Brala doktorka vašim deťom krv zo žily?

6. nov 2024

Brali vašim detickam okolo dvoch rokov krv zo žily? Čaká to naše dvojicky a ja sa akosi bojím 😪

sisska96
6. nov 2024

Je to v pohode

kacena4
6. nov 2024

a z coho im tu krv mala brat??

biglovemom
6. nov 2024

@kacena4 Z prsta asi☺️
Mojej skoro 6 rocnej este nikdy nebrali “normalne” krv , nebolo to potrebne.
Pri chorobe , rocnej prehliadke len z prsta 10 kvapiek.

glade22
6. nov 2024

@biglovemom 10 kvapiek z prsta vytlačiť, to je dosť masaker, aj ten vpich musi byť "fajny"
To už je fakt lepšie z tej žily.

chrobak7
6. nov 2024

@biglovemom Buď rada, ak to nebolo potrebné. Ale ak je to potrebné pre vyšetrenie krvi, tak jednoducho musia zobrať krv zo žily. Z prsta nie je možné "nakvapkať" 3 ampulky krvi.

autorka - neviem, prečo sa bojíš, ale je to obyčajný ambulantný zákrok. Trochu si poplače, ale nie preto, že by to bolelo, ale jednoducho zo strachu. Po odchode z ambulancie na to aj zabudnú. Našej dcére berú krv pravidelne od narodenia, lebo je "špeciálna".

eternity24
6. nov 2024

Áno brali, ako bábätku skoro každý mesiac. Vpich do prsta boli oveľa viac.

yvanielka
6. nov 2024

Áno našej brala krv zo žily keď mala rok, do štyroch skúmaviek, sranda to nebola ale zvládla to

kavasmliekom
6. nov 2024

No bude vrieskat možno, možno ako pri očkovaní. Keď musí, tak musí.

tamvtme
6. nov 2024

ano brala a poviem ti, ze ked bola mensia, zvladla to lepsie ako potom starsia....lebo ako mala nevedela co sa bude diat a ano, poplakala, ale zachvilu nevedela.....ked bola starsia tak sa bala aj predtym, aj potom o tom este hovorila, lebo uz to inak brala a vnimala

ivik4
6. nov 2024

Len mi nevrav ze reves skrz odber 😄. Prezije to kazde dieta

13uzivatelka11
6. nov 2024

@biglovemom tak mňa z prsta viacej boli ako zo žily.. Syn keď bol v 2 rokoch po mesiaci ci po dvoch na kontrolnom odbere, brali mu zo žily zas a ani nepipol..

nikaeli
6. nov 2024

Dcére potrebovala vziať krv zo žily, keď mala 7 mesiacov. Sestričke sa nedarilo ani z jednej, ani z druhej ruky, skúšala aj na zápästí. Nakoniec jej vzala dr. zo žily na hlavičke.

@13uzivatelka11 súhlasím. Z prsta bolí oveľa viac. Potvrdil mi to aj 4-ročný syn, keď mu brali zo žily kvôli mononukleóze. Sestrička mu povedala, že môže kričať koľko chce, len nesmie hýbať rukou. A on ani nemukol. Pritom pri crp z prsta vždy narieka 😛

betulinka1
6. nov 2024

Hlavne tam chod s muzom. Niektore deti, treba drzat. Mojho aj personal z vedľajšej abmulacie. 🙈🙈🙈 az taky 6 rocny zacal drzat. Skus to s nimi trenovat. Ze ako doktorka chyti ruku, potrie vatovym tamponikom, zaviaže gumou a nejaku detsku striekačku zober. A este celkom zabera, odmena. Pojdeme do dracika a vyberies si hracku. Fuuu tolko pokemon kariet ma to jedno obdobie stalo, to mu brali kazdy mesiac, ze za 30 rokov si za to kupi aj byt 🤣🤣🤣.

kulumulu123
6. nov 2024

Kúp náplaste emla dajú sa zohnať v rakúsku v každej lekárni a decká budú v pohode bez bolesti bez stresu bez kriku... Lepí sa na miesto vpichu cca 2/3hod pred pichanim ale musí perfektne prilnut my sme ešte obviazali obvazom...

jaskolka
6. nov 2024

Áno,brali,už v pôrodnici sa berie krv ,ak treba.A čoho sa bojíš? Je to úplne bežne, veď nejdú na nejaký náročný zákrok,je to iba odber.

biglovemom
6. nov 2024

@glade22 mozno ma svk, dieta mi nikdy neplakalo ked vedelo pocitat ratalo so sestrickou😅
@chrobak7 samozrejme ,ak by to bolo potrebne tak musi bohuzial… 😊

biglovemom
6. nov 2024

@13uzivatelka11 no do prsta pichnut je neprijemne 🫣🫣

janababana
6. nov 2024

Jasne, niekedy beru okolo 6m uz, niekedy okolo roka ako to bolo u nas. Nasa dr ma dve sestricky, cize ja s jednou sestrickou sme drzali a druha brala. Bol plac, ale skor kvoli tomu drzaniu 😀 potom uz plac skoncil ako mavnutim carovneho prutika ☺️

letfenixa
6. nov 2024

Mnohokrát synovi brali krv zo žily, naučila som sa ho poriadne držať.

zenazaba
6. nov 2024

Uplne normalny ukon. Ak sa budes klepat a rumazgat ty, budu to iste robit aj tvoje deti 🙄

earlgrey
6. nov 2024

Mojej sa snažili zobrať na imunológii a nepodarilo sa im...proste vrieskala, kopala, trhala sa...3 ženy sme ju neudržali...pichli jej ihlu do žily ale len jedna kvapka vyšla 😬 a potom nevravím o tom, ako sa každého lekára bála...a to mala už 5 rokov...takže pokus tam bol, ale nevyšiel a nechali to tak...

januska12323
6. nov 2024

Čoho sa bojíš? Keď nezvládneš zachovať pokoj pošli tam otca detí.

brona235
6. nov 2024

Mojej brali od 3 mesiacov do jedneho roka kazdy mesiac. Bola sladovana na metabolickej ambulancii, a prezili sme to. Nema ani traumu, ani strach z doktorov. 🤷‍♀️

majamat
6. nov 2024

1x v 6m, 2x v 1,5r a potom oe 3x asi 9x za rok, nasledne 5-6x rocne cele roky, momentalne 4x rocne.

earlgrey
6. nov 2024

@januska12323 Možno má obavy ako to deti zvládnu...ja som tiež mala a išla som, lebo som musela...nakoniec krv nevzali, nedokazali sme dcéru ukľudniť...a ja som bola maximálne pokojná a aj tak to nepomohlo...🤷‍♀️

lucia13022023
6. nov 2024

Áno, nič hrozné to nie je. Hlavne neprenasaj svoj strach a nervozitu na deti. Môj malý zaplakal keď ho pichli, to je jasne, ale potom bol úplne ok, lebo som nestresovala a ako mu brali krv, som sa s ním rozprávala, hladkala ho, vycítil ze som ok, tak bol aj on. A to mal tak 14m.

ibrunova
6. nov 2024

Lepšie ako z hlavy.

beata_k
6. nov 2024

Kup si gel na znecitlivenie.

klaridka
6. nov 2024

Áno a keď nešlo z ručičky, hľadali vhodnú žilu na hlavičke…

mamatroch
6. nov 2024

Brali. Syncek to zvlada v pohode. Treba vopred vysvetlit, povedat, ze teta doktorka tu krvicku posle do laboratoria, kde sa pozru, ci su v nej zle bakterie napr .
Problem bol len raz, kedy bol syncek chory a nechcel pit, to mu tu krv doslova vytlacali zo zily lekarka aj sestricka, ja ho na kolenach drzala, on plakal, mna mrakoty obchadzali...
Ak Ti mozem poradit, daj im poriadne napit cistu vodu pred odberom, cim viac, tym lepsie. Toto funguje spolahlivo i u mna, ak vypijem dost vody, odber ide lahko, ak malo pijem, je to na nic.
A snaz sa byt Ty pokojna, lebo niekedy su deti najviac vystresovane z toho, ze je v strese mama.
My sme to zo zaciatku robili tak, ze neprijemne procedury u lekarov s detmi riesil manzel. Teraz to uz zvladam v pohode i ja. Aspon navonok.