Bradavica u dieťaťa

monicm
17. júl 2015

Ahojte, všetky moje tri deti majú bradavice. Starším dávam verrumal, keďže ho môžu, ale ten najmladší má 11 mesiacov, verrumal sa môže až od roka. Neviem, či by som mu ho mohla aj tak dať, alebo je niečo iné, čím by som mu mohla pomôcť. Nechcem, aby sa mu to rozšírilo, má to na nožičke a práve sa učí chodiť. Detská lekárka aj kožná majú dovolenku a tak sa ich nemôžem opýtať. Možno sa tu nájde mamička, ktorá má podobnú skúsenosť a bude mi vedieť poradiť, čo robiť.

ivuska6
17. júl 2015

moja dcera mala jeden cas strasbne vela toho na oboch rukach a vypalovali jej to dusíkom nepomohlo a ja som listovala tu na internete a nasla som ze treba tomu odobrat kyslik zije to s neho jeden pisal ze si to zlikvidoval lakom na nechty a tak som aj ja lakovala dcere ruky s priesvitnym aj sama si to potom robila stale to muselo byt pod lakom a behom dvoch tyzdnov jej to pekne vsetko uschlo a uz tie posledne korene vytiahla odvtedy nema ani naznak po nich a este tam bolo pisane ze aj lepaca paska neaka strieborna neviem naco to uz chlapi pouzivaju ale ze je dobre aj s nou to zalepit ze dobre drzi a dusi to jednej som to tu radila uz tiez aj pomohol ten lak aj jej dakovala mi a ten lak je lepsi ako verrumal

simusska
17. júl 2015

@monicm aj mna by zaujimalo ako na tie bradavicky...aj moja 5 rocna dcerka ich ma ale na tvaricke..no len take jemnucke bez korienkov....kozna jej dala akusi masticku ale ta jej vôbec nepomaha

sardinka333
17. júl 2015

Moja kamaratka davala malemu na bradavice lastovičník a pomohlo. Treba poskušať ale zvykne sa to vracať nakolko je to už v tele. My sme u kožnej ,,pečení varení,, a vypaluje to dusikom, ale my sme už ,,velkači,, tak neviem ako takymto maličkým to robia.

sardinka333
17. júl 2015

@simusska nie su to tzv. molusky? take biele hrudky, bodky...nám to vyberala takou lyžičkou dcera mala tiež 5 rokov a zatial je klud.

simusska
17. júl 2015

@sardinka333 nie...klasicke male bradavicky....dr. ich chcela vypalovat ale moja mala nechce spolupracovat tak jej dala masticku no nic z nej

sardinka333
17. júl 2015

@simusska no to vypalovanie dusikom je bolestvé velmi - synovi to robili on ma 9 rokov, ale decká tam ,,vrieskali,,. Mastička na taketo potvory nebýva velmi učinná, praveže naše ,,bradavice,, mali korienky a to vyzeralo ako take chapadla chobotnice, tam až mastičky nedosiahnu zrejme učinkom...ale ved uvidíte časom ako sa to vyvinie. Vraj to vypalenie je najučinnejšie ale kedže naši to maju v sebe ten virus tak sem tam sa to znovu objavi.

tova
18. júl 2015

4r.dcera mala na prste vyse roka, nic nepomahalo domace, isli sme k dermatologovi a potrela jej to obycajnym roztokom bezbolestne vraj z nejakych chrobakov, do 2t. uz skoro nebolo vidiet, po 2 t to natrela znova a do tyzdna naveky koniec bradavici a bezbolestne.

adka10
18. júl 2015

Tak isto sme pouzivali lastovicnik a k tomu sme objednali aj tinkturu z lastovicnika. Maly to mal na chodidle medz prstami a dost hlboko a pomohlo

martinko20
4. feb 2019

@sardinka333 prosim vas, neviete mi povedat ako t vyzerá,príp.foto:( maly ma na tvaricke taku bielu hrudku a sa mi zda ze je v strede cierna bodka ale naozaj je to male...nikde neviem nájsť ako vyzera bradavica na tvári:( ďakujem

tatiana1410
4. jún 2023

@tova a neviete čo to bolo