Buchnutie hlavičky 7-mesačného bábätka

17. sep 2023

Ahojte, moja 7. Mesačná dcérka bola na hojdatku a ani neviem ako proste už skoro bola nožičkami na zemi a zrazu sa prekotila a padla na hlavičku, je 7 hodín večer takže unavená už je..iné som si nič nevšímla, ale mam strach, stalo sa niekomu niečo podobne ?
detska pohotovost je 30 km od nás...poradíte.

pribinak
17. sep 2023

Pokial sa správa ako zvyčajne tak nie je dôvod na paniku
Iné by bolo ak by nereagovala alebo zvracala

zuzanka.zuzu
17. sep 2023

a? je jej niečo? či v čom treba poradiť?

autor
17. sep 2023

@zuzanka.zuzu čo konkrétne treba sledovať a či radšej neísť doktorovi.. čítala som že netreba pokým nepadla z vyššej výšky ale tak bojím sa aj tak, asi upokojiť potrebujem len..

aliaray1
17. sep 2023

Odsleduj ci nezvracia nadmerne a ci nie je inak ako zvycajne apaticka, skontroluj, ci ma hlavku tvrdu alebo makke miesto. Ak by mala v mieste narazu makke, moze aj nemusi, sa jednat o fisuru - prasklinu a vtedy asap urgent. Ale samozrejme to by sa nejednalo asi o buchnutie, skor riadny pad z vysky.
Akonahle by zvracala a bola apaticka, sla by som na urgent. Babatko s urazom hlavy vezmu asap ihned.

lucia13022023
17. sep 2023

Mne syn spadol z postele. Bude mať 7m. Spadol, hneď plakal, utisili sme ho a smial sa, no mne to nedalo. Išli sme a robili rengen hlavy. Doktorka mi vtedy povedala na urgente ze treba sledovať ci nie je veľmi spavy alebo naopak veľmi placlivy. Ci vracia, či mu nejde krv z nosa ci ucha, sledovať zreničky. Hádam pomôže 🙂

vkatush
17. sep 2023

Mne spadol z vysokej postele rovno hlavou dopredu keď mal presne 8m.
Pre istotu som vybehla k detskému, keďže to bolo ráno.

Sledovať ako reaguje na svetlo/tmu a únavu (to teraz večer veľmi neporiešiš).
Teraz či je plačlivá, zvracia, prípadne podliatina či sa netvorí.
Odsleduj si ju najbližšie 2 dni, ak sa ti hocičo nezdá, vybehni do nemocnice.

Mne aj kamoška, čo robí na pohotovosti a aj detský lekár vraveli, že 99% prípadov deťom nič nie je. Skôr sa zľaknú rodičia a hlavne ak ide o prvý pád (u doktora sa malý smial a ja som revala krokodílie slzy, aká som strašná matka, že spadol, museli mňa utešovať a nie malého. Večer som sa sama na sebe smiala 😂