Baby, mame dlažbu a moja 10mesacna 4nozkuje tak, že jedu nohu ma vystretu, druhou kolenuje. A teda pravdupovediac sa 4nozkovaniu vyhýba. V inej izbe mame lamino no tiež sa mi zdá ze sa tomu vyhýba akosi 🤷♀️ na koberci ide jak jedna strela. Môže ju to bolieť alebo jej vadí tvrdá podlaha?? Milión domacnosti ma dlažbu a deti im, predpokladám, 4nozkuju🤔 ci len moja je taka fajnovka?
je to tym, ze na dlazbe sa jej to smyka a musela si najst iny spôsob pohybu deti to robia bezne ze zmenia styl
Aj moja neter to robila a nebolo to povrchom, niektore deti sa takto nespravne pohybuju, ale zas ked im to takto vyhovuje, tazko s tym nieco urobis. Zacala potom chodit uplne normalne a nic jej nie je, uz ma 11 rokov.
Skus kúpiť kolenacky a uvidíš, aj keď už to môže mať naučené. A možno spomeň na poradni a tiež uvidis. Niektorým deťom to tak vyhovuje
Keďže stvornozkuje na koberci a na dlažbe nie, bude to povrchom. Asi sa jej len šmýka....možno jej je aj nepríjemný povrch. Ja sama neznášam sedieť na dlážke. Skús také tie návleky, resp.kupit koberec. Ešte sa bude dlho hrať na zemi....ale, môj syn tiež nestvornozkoval. On sa plazil ako partizán, s ritkou vo vzduchu. Bol strašne rýchly. Krásne prekladal jednu ruku pred druhú. Fakt, jak vojak. Zachvilu sa to zlepší, začne chodiť. Čo by som si ale dala pozor je, či neuprednostnuje jednu stranu. Aby sa svaly vyvíjali rovnomerne. Nato, by bolo práve vhodné cvičenie.
@kikulienka94 kolenacky ma, dáva si ich dole,vadia jej🤦♀️ ona aj ponožky dava dole furt
@lamonita tak skús dlhé tepláčky a uvidíš, či sa to zlepší 🙂
môže jej vadiť iný povrch, keď tak skús kúpiť kolenačky