Bude ešte Hylak niekedy dostupný?

bera123
16. jún 2023

Ahojte, myslite ze bude este niekedy hylak dostupny? Lebo akosi dlho ma vypadok.

micusa2222
16. jún 2023

@bera123 a to riešiš na MK..prečo neskúsiš volať do lekární ?

lauriik
16. jún 2023

@bera123 v lekarni mi povedali, ze uz nebude.

micusa2222
16. jún 2023

aha..tak skús vycestovať do najbližšej rakúskej obce...

isis234
16. jún 2023

@bera123 niekto tu písal že v Čechách sa dá kúpiť

lulu2014
16. jún 2023

@bera123 obavam sa ze ten uz nekupime nikdy nikde. Uz ho nemaju ani v CR ani AT.
Podla info z nasej lekarne sa prestal vyrabat. /dufam ze nie/

jamabe
16. jún 2023

Výrobca sa vyjadril na svojej stránke.

lauriik
16. jún 2023

@isis234 v cechach uz mesiace neni 😔

rawmamka
16. jún 2023

@jamabe Len to je info pomaly rok stará, medzitým sa veci zmenili a výroba sa zastavila úplne

alenah31
16. jún 2023

@lauriik v CZ je, kúpila som ho v Sokolove v kamennej predajni min. mesiac - len musíš natrafiť.

tarra6
16. jún 2023

@bera123 včera som sa pýtala v lekárni. Povedala mi, že mal byť v lete, a teraz majú zase info, že po lete. Nevedia či vôbec bude.

euka210
16. jún 2023

@lulu2014 och, to dufam nie, to bolo najlepsie na creva

lulu2014
16. jún 2023

@euka210 suhlasim 😞

podobova15
16. jún 2023

Ani v AT nie je pytam sa pravidelne, ani pytala som sa zrovna vcera u nas a ze tak skoro nebude ak vobec.

rawmamka
16. jún 2023

@podobova15 Ja mám tiež info, že Hylak skončil nadobro. Pre farma firmy je výhodnejšie predávať oveľa drahšie a menej účinné liečivá kvôli zisku. Ak je na trhu osvedčený, zložením úplne jednoduchý a pritom veľmi účinný, výborne tolerovaný prípravok, tak sa časom podarí rôznymi praktikami odstaviť ho z trhu a nahradiť množstvom menej účinných no drahších náhrad.

evaachesa
16. jún 2023

A nejaká náhrada miesto neho? Máte tip?

rawmamka
16. jún 2023

@evaachesa Ak by bola za neho adekvátna náhrada, tak by ľudia už pomaly rok nezháňali za Hylak náhradu, ale uspokojili by sa s rôznymi probiotikami, ktorých je na trhu ako maku, človek si ani nevie vybrať. Tu si bohužiaľ už každý musí vyskúšať sám na sebe, čo mu bude vyhovovať najviac, ale z okolia mám skúsenosť, že zatiaľ nikto nenašiel niečo čo by fungovalo tak ako Hylak. Ak niečo také niekto objavil, budem rada, ak dá vedieť ostatným.

alenah31
16. jún 2023

@evaachesa je náhrada, ale drahšia a zloženie je trochu iné. No musíš nájsť lekáreň, ktorá ti to dopraví na SK alebo niekoho kto to kúpi v DE a pošle ti na SK. Keď som nevedela zohnať náš oranžový tak som mala tento a je jediný, ktorý aspoň ako tak pomohol. Dcéra je na iné náhrady rezistentná - nepomáhajú jej.

evaachesa
16. jún 2023

@rawmamka vieš čo my našťastie nemáme žalúdočné problémy (klop, klop) a tento hylák som ešte ani doma nemala...len v rámci googlenia čo mať v lekárničke mi našlo že je fajn, no tiež som ho nenašla nikde v lekárni. Preto sa pýtam na náhradu čo je dobré mať taký čas doma.

rawmamka
16. jún 2023

@evaachesa Tak potom akýmikoľvek kvalitnými probiotikami (čím väčší počet kmeňov baktérií a ich množstva) nič nepokazíš, ideálne skombinované s prebiotikami.

tanyan
16. jún 2023

Mne je divné, že miznú postupne všetky Hylaky - nielen Teva, ale aj Ratiopharm a aj Recordati (na obrázku vyššie). Na internetových lekárňach je už aj v Nemecku nedostupný...

rawmamka
16. jún 2023

@tanyan Ono to má logiku, ako som písala vyššie, žiaľ výhodnú pre farma firmy, nie pre pacientov.

misulkar
16. jún 2023

@alenah31 tento máme doma, kupovala som ho v Nemecku ešte v apríli. Podľa mojich informácií z lekární, kde som bola, tak už nie je v ponuke a momentálne sa ani nedá objednať. Internetové lekárne takisto. Takže ani v Nemecku ho nezoženieš, jedine ak majú niekde zásoby...

alenah31
16. jún 2023

@misulkar možné to je, tento mám už od februára. Keďže momentálne zásoby mám nesledujem to.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jupka
5. okt 2023

Napisala som priamo do TEVA.sk - do 15 min som dostala tuto odpoved: "Liek Hylak by sa mal vrátiť na trh v prvom kvartáli 2024. Presnejší termín Vám však nevieme povedať v tejto chvíli."
Ďakujem za pochopenie a ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.
S pozdravom
TEVA.SK
Kedze na officialnej stranke TEVA.SK mali info z 09/2022 ze je Hylak momentalne nedostupny, som im priamo napisala. Snad vam tato into pomoze 😉

isis234
5. okt 2023

@jupka dík za info 🍀

amantius68
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
23. jan 2024

@bera123 hylak ze sa da objednat z CR, co mi v lekarni povedali nedavno

scarmin
24. jan 2024

Hylak Forte-kvapky 100ml je dostupny v AT.
Objednavala som v polovici mesiaca.
Dokonca je este v stale v akcii 4.79 €.

lulu28
24. jan 2024

@scarmin dobrý deň dá sa kúpiť online alebo len v predajni? dakujem