Búchanie po hlave, bitie 10-mesačného dieťaťa

sasha871
16. okt 2024

Prosim Vas pekne, rada by som sa spytala ci ma niekto doma nieco podobne..
Idu nam zuby od 9m zatial vysli dva ale brutal zle to znáša
Takze neviem ci je to tym ale
Mala je ale strasna nervacka..ked jej nieco nejde alebo jej nieco nedam alebo sa oblieka alebo je unavena alebo co..búcha sa dlanami po hlave .. bije nas ked ju mame na rukach cape nas po hlave škriabe do tvare dokonca nam obopne rukami krk akoby nas isla škrtiť a taha vlasy ..mam pocit ze sa jej paci ked pritom zakričíme ..ked jej povieme nono to boli zopakuje to ..pozera a caka co bude . Povieme urob moja a ona pleeesk. No akoze ja nechapem ci su toto zuby alebo nejaky in problem .normalne neviem co s tym mam robit.mam doma 10r dceru alw toto som pri nej teda nezažila a v takomto veku tobôž.
A co sa tyka smiechu tak ozaj musi byt ked sa smeje proste len ked ma naladu..

viestta
16. okt 2024

K buchaniu ti neporadim, ale zaujala ma posledna veta. Ty sa smejes aj ked na to nemas naladu?

noami12
16. okt 2024

@sasha871 môj malý už mal takéto náznaky že keď chytil nervy išiel búchať a pod. ale ja som to odignorovala a ako rýchlo to prišlo tak to aj odišlo. 🙂
Ale tak asi záleží aj od povahy, môj je zasa skôr aj taký smejko kedy sa naňho človek pozrie tak je stále usmiaty. Akurát keď mu dcéra zoberie niečo sa jeduje, inak sa zabaví aj s úplnou blbosťou, takže možno keby sa častejšie jeduje by to pokračovalo ale teda začalo to pred mesiacom, asi 3x to spravil, 3x ignor a odvtedy nič. 🙂

simca06022011
16. okt 2024

tak sa jej nedaj plieskat... odidem a nevsimam si. Zazenia sa na mna, max jej chytim ruku, ze sa to nesmie. Neviem to porovnat s mojou, moja bola v 10m este "velke babatko", ziadne taketo sklony nemala,a ni neviem ako by ma vedela skrtit, a uz duplom zurit a bit.. si to ani predstavit neviem. Ani nechodila vtedy este :DD Ale postupovala by som ako som pisala.

rozculena
16. okt 2024

@viestta píše o dieťati,nie že ona
sa smeje

viestta
16. okt 2024

@rozculena vsak ja chapem, ze sa smeje dieta ale len vtedy ked ma ono naladu, nie na poziadanie.

sasha871
autor
16. okt 2024

@viestta nie myslela som to tak ze ju hocico nerozosmeje vies deti sa smejú od radosti proste vidia babku deda alebo my sa usmievame robime sasovinY no a ona tak pomenej proste niekdy si pripadáme jak trulovci pri nej ..svagrina si robi z nej srandu ze je jak kamen z fantagiro🙂

andreatytler
17. okt 2024

@sasha871 Ked nas taketo male dieta boli, tak sa nam osvedcilo to ignorovat, lebo je to vacsinou skumanie tvojej reakcie. Ono sa ta snazi zapojit do hry na capanie. On udrie a ty zareagujes. Ak odmietnes tu hru hrat, prestane capat. Neskor, okolo 1,5 roka uz mozes zacat ucit metodou pricina a nasledok (ak ma este raz udries, pojdem prec... a potom skutocne ist prec ak capne).
To ze sa ona bije po hlave, je jej sposob komunikacie. Snazi sa ti ukazat co citi. Pre tak malinke deti su silne emocie ako hnev a frustracia velka neznama. Nevedia ako sa s nimi popasovat. Tie emocie ich castokrat prevalcuju, doslova citia bolest a tym ze sa ona udiera ti vravi ako sa citi... mami boli to akoby ma niekto capal po hlave. Podla mna najlepsia reakcia od teba by bolo jej tie emocie uznat a vysvetlit jej co citi a ponuknut alternatyvu k vyjadreniu tych emocii aby sa prestala capat po hlave. Nieco ako: Zda sa ze si nahnevana. Chcela by si nieco rozbit, ze? Chapem ta, aj ja som nahnevana ked sa mi to nedari. Chces si hlasno zakricat?

sasha871
autor
17. okt 2024

@andreatytler dakujem vyskusam to..Ano ja to aj chapem aj ju pohladkam vtedy ze urcite ju boli hlavička ale dost ma to znepokojuje ze cape aj nas a robi toto vsetko ostatne no des..ale dakujem ti za vľúdnu radu vyskusame..