Buchnutý noštek a zmena jeho tvaru

martinocka31
30. nov 2018

Dobry vecer prajem.Moja otazka je:mate niektora skusenost s tym,ze im babatko priblizne v vo veku 1 rok malo uraz,buchlo sa,... atd,nasledkom coho mu zostal zmeneny tvar nosteka,hoci len
velmi mierne/krivy,ohnuty,alebo pismena J atd.Zaujimaju ma osobne skusenosti,ci sa nostek dal sam do povodneho stavu.Dakujem vopred za odpovede.

elizabeth88
30. nov 2018

@martinocka31 U orl ste boli?

martinocka31
autor
30. nov 2018

Ano.Mal by byt inak o.k.Ja by som bola vdacna za osobne skusenosti

martinocka31
autor
30. nov 2018

ci sa rastom a vobec casom moze dat sam do povodneho stavu.🙂

elizabeth88
30. nov 2018

@martinocka31 Nemam osobnu skusenost,ale mylim,ze je to mozne,je to este babo.😊

martinocka31
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinocka31
autor
30. nov 2018

Ved prave,ze mna preto zaujima,ci to nezazila nejaka maminka u svojho babatka a ako to dopadlo.Ono to nie je nejak velmi,no trocha je to vidiet.

lubik87
30. nov 2018

@martinocka31 môj bývalý frajer padol nosom na dlažbu doteraz má Hrboltová..mal 8 mesiacov

martinocka31
autor
1. dec 2018

Fuuu,to vazne?Hrbolaty alebo krivy nos,co...No teda...to bolo male babo a predsa..

martinocka31
autor
1. dec 2018

On teda ma skor mierne orientovany doprava teraz...

martinocka31
autor
1. dec 2018

Lekar rave povedal,ze napravat to teraz nebudu a ze ak bude potrebne,tak v puberte operacia.No a ze mozno z toho vyrasie.Preto som sa obratila na vas,maminky,ci mate niektora nejaku taku skusenost.

martinocka31
autor
1. dec 2018

U dr. som bola asi 2 dni po uraze

pininka
1. dec 2018

@martinocka31 mňa sa na ORL pýta doktor či som ako dieťa nespadla alebo nemala nejaký úraz s nosom, lebo prepazka je posunutá do prava. Pamätám si len raz že mi kopli loptu rovno do tváre. Určite by som to nepodceňovať hlavne kvôli tým prepazkam a správnemu dýchanie a okrem ORL by som asi išla sa opýtať aj na plastiku, čo oni na to.

martinocka31
autor
1. dec 2018

jaaj,to ma nenapadlo.Lebo ked lekar povedal,ze funkcne by mal byt o.k.,tak som nad nicim dalsim neuvazovala,kedze mi povedal,ze v tomto veku sa stym aj tak nic nerobi a nie su dalsie komplikacie.Dakujem za odoved,Zvazim to.

martinocka31
autor
1. dec 2018

@pininka No a ty si mala aj tazkosti nejake s tym?

elizabeth88
1. dec 2018

@martinocka31 Je mi to luto,ze sa to Tvojmu malinkemu stalo a prajem Ti,nech to bude o.k.

martinocka31
autor
1. dec 2018

Dakujem,nie je to vidiet velmi,je to vidiet trocha,no kedykolvek nanho pozriem,vycitam si to.

pininka
1. dec 2018

@martinocka31 ja mám spánkové apnoe, a vecné upchaté dutiny, teda chronické a vravel mi,že to môže byť aj z toho že cez tú prepazku to nevie poriadne prejsť a hromadí sa to tam.

martinocka31
autor
1. dec 2018

😲

lubik87
1. dec 2018

@martinocka31 no ale on si podľa.mna poškodil chrupavku už si nepamätám či trafil roh....moje deti padali aj mala padá na nos až má červený pás jak ho rozplasti ale klop klop ratunim.krasne nosiky 🙂neboj myslím že aj toto bude.tcoj prípad 🙂

martinocka31
autor
1. dec 2018

@pininka Takze sa to az neskor prejavilo,no a odporucil Ti operaciu priehradky?

martinocka31
autor
1. dec 2018

@lubik87 Jaaj,velmi si to zelam,aby to bolo bez nasledkov .Len to,ze ho ma momentalne iny,ma znepokojuje,len teda tiez dufam,ze sa to casom da do povodneho stavu.

lubik87
1. dec 2018

@martinocka31 prípadne skús pogooglit nejaké lepiace ortezy na tvarovanie nosteka

martinocka31
autor
1. dec 2018

@lubik87 Dakujem,pozriem.

pininka
1. dec 2018

@martinocka31 zatiaľ mi neodporučil nič, len CT hlavy, teda tých dutín, aby sa vedelo či tam nemám polypy a ako to vlastne vyzerá zvnútra.

elizabeth88
1. dec 2018

@martinocka31 este ma napadlo,ze nech to pozrie iny orl,ale tiez myslim,ze s tym podnikat nebude nic.Snad to malinkemu sa upravi samo a bude mat ten nosik,co predtym.Mozno Ti este niekto napise vlastnu skusenost.

martinocka31
autor
1. dec 2018

Dakujem Vam.

martinocka31
autor
1. dec 2018

Ano,bola by som rada,keby este niekto napisal,co zazil nieco podobne.

elizabeth88
2. dec 2018

@martinocka31 jedna moja znama si mysli,ze by sa to malo poddat casom,ked to nie je tak velmi.Len radsej moc nosik neutierat silou po papani a vobec nejaky cas sa ho radsej nedotykat.Tak dufam,ze Ti to pomohlo a prajem este raz,nech je to o.k.

mogaa
2. dec 2018

@martinocka31 presne ako ti povedal doktor, treba počkať....Každý prípad je iný, ono sa to môže napraviť a aj nemusí. Plastika je u ročného dieťaťa blbosť, rovnako aj zbytočná operácia pokiaľ mu to nebráni v dýchaní....Ak by sa mu to nenapravilo rastom tak v puberte sa rozhodne sám či chce napravenie alebo nie....Napr. taká Banášová aký má nos - a urobila si z toho prednosť - je ním ľahko zapamätateľná.... u chalana je to jedno, tí to neberú tak tragicky ako dievčatá...a hlavne .....vieš koľko krát sa ešte buchne do nosa do puberty....pokiaľ nie je nos zlomený a posinutá prepážka nebráni v dýchaní tak sa s tým nič nerobí....neterka ked sa učila chodiť, padla čelom na kamienok, ostala jej tam jazvička....ono tých úrazov ešte do puberty môže byť ešte veľa...u chalana to môže byť aj prednosť nielen chybička krásy🙂

mogaa
2. dec 2018

@martinocka31 kamarátkin syn má na nôžkach 6 prstov, teraz má 4 roky, tiež som sa jej pýtala či mu to chce dať urobiť kým je ešte malý, ale že jej to odporučili až neskôr tak sa rozhodla že to nechá naňho aby sa sám rozhodol....deti v škôlke to berú uplne prirodzene, len dospelých to prekvapí...aj u tvojho malého okolie to bude brať ako jeho súčasť(aj keby to bolo viditeľné)...