Bolestivé plyny u bábätka
Ahoj, obraciam sa na vás viac skúsené, pretože potrebujem radu ohľadom 5 týždňového dojčaťa. Posledné dva týždne má veľké problémy s bolesťami brucha pri odchádzaní plynov. Klasika, pučí sa, prdí o 106 až ako dospelý človek, no niekedy pritom neskutočne plače. Ale až tak neutíšiteľne a hystericky, že sa stáva, že prestane dýchať. Snažím sa polohovať, utišovať, cvičím s nohami, semtam zaberie strčiť prsník a utíši sa. Kŕmi sa a pomedzi to prdí a plače. Keď ho dám spať, tak spí väčšinou veľmi krátko. Dnes len 45 minút, max spalo hodinu a plače, pučí sa kvôli tým plynom, potom sa na ne zobudí. Je mi tak ľúto, že má také silné bolesti. Posledný týždeň mu dávam Baby Calm, ktorý aj zaberal, no dnes nič nepomáha. Na internete som našla aj Espumisan pre bábätká, mám ho vyskúšať? Alebo mi poraďte prosím niečo iné, vyskúšam všetko, lebo je to neúnosné. Prikladám fotky ako vyzerá bruško prakticky nonstop. Je to v poriadku pri deťoch a týmto problémom? Ďakujem za každú radu.

@yvanielka zaberá aj na odchádzanie plynov? S vyprázdňovaním inak problém nemá. Plače pri ňom iba keď zároveň idú aj tie plyny.
@yvanielka dobre, ďakujem. Tak aj tie kvapky podávať, aj použiť rektálnu rúrku? Ten Baby Calm asi už s tými kvapkami nekombinovať však?
Rektalna rúrka je rýchla pomoc, plyny ľahko vyjdú von
Ono najhoršie je že treba skúšať čo zaberie :/ u nás Espumisan robil ešte horšie, ale sú bábätká ktorým zaberie iba ten. Áno s BabyCalm už potom nekombinovať.
@pribinak vyskúšam, ďakujem obom za radu.
nam pomohla biogaia a horuca plienka. nie tepla, ale horuca. prikladala som cez bodynko na brusko. nas mal take plyny, ze sme s manzelom makali obaja. jedna plienka na brusku a uz aj sa hriala druha v mikrovlnke a takto sme striedali. rektalna nam nepomohla, maval plyny hlbsie v crievkach nie na konci
ColiPrev pomoze len ak je plynatost sposobena laktozovou intoleranciou, kedze su to kvapky s obsahom laktazy - enzym ktory stiepi laktozu. Coli prev sa moze uplne kludne kombinovat s Baby Calmom aj Espumisanom apod. Baby Calm su kvapky s vytazkami z roznych bylin, ktore mozu posobit uplne opacne a sposobovat este vacsie bolesti bruska a nafukovanie. Skus ich par dni vynechat. Kvapky s ucinnou latkou simetikon, ako je napr. Espumisan, Sab Simplex, Simethicon Baby od Dr.Max, su urcene priamo na plynatost, simetikon “vychytava” plyv v creve a pomaha ho lepsie dostat von, co moze sposobit, ze dieta viac prdi, ale pokial tieto prdy nie su bolestive, je to v poriadku. Cielom liecby nie je aby dieta neprdelo ale aby nemalo bolesti a nafuknute brusko. Tvoje dieta ma podla fotky velmi nafuknute brusko, urcite by som skusila simetikon, nasadila probiotika, skusila vysadit baby calm, kludne teraz pouzi rektalnu rurku, preventivne treba brusko masirovat (rukou prechadzat kruzivymi pohybmi aj hranou ruky zhora nadol akoby posuvat plyny nizsie), polohovat na brusko, bicyklovat nozickami a vyborne su aj spominane teple obllady na brusko, existuju aj speci vrecka s jadierkami do mikrovlnky urcene presne na to, daju sa kupit tusim aj v DM.
Suhlasim, ze rektalna rurka je prva pomoc.Okamzite vypusti plyny a prinesie ulavu.Ale urcite by som hladala aj nejaky produkt,ktory mu pomoze.Strasne ma to brusko nafuknute.Musi mu to tlacit hore.A vtedy boli brusko same o sebe a boli aj ked ide prdik von.
Plne kojis? Alebo dávaš aj umelé?
Pani, budte rady, zeny, ze Vam tie deti vobec prdia. Moje ani za svet, ci dam Espumisan, ci nie, to dieta nie a nie prdnut si. Jedine rektalna rurka. A to uz ma 4 mesiace.
No kazdopadne, taketo nafuknute brusko uz som riesila rektalnou rurkou.
Vankúšik s hroznovými semiačkami z Dm-ky, weleda olej na masáž bruška, biogaia, keď je veľmi nafúknuté bruško tak rektálna rúrka a veľa trpezlivosti. Toto raz prejde doslova zo dňa na deň, väčšinou po 3. mesiaci
@anavixy ach, stretávam samé protichodné informácie. Jednému jeden produkt pomôže, druhému naopak uškodí a človek už nevie čo má skúsiť aby mu uľavil. Skúsim podľa tvojich rád vyskúšať čo sa dá, pretože dnes to bol už mordor. Takmer celý deň bez spánku a s hrozným plačom akoby sa to len a len stupňovalo. 😔
@mirkava plne kojím, nedokrmujem umelým mliekom.
@nevenka to bruško sa mi nezdá už dlhšie, no nevedela som či môže byť pri týchto problémoch až takéto nafúknuté a či je to bežné alebo nie. Každopádne tú rektálnu rúrku radíte všetky, tak si ju hneď zabezpečím a idem na to.
Inak ďakujem za rady, aj všetkým ostatným. 🌹
Bohuzial, veru, musis si to len vyskusat na vlastnom babatku ☹️ Verim, ze nieco z toho pomoze 🍀
@anavixy ďakujem krásne. Včera to bol cez deň masaker, no tým, že skoro nespala, tak v noci prvýkrát od narodenia spala vkuse 3 hodiny. Pre mňa to bolo niečo úžasné sa tak dlho vyspať, no za akú cenu jej utrpenia predtým ☹️ ďakujem ešte raz, vyskúšam všetko postupne a možno kým to stihnem, z toho aj vyrastie 🙂 dúfam v ten zázračný tretí mesiac, kedy sa toto obdobie zvykne preklenúť, drž prsty 🤞
Ja ti odporúčam z vlastnej skúsenosti,rektalnu rúrku, bruško natierať pupikom ( to je taky krém Pupik sa volá) a espumisan.Espumisan ma dlhodobo výpadok,pouzi miesto neho kvapky Sab simplex.Baby calm uz potom nekombinuj.A dávaj pozor na fenyklovy čaj.Niektire deti z toho majú kŕče,hoci by ucinok mal byť opačný.Drz sa,prajem všetko dobré 🥰
@vierkainka veľmi pekne ďakujem za tvoju skúsenosť. Feniklový čaj som dávala zo začiatku, no nebadala som žiadny účinok, tak som ho prestala dávať. Vyskúšam čo mi radíš, snáď zaberie.
Kľudne mi kedykoľvek napíš, rada ti poradím.🥰Tiez som vela vecí nevedela a pomohlo mi,ked mi niekto poradil.🙂
@vierkainka si super ❤️
Ak dojcite, dávajte si pozor na stravu. Nejedzte nič z čoho by mohli nafukovat aj vás, kapusta strukoviny a podobne. Ja keď som kojila a ak som zjedla čo i len jeden fazulovy lusk, bábätko sa už pucilo, ako spomínate. Mala som takúto diétu a potom už bolo všetko v poriadku. Držím palce ☺️
@holubjakovam takéto veci nejem. Ale čítala som, že sa nemá aj cibuľa, cesnak, paradajky, brokolica, kel, kaleráb, čokoláda, miečne výrobky, orechy a čo ja viem čo ešte. To sa mi zdá prehnané, i keď niečo z toho jej môže robiť zle, no netuším čo, ak teda je tomu tak. Vyslovene alergénom sa vyhýbam, i keď čokoládu jem, to ale od začiatku a problémy sú necelé posledné dva týždne.
doporucujem rektalnu rurku a kamilkovy caj.
Ja som davala obrovsky pozor na stravu a maly trpel na brusko aj tak.Po par mesiacoch to preslo.Ale vytrapil sa on a aj my.
@pehavcek veď práve, keby človek zaručene vedel, čo mu zo stravy robí zle, tak to určite neje a problém je zažehnaný. Takto si musíme pomáhať kadejakými prostriedkami ktorých je na trhu milión a každému zaberá niečo iné. 😕
@kp7333 vďaka, už mám kúpenú 👌
Dobrý deň, prosím Vás ako to dopadlo s tým bruškom? Už ho má dcérka menšie, či stále také vypuklé? Ďakujem

Rektálna rúrka