Borelióza u dvojročného dieťaťa

9. dec 2022

Ahojte, presiel niekto nicim podobnym? Ak ano, ako u vas prebiehala liecba, ake atb ste brali a ako dlho? Dcere sa objavil flak az po 2 mesiacoch od uhryznutia kliestom, tak si nie som ista, ci je toto este prve stadium. Kazdopadne trocha ma desi fakt, ze sa to neda vyliecit, iba potlacit :/

luna11
9. dec 2022

Syn mal ale ako 3 rocny. My sme ale dali atb uz na 14ty den po kliestovi. Ja som sa totiz nedala a trvala som na teste na boreliozu a vysiel pozitivny ked este ziadne priznaky neboli. Myslim ze to bol Sumamed taky biely husty sirup na 14 dni co sme mali.

andrejka1974
9. dec 2022

Berú sa antibiotiká mesiac a potom sa môžu urobiť kontrolné testy môjmu synovi borelióza zistili náhodne po dlhšej dobe a bral lieky a odvtedy mal pokoj neboj sa všetko bude ok

daniela2202
9. dec 2022

Veru nedá

autor
10. dec 2022

@daniela2202 mate aj nejaku osobnu skusenost u tak maleho dietata?

daniela2202
10. dec 2022

Poznala som mamičku s takým malým, potom v dospelosti trpel hlavne na slabosť v končinách a migrény

autor
10. dec 2022

@daniela2202 takze osobnu nie. Zrejme zalezi od toho, kedy a ako bola aplikovana liecba. Ked to bolo zanedbane v skorom stadiu, tak je mozne, ze takto dopadol. V minulosti sa o tom az tak vela nediskutovalo. Vlastne ani dnes nie, ale aspon je tu moznost "samostudia" a potlacit lekarov k zistovaniu novych poznatkov.

daniela2202
10. dec 2022

Lekári sa tým nechcú veľmi zaoberať, tápajú a posúvajú.... Môj priateľ mal bolku pred cca 2 rokmi a nikto mu zatiaľ nepomohol

beatrixx1525
11. dec 2022

Mala som, síce nie ako úplne malé dieťa, asi v 12tich rokoch (už presne nepamätám) a dlho predlho mi nevedeli lekári pomôcť resp. boli možno leniví hľadať príčinu, veľakrát ma obviňovali že si vymýšľam aby som nemusela chodiť do školy. Až mi na reumatológii hádam po roku spravila test na protilátky a vybehli, liečiť sa to už po tak dlhej dobe nedalo. Následky a veľké životné obmedzenia mám doteraz, prosím bojuj za svoje dieťa aby neskončilo takto.

autor
11. dec 2022

@beatrixx1525 problem je, ze ja nie som v tomto odbornik, neviem, aka liecba je spravna. Kde zistujem tu zistujem, zrejme nam lekarka predpisala nie najvhodnejsie atb pri skorom stadiu, len ci je to este skore stadium...skratka, hned ako sme to zbadali nasadili sme atb, probiotika, vitaminy, neviem ako viac bojovat...rozhodne sa desim tejto chronickej formy borely a preto sa snazim co najviac informacii pochytit v co najkratsom case.

beatrixx1525
11. dec 2022

No je pravda že tá liečba atb buď sadne alebo nie, sú aj rôzne alternatívne metódy, len tam potom naskytá otázka, či sú tie alternatívy vhodné pre tak malé dieťa... Kiež by som ti v tom vedela viac poradiť, ale pri dvojročnom si netrúfam :(