Buchnutie hlavičky štvorročnej dcérky

9. feb 2022

Prosím Vás o radu , dcérka 4 ročná sa blaznila a padla mi na zadnú časť hlavičky nemá nič ani opuchnuté len ma mama vystrašila že môže dostať rakovinu alebo nádor , lebo keď bola menšia tak mi čelom narazila do dverí lebo bola rozbehnutá, boli sme aj v nemocnici na RTG vtedy ale všetko úplne v poriadku bolo, neviem čo si mám o tom myslieť.
Dcérka plakala od zlaknutia 3 minúty potom sa v poriadku hrala, papala boli sme ešte aj na prechádzke.
Len ma mama vystrašila s tým že môže dostať nádor alebo rakovinu . Myslíte že je to možné ? Vraj v dospelosti , spomínala.
Dcérke som vysvetlila že nemôže sa tak veľmi blázniť aby si neublížila , ona je strašne akčná baba

denden77
9. feb 2022

ak by z padu vznikala rakovina, bola by som mrtva uz v 3 rokoch.. len som z domu vysla a uz som mala hlavu rozbitu 😊

pribinak
9. feb 2022

Neverim že toto píše dospela žena, matka.

autor
9. feb 2022

@pribinak mám 27 rokov a prvé dieťa , strach mám proste zo všetkého, to neznamená že nie som dospelá . Mám moc akčné dieťa, moja mama je na ňu veľmi naviazaná

autor
9. feb 2022

@denden77 no tak potom sa nemusím ozaj báť len naozaj som sa vystrašila keď ja som v podstate ju hneď ukludnila len mama potom na mňa hneď vyletela a toto mi povedala s takou hrôzou v očiach že som ostala v šoku 🙂

mamina1419
9. feb 2022

Sa opýtaj mamy nech ti vysvetlí ako presne môže vzniknúť rakovina tým že sa udrie. A ak normálne reaguje hra sa nevracal nie je malatna je to ok. Píšeš že ste boli aj na prechádzke tak zrejme je to už dlhšie .

autor
9. feb 2022

@mamina1419 áno o pol šiestej sa to stalo , nevracala nebola malatna len plakala a to som ju zobrala na ruky a ukludnila sa, normálne si aj maľuje hraje sa papá ako predtým v podstate ako keby sa nič nestalo preto hovorím že neviem prečo tak mama hneď prudko reagovala .

jana_eyre_2
9. feb 2022

NIE z udretia určite nevzniká nádor.

belllinka
9. feb 2022

Ale ano, su nejake vyskumy, kde sa zistila spojitost medzi vaznym urazom hlavy a nejakym typom nadoru. Ale ide o VAZNE urazy, nie bezne detske buchnutia hlavy, preboha. Tvoja mama nech sa skludni a nech ta nestresuje.

lenicka777
9. feb 2022

Preboha moj ročný ma modrinu a hrcu každý druhý deň na cele pretoze beha ako splaseny a neda si povedať to su proste deti 🙂 tiez reve ale vie ze častokrát si za to moze sam ale určite neriešim rtg atd ved by ma vysmiali a tiez mam prvé dieta a dokonca mam 25 rokov takze menej ako ty nestresuj preboha ešte toľkokrát padne rozbije si kolená s tym musis rátať nemôžeš jej behať za zadkom a sledovať ju aby nespadla

autor
9. feb 2022

@lenicka777 takto to mala v jednom roku , no to dieťa je strašný živel 🙂

lenicka777
9. feb 2022

To je este v pohode 🙂 nás mal taku hrcu v strede cela ako jednorožec pretoze si na to nechcel dat nic studené aby mu to stiahlo neboj sa nauci sa proste padať a davat si pozor uz je veľká ma 4 roky