Ahojte, moja 7. Mesačná dcérka bola na hojdatku a ani neviem ako proste už skoro bola nožičkami na zemi a zrazu sa prekotila a padla na hlavičku, je 7 hodín večer takže unavená už je..iné som si nič nevšímla, ale mam strach, stalo sa niekomu niečo podobne ?
detska pohotovost je 30 km od nás...poradíte.
a? je jej niečo? či v čom treba poradiť?
@zuzanka.zuzu čo konkrétne treba sledovať a či radšej neísť doktorovi.. čítala som že netreba pokým nepadla z vyššej výšky ale tak bojím sa aj tak, asi upokojiť potrebujem len..
Pozri bod č. 11
https://mamaaja.sk/mamapedia/zdravie-deti/pad-b...
Odsleduj ci nezvracia nadmerne a ci nie je inak ako zvycajne apaticka, skontroluj, ci ma hlavku tvrdu alebo makke miesto. Ak by mala v mieste narazu makke, moze aj nemusi, sa jednat o fisuru - prasklinu a vtedy asap urgent. Ale samozrejme to by sa nejednalo asi o buchnutie, skor riadny pad z vysky.
Akonahle by zvracala a bola apaticka, sla by som na urgent. Babatko s urazom hlavy vezmu asap ihned.
Mne syn spadol z postele. Bude mať 7m. Spadol, hneď plakal, utisili sme ho a smial sa, no mne to nedalo. Išli sme a robili rengen hlavy. Doktorka mi vtedy povedala na urgente ze treba sledovať ci nie je veľmi spavy alebo naopak veľmi placlivy. Ci vracia, či mu nejde krv z nosa ci ucha, sledovať zreničky. Hádam pomôže 🙂
Mne spadol z vysokej postele rovno hlavou dopredu keď mal presne 8m.
Pre istotu som vybehla k detskému, keďže to bolo ráno.
Sledovať ako reaguje na svetlo/tmu a únavu (to teraz večer veľmi neporiešiš).
Teraz či je plačlivá, zvracia, prípadne podliatina či sa netvorí.
Odsleduj si ju najbližšie 2 dni, ak sa ti hocičo nezdá, vybehni do nemocnice.
Mne aj kamoška, čo robí na pohotovosti a aj detský lekár vraveli, že 99% prípadov deťom nič nie je. Skôr sa zľaknú rodičia a hlavne ak ide o prvý pád (u doktora sa malý smial a ja som revala krokodílie slzy, aká som strašná matka, že spadol, museli mňa utešovať a nie malého. Večer som sa sama na sebe smiala 😂
Pokial sa správa ako zvyčajne tak nie je dôvod na paniku
Iné by bolo ak by nereagovala alebo zvracala