Bradykardia u novorodenca

simonetka67
22. dec 2022

Ahojte maminky, malá sa narodila 19.12. sekciou . Všetky vyšetrenia mala v poriadku - očká , uška , sono, obličky . akurát dnes na detskej vizite ju doktorka počúvala a niečo sa jej nezdalo. Zobrali ju na EKG a prisli mi povedať že mala hraničnú bradykardiu . Dali jej teda holtera na 24. hod a budeme čakať na výsledky . Mali ste to niektorá podobne ? Resp . keď sa to potvrdilo aká nasledovala ďalšia “liečba” ? Mala nižšiu pôrodnú hmotnosť - 2890g a narodila sa 4 dni pred TP.

nevenka
22. dec 2022

@simonetka67 my sme mali presne to iste s najstarsim synom, aj vahu mal podobnu, len prirodzeny porod, narodeny ale 8 dni po termine, vaha 2810g, na treti den bradykardie, holter, kardio vysetrenie. Ale ja som mala rychly porod a nestihli mi podat infuziu s ATB kvoli streptokokovi, vystrasili ma, ze z infekcie to moze byt, brali ho na JIS, on sa ani nevedel prisat, takze bol trochu aj dehydrovany, zavodnovali ho. Vytery mal ok, napriek tomu mu nasadili vnutrozilovo antibiotika, potom presiel na oralne podavanie, to uz bol so mnou. V nemocnici celkovo 11 dni. Kardio vysetrenie dopadlo dobre, kardiolog to vyhodnotil ako miernu fyzio odchylku.
O 2 roky neskor sa to iste zopakovalo u dcerky, len ona pekne pila mliecko a streptokoka som nemala. Takisto bola vysetrena a ona nemala dokonca ani selest na srdiecku, rovnaka odchylka. Oboch do cca 6 rokov sledovali na kardio ambulancii, ale uz ani nechodime, deti maju 9 a 7 rokov. U nas to dopadlo najlepsie ako mohlo. Su zdravi obaja.
Vaha babatka mi pride dobra, nie vsetky su velke. Moje 3 boli takto vsetky, 2810, 3050 a 3100, stvrte bude tusim najvacaie, ak vydrzime do terminu aspon. S tlakom mam kus problemy, tak preto mam stres.
No bodaj by ste to mali takto ako my...🙏

simonetka67
autor
22. dec 2022

@nevenka ďakujem ti za odpoveď.Tak u vás to dopadlo dobre , to sa teším 🙏🏻 Mne antibiotiká pred sekciou podali , streptokoka som nemala a malá je teda dojčená plus si odsávam moje mliečko keď je treba dokŕmiť. Dnes sme mali ísť domov a takto to dopadlo 😕Ninka je tiež na JISke a nemôžeme byť spolu tak to je mi najviac ľúto . Ale púšťajú ma aspoň na to kojenie . Dúfam že to bude mať v poriadku . Dnes sme v nemocke 4. deň , zajtra by mali byť výsledky .