Brušná migréna u 7-ročnej

sumalee
18. okt 2022

Ahojte prosím vás máte niekto skúsenosť s brušnou migrénou? Dcérku u 7 rocnu z času na čas bolievalo bruško,väčšinou ráno a potom to prešlo..teraz bola 2 týždne chorá klasika nádcha kašeľ,zajtra už má ísť do školy a ráno sa zobudila ze ju veľmi bolí bruško aj vracala,pritom nikde 2 týždne nebola ani nič nové ani ťažké nejedla...dala som jej čierne uhlie,potom celý deň bola v pohode veselá a zas večer ze ju boli bruško...za celý deň zjedla len ryzove chlebiky,banan a rozok s medom...ja to nechápem už,neviem co jej mam dávať, uziva probiotika...som tehotná,stále v strese,zajtra uz musím ísť do roboty a bojím sa co zas bude ráno...ďakujem za odpovede ak vás niečo napadne..

zuzkaa1991
18. okt 2022

@sumalee moze ju nafukovat napr z tych ryzovych....je taka viroza mna týždeň neskutočne nafukovalo krce....po týždni ledva som daco dala.do seba ....hylak kvapky by som davala nech sa jej obvodi flóra

pribinak
18. okt 2022

Ale toto nie je brusna migréna. Skôr psychosomaticka reakcia

Pri bolestiach bruska by dom nedávala med a ani polystyrénové chlebíky

sumalee
autor
18. okt 2022

Nechcela nič jest,ponukala som jej ryžu uvarenú, ale nechcela tak aspoň tie ryzove chlebíky a mliečne som jej nechcela dávať, a bola hladna tak aspoň rožok s medom,mne vždy mamina hovorila ze med ukludnuje zaludok tak to tak mam zafixovane...neviem co iné jej dávať...tie hylak kvapky kúpim..

matullienka
18. okt 2022

Ja som vobev netušila, ze niečo také je. Bolesti brucha u staršej dcéry riešim už skoro 1,5 roka a teoreticky by to mohlo byt toto. Cca 2x do mesiaca prevažne večer alebo v noci je silno bolí brucho v okolí pupka, ma pocit hnačky a na zvracanie. Keď jej dám analgetiká bolesť zvyčajne po 1,5 hodine ustúpi. Často sa stazuje aj na bolesť hlavy. Krv a stolicu mala v poriadku. Ja som silná migrenicka, dokonca mávam migrény s aurou.

nikpa
18. okt 2022

@sumalee nemá to zo stresu? Vie ze ráno ide do škôlky, môže byť z toho nesvoja. Syn máva takéto problémi s bruchom odkedy nastúpil minulý rok do škôlky.

sumalee
autor
18. okt 2022

@matullienka no presne ona tiež okolo pupka večer alebo skoro ráno,castejsie u dievcat, tak aj pri príznakoch..preto som si to myslela...aj keď ja nie som migrenicka..ale keď ty si tak väčšia pravdepodobnosť ešte :(..
@nikpa práveže ona sa teší do školy, nemá žiadne problémy,je šikovná stále hovori ze sa teší za kamarátmi...tak ja neviem :(

agnes28
19. okt 2022

@sumalee to môže byť brusna migrena... moja dcéra to tiez mavala, našťastie teraz je pokoj... a prečo si myslíš že migrena, máte ju v rodine?