa budenie je budenie na lieky, na zábal a nechať spat je nechať spat

alanko20
8. dec 2022

@kittykat22 kupovala som paralen v lekarni a pan sa ma pytal, ci chcem capiky pre deti alebo dospelych.

hennyinnsbruck
8. dec 2022

@luliu 😊

ysseba
8. dec 2022

@petrapod Ano, budím. Väčšinou len v polospánku vypije sirup a spí ďalej, ani nevie, že som ho zobudila...

letfenixa
8. dec 2022

@kittykat22 čipky nemajú vekové obmedzenie

kittykat22
8. dec 2022

@letfenixa tak nebudes strkat do zadku cipok 8 rocnemu chlapcovi. Das mu sirup alebo tabletky

gabu_lienka
8. dec 2022

@petrapod ano budim, dam lieky, pripadne aj sprchu

dzina007
8. dec 2022

ono to zalezi od dietata ako mava tie horucky...
mladsi ma vzdy horucky 39,5... ale on v normalne je teplokrvny... jeho bezna teplota je okolo 37... jeho nebudim... ako dam mu lieka ale nebudim... cakam... ak by sla nad 40 tak vtedy by siel do vane...
starsi pre zmenu teploty takto nemava... a ak ma bezne je u neho len 38,5 takze jeho by som asi pri 39,7 budila...

detskytovar
8. dec 2022

@kittykat22 čípky majú výhodu, že zrazia teplotu rýchlejšie a nezaťažujú žalúdok.

@anjelicek26 8-ročné dieťa nedostane febrilné kŕče.

@petrapod ak nejde zraziť teplota, môžeš striedať po 4 hodinách Panadol a Brufen (sirup alebo tabletky). Ak by ani to nezabralo, vtedy je dobrá sprcha, ale inak ospalé dieťa ťahať do sprchy asi nie je nič moc..

vv88
8. dec 2022

@kittykat22 a preco nie? Nezatazuju zaludok, nastup ucinku je rychlejsi, ako u peroralne podanych antipyretik, a ked sa dieta pozvracia, mas istotu, ze sa vstrebala cela ucinna davka 🙂

ecko80
8. dec 2022

@kittykat22 Capik od teploty som davala teraz nedavno takmer 7 rocnemu, mal horucku a vracal, cize sirup alebo tabletka nehrozili.

oira
8. dec 2022

@petrapod mam 9 rocneho a nad 38,5 budim na lieky. Mal v detstve febrilne krce, takze ja radsej podam liek, nad 39 sprcha/vana

guiseppinka
8. dec 2022

Kontrolujem kazde 2 hodiny... Aktualne bola takato noc prevcerom aj vcera...

petrapod
autor
8. dec 2022

@kittykat22 teraz nejaká viróza vraj sú bežné takéto teploty:( mám to zrážať.

petrapod
autor
8. dec 2022

Všetko si
@hennyinnsbruck sirup aj cipok naraz? Ďakujem za info

petrapod
autor
8. dec 2022

@guiseppinka tiež asi tá viróza. Zaberajú Vám lieky . Nám teraz Paralen nezabral ( čakám a po troch hodinách mu dám nurofen:(