Ahojte,chcela by som sa spýtať či tu je nejaká mamička,ktorej dieta bolo na optometria a absolvovali má základe odporúčania cvičenia.ake má skúsenosti? Či to pomohlo. ďakujem
Áno ja chodím so synom na tie cvičenia, síce neskuli,ale zistili mu že je tupozraky.
Myslíte cvičenia synoptofor? Ja chodím so synom na tieto cvičenia na základe vyšetrenia u očnej doktorky, už viac ako pol roka dvakrát do mesiaca a doma pravidelne cvičíme oči tiež. Je tam vidno obrovský pokrok, síce sa syn zrejme nevyhne operácii, ale rozhodne to je skvelá vec, nakoľko sa to očko takýmto cvičením naučí pracovať a posilní sa. Len to chce naozaj trpezlivosť a veeeeľa práce.
@ivanabat pri Tom cvičení ani tak nejde o to,či sa vyhne dieťa operácii,ide hlavne o to,aby očko nebolo tupozrake.
@terezka1947 tak ja mám iné informácie, práveže tým cvičením sa to očko dá potiahnuť tak, že netreba operáciu. V horších prípadoch ho však je treba potiahnuť aj chirurgicky.
V oboch prípadoch ide o to, aby očko nebolo tupozraké. Synoptofor je nová forma cvičenia, aby sa práve nemuseli oči operovať.
@ivanabat áno,ale prioritne ide o to,aby oko nebolo tupozrake. Samozrejme,že ide aj o škúlenie. Lenže škúlenie sa dá v najhoršom prípade riešiť chirurgický,no tupozrakost sa už nikdy na 100%nicim nepodarí vyriešiť.
Ďakujem za odpovede,chcela som vedieť či to pomáha a ísť do toho,od januára začneme. Malý bol na vyšetrení a potrebuje posilniť očné svalstvo,neskuli ani nemá tupozrake oko. Pani mi vysvetlila všetko aj,že sa dioptrií nezbaví.
@martina1089 optometria je odbor,kt.sa študuje na VŠ.
Myslíš cvičenia pre deti,kt.napr.skulia?
Určite to pomáha...čím skôr sa to podchyti,tým lepšie. Ale je potrebné pravidelne cvičiť