Bude prvák potrebovať negaíivny COVID test?

14. sep 2020

Ahojte, syn nastupil teraz do prveho rocnika. Ako napotvoru od vcera ma nadchu. Tak som ho nechala dnes doma. Nema teplotu, nic ho neboli, nekasle. Proste klasicka nadcha ked mu tecie z nosa (cire sople).
A teraz sa natiska otazka: bude skola odo mna pozadovat negativny COVID test? Ak bude v stredu lepsie, bude moct ist do skoly? Pripadne teda v pondelok? Uplne som na nervy 🤷‍♀️

pribinak
14. sep 2020

Nepotrebuje test

lenuliatko84
14. sep 2020

Ja mam ton iste.nechala som ho doma,kym mu to neprejde a v stredu uz pojde.test nerobim,neboli sme nikde a s nikym sa nestretavame,len s mojimi rodicmi

giuli
14. sep 2020

Nebude,treba ho nechat doma,pokial mu neprejdu vsetky priznaky a bude sa citit ok,rodic vie v momentalnej situacii ospravedlnit dieta z vyucovania po dobu 5dni...skore uzdravenie,

nanka1986
14. sep 2020

Véd o chvíľu je tu obdobie, kedy 80% národa bude mať sople 😉

autor
14. sep 2020

@nanka1986 ved toto 😂😂😂😂

autor
14. sep 2020

Dakujem dievcata. To ma mama naplasila. Som jej hovorila, ze nech neblazni. Ved nema ani jeden priznak 🤷‍♀️
No bude to kazdopadne zaujimavy rok 🤔

kopytko03
14. sep 2020

@giuli to máte super, u nás stále ako predtým len 3 dni môže rodič, potom už lekár.

mogaa
14. sep 2020

Ono treba hľadať vždy zlatý stred....pokiaľ dieťa nemá teplotu, nekašle a nemá sopel vkuse na brade, tak ano, dieťa by som dala aj so soplom🙂pokiaľ nemá vkuse plný nos a nesteká mu po brade - tak by som ho dala s čistým svedomím....hlavne ak mu inak nič nie je.....hlavným príznakom korony nie je nádcha - ale teplota a kašel

kittykat22
14. sep 2020

Nie nepotrebuje - ale nesmies ho choreho poslat do skoly. U nas je to tak, ze tie deti mame nechat doma 3-5 dni. Samozrejme keby mal velky kasel + vysoku horucku + by ochorela zvysna cast rodiny tak na test. Ale cez vikend ochorela valna vacsina deti mojich kamaratok - a pochybujem ze maju koronavirus. Maju blbu nadchu s trochou kasla.

soldi
14. sep 2020

u nas v skole aj v skolke akceptuju bez problemov deti s priesvitnym soplom a nadchou bez teploty. neposielaju ich domov.
ako pise
@nanka1986 toto je take obdobie ze sopel a nadchu budu mat skor ci neskor asi vsetci. keby mali kvoli tomu posielat deti domov, tak to uz ozaj mozu vsetko zatvorit.

my sme inak okres so 160 000 obyvatelmi a mame 36 nakazenych a sme v oranzovej zone. no na smiech. vacsina ludi to vsak nastastie neberie hystericky

autor
14. sep 2020

@soldi ja som ho aj zo skolky nechavala doma 🤷‍♀️ Dnes sa chudacik tesil, lebo mali mat didakticke hry a mali sa rozpravat o zivotnom prostredi. Ale kedze sa neucia a je sviatok zajtra, tak sme sa dohodli ze sa trosku prelieci. Bude inhalovat a oddychovat. A v stredu rano uvidime. Naozaj ma len soplik. Ani nekasle. Ono to bude tym pocasim. Rano chladno a poobede teplo. My sme BA kraj, skoro uz Ba, takze cervena nam svieti. Ale u nas v obci nie je ani jeden nakazeny pokial viem

lenja123
14. sep 2020

@kopytko03 ak tvoje dieťa chodí do školy v SR, tak tiež platí tých 5 dní. Je to nariadenie ministerstva záväzné pre všetky školy, ktoré musia rešpektovať.

janulka88
14. sep 2020

@lenja123 zdravim.prosim vas aj to niekde najdem -na nejakej stranke to nariadenie tych 5dni...plati aj pre skolku?...dakujem za info

giuli
14. sep 2020

@janulka88 na stranke skoly,ci skolky....maju tam pisane usmernenia

soldi
14. sep 2020

ja mam 4 deti a pracujem, takze pre mna nie je realne kazde dieta s kazdym soplikom nechavat niekolko dni doma. ale ako som pisala, u nas to akceptuju uplne bez problemov. aj v tych papieroch o bezinfekcnosti bolo pisane, ze nechat doma ked je sopel zeleny, priesvitny nevadi, to je bezna imunitna reakcia a rovnako aj alergici to tak maju.
u nas sa to riesilo aj s vedenim skoly, kedze sme par dni pred tym prisli z talianska, ale zhodli sa vsade na tom, ze pokial je to priesvitny sopel a bez teploty, tak je to v poriadku.

janulka88
14. sep 2020

@giuli u nas nemaju

sandrika1986
14. sep 2020

Ahoj, dceru som dnes nechala doma, lebo sa necitila dobre, nadcha,soplik. Napisala som triednej ucitelke na email, volala som pediatricke, ale dnes tam nie je, ma uz volno...
Uvidime ako jej bude do stredy a podla toho sa zariadime.
Test v tvojej situacii netreba 🙂

Prajem skore uzdravenie.

lenja123
14. sep 2020
makova333
14. sep 2020

autorka: sopel nie je priznak covid19, takze ak nema zelene sople (to by si ho predpokladam, nechala doma aj s antibio kvapkami), pokojne moze ist do skoly. Mam dieta alergika s takmer celorocnou nadchou, to by sme rovno mohli ostat doma.

autor
14. sep 2020

@makova333 ano ano viem ze to nie je priznak. Len mne to vzdy prislo nefer aj v skolke ho davat so soplom aj ked s priesvitnym😊 Ale chapem ze to nemoze kazdy. Bude dnes zajtra inhalovat tak uvidime v stredu rano. Snad uz to bude ok 😊

walteaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
14. sep 2020

Kontaktuj lekára a on posúdi nutnosť testu. Ja myslím, že nepotrebuje.