Brušná kolika

radusssa
29. jan 2017

Caute mamicky..

Prosim Vas , tie, ktore ste mali/mate deticky , ktore trpeli na koliky .. ako dlho Vase deticky plakali, vzdý len vecer par hodin? Pretoze my plackame v podstate stale okrem 4h nocneho spanku..ako sa prejavolali ?? A hlavne sa vas mile mamicky pytam, KEDY to konecne uťalo???😑 Mame 2.5 mesiaca..

Dakujem

Krasny vecer

sykorkauhliarka
29. jan 2017

pamatam sibta z minula ..je smutne ze sa vam to nezlepsilo..urcite to nieje v poriadku ze aj takto malo spi v noci...za ten cas si skusila vymenit mlieko alebo tie probiotika pochodili ste lekarov ?

tinka1987
29. jan 2017

Nam az okolo 5 mesiaca a to mame dievcatko, ale od 3. mesiaca to uz nebolo kazdy vecer

danielalaura
29. jan 2017

Do 3 mesiacov mala dcerka koliky... My sme davali probiotika a infakol a po nom sab symplex pomahalo nam to a samozrejme aj cvicenie a masyrovanie bruska

martinahozdorova1987
29. jan 2017

Ahoj, aj nas Petko maval silne a celodenne koliky a taktiez dost zvrackal. Koliky nam trvali od narodenia do asi 3,5mesaca. U Petka sa prejavovali tak, ze hned ako sa zobudil spustil silny bolestivy plac, rozhadzoval silno rukami a kopal nohami, alebo ich krcil k brusku, bol nekludmy aj pri kojeni, stale sa od prsa odtrhabal a plakal. Nedalo sa ho vobec upokojit. Ani kojenim, hupanim, cvicenim. Ak sa aj upokojil tak na par minutiek a potom znovu zacal bolestivo plakat. Chodili sme stale k doktorke ci mu/nam nejak nepomozu. Skusali sme espumisan, sap simplex, feniklovy caj, rektarnu rurku, pupika na masas, cvicili nozickami. Nejak nam nic nezaberalo. Pre tu koliku sa cez den doma stale budil, asi kazdu pol hodinku a v noci tak po 2,5hodinach. Potom som ale zistila, ze si vie dobre pospinkat ked je na cerstvom vzduchu. Stacilo mu byt na vzduchu a spinkal cez 3hodky. Tak sme s nim travili co najviac casu vonku, alebo som ho davala spinkat do kocara na balkon a vtedy som si ja aspon odpocinula.. A ked mal asi 3mesiace sme skusili vymenit vigantol za iny vitamin D a tiez som skusila infacol na bolest bruska. A zrazu sa nam polepsilo. 🙂 Dufam, ze som ti mojou skusenostou aspon trosku poradila a ze sa vam polepsi. Drzim palce. 🙂

3petka
29. jan 2017

Ahoj my sme mali koliky asi do 3 mesiaca. Ale len zriedka. Davala som infacol a masticku pupik. Plakaval hlavne vecer, cez den bol dobrucky. Cez den mal asi len 2 krat. Pomohlo ze som ho nebalila do zavinovacky ako mi kazdy radil, lebo mohol hybat nozickami a sam si v podstate brusko rozhybal. A hlavne cez den spaval vyhradne na brusku. A u nas sa to prejavovalo tak ze sa furt pucil a pritahoval nozicky k brusku. A samozrejme plaaac.

rebellefleur
29. jan 2017

Ahoj, môj mladší mal a strašne silne. Odkedy mi ho v pôrodnici doniesli až do jeho 4,5 mesiaca vždy keď bol hore, slovo vždy rozumej doslovne že vždy, stále non-stop reval a reval, mal také bolesti, že ani jesť mi poriadne nechcel, nepomáhalo nič. Preto ti ani nejdem menovať, čo všetko sme u neho skúšali, lebo sme vyskúšali komplet všetko, čo je na koliky dostupné a jemu nezabralo nič. Bolo to hororových 4,5 mes a potom zrazu sek a prestalo to. Viem, že je to strašne, ale naozaj to treba vydržať, prejde to ..

radusssa
autor
29. jan 2017

Ahoj, presne akokeby si opisala nas pripad... tiez mi mala spi a je kludna len vonku, aj 4 hodky prespi vonku, inak to iste do bodky ako vy.. mame 2,5 mesiaca a vymenili wme vsetky mozne nemozn kvapky, berieme probiotika , vymenili sme Vigantol, masirujeme, cvicime , nahrievame ale nic :( a uz name 2,5 mesiaca:. Rano sa zobudi a ide vkuse az do kym nejdeme von, tam spinka v kociku a zas hned ako prideme idem vkuse placeme...uz ani neverim ze to prestane :( @martinahozdorova1987

bienennest
30. jan 2017

@radusssa Ahoj, moji obaja chlapci trpeli kolikami, zial prvych 6. mesiacov. Skus si precitat tento clanok o tom, co mozes urobit pre to, aby sa koliky zmiernili - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/artic....
Drzim palce nech to rychlo prejde a si mozes naplno vychutnavat tvoje drobciatko.

martinahozdorova1987
2. feb 2017

@radusssa Ahoj. Viem si zivo predstavit ako sa citis. Tiez som neverila, ze to raz skonci. Chvalabohu sloncilo. Petko sa narodil 7.9 a v polke Januara (asi ako darcek k mojim narodkam ;) ) koliky presli.... Bola som z toho velmi unavena fizicky, tak aj psichicky. Vytacali ma reci tych co mi tvrdili ze ved co stresujem, ze babatko teraz furt len spinka a ked placka tak len pre hlad a plienku. Ze je normalne ze placka. Mne to teda normalne neprislo, ked vkuse krcovito krical.... A pod reci.. Len to mi take vravievali co mali spokojne deticky od narodenia, ktore kolikami netrapili.... Aj svokrusa a mama uznali, az ked sme na par dni u nich spali, ze s Petkom to bolo narocne.... Drzim vam palce nech uz mate toto narocne obdobie za sebou a uzivate si..... Ked vam nic nezabera z liekov, tak to skus riesit aspon tym spankom na vzduchu. Nech si pospinka dobre, lebo tiez je isto unavena, ked furt placka. Ak mate balkon daj malinku aj tam spinkat v kocariku a ty si vtedy vzdy aspon odpocin. Ja som si aj vysielacky preto kupila, aby som ho pocula dnu... A niektore deti aj plavanim v teplej vodicke vedia bolesti ustupit. Mozte aj to skusit. Nam to sice nejak nepomohlo, ale znamej ano. Kupila si take koleso okolo krcku babatka. Napustila plnu vanu a plavala tam s malym a ten, ze bol vzdy spokojny a len si tak kopkal nohami, ruckami a posiloval aj brusko.... Tak drzim palce nech uz je dobre.

martinahozdorova1987
2. feb 2017

opr.- psychicky a fyzicky. 🙂