Bolestivé cvičenie Vojtovej metódy

5. jún 2021

Len sa tak zamyslam, ze ako dokazete zeny cvicit s babatkami vojtovu metodu. Minule sme sedeli s muzom v cakarni, kde je aj ambulancia, kde ucia cvicit vojtovu metodu, a stadial taky plac, ako keby to babatko z koze drali. Pozrela som aj videa na youtobe, a to je strasne co s tymi detmi robia. Dobreze ich tam neprilahne rehabilitacna, a oni chudatka sa tak snazia z toho pridlavenia dostat. . Viac krat za den dobreze neprilahnut svoje babatko, a ono sa snazi z toho uniknut, strasne. Osteopatia vylieci kazde dietatko a netrpi pri tom. Preco radsej neriesite s osteopatiou? yyhhbbghhKvoli

autor
5. jún 2021

Pri osteopatii babatko netrpi. Ci radsej usetrit peniaze, a nechat viac krat za den trpiet dietatko vojtovou metodou?

monikamama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marzuz89
5. jún 2021

?

Celkom nestastny sposob reklamy. Keby si radsej popisala vyhody osteopatie..

Pri Vojtovej metode babatko netrpi bolestou. Place, pretoze mu je neprijemne byt v polohe, v ktorej ono prave nechce byt, ale treba ho v nej chvilku podrzat. Vojtovku sme cvicili, v kombinacii s inymi typmi cvicenia, a nedam na nu dopustit. Verim ze vela rodicov, ktori vojtovku museli cvicit, mi da za pravdu.

Ano, je to neprijemne, ale ja som to vzdy brala tak, ze babatku pomaham.

Skus niekedy babatku zachytit rucicku len tak, aby nou aspon 2 minuty nemohlo vobec hybat. Stavim sa, ze do par sekund bude velmi velmi plakat, lebo nou chce hybat, ale nemoze.

Myslis, ze place z priserne neskutocnej bolesti, alebo preto, ze sa mu to nepaci?

zuzanockamt
5. jún 2021

Syn cvičí Vojtu od 4. mesiaca, plač je brutálny, no fakt to nebolí, len je to nepríjemné pre nich,ale je pravda, že už by som do toho nešla pri tej dg.

zuzanockamt
5. jún 2021

Autorka Ako osteopatiou pomôžeš hypotonikovi?

brona235
5. jún 2021

Ani pri vojtovke dieta netrpi.🤦place, lebo nemoze urobit pohyp aky chce. To je cele...

zuzuliennka1
5. jún 2021

Vojtovka neboli… to nie je bolestive cvicenie, deti placu, lebo im vadi “neprirodzeny” pohyb, ktory je pri detoch, ktore su v poriadku - prirodzeny….
nesir tu take kraviny prosim ta

mamamasama
5. jún 2021

moj place ako keby ho z koze drali uz len pri umyvani zubov... babatku je nepohodlne.. pri vojtovke urcite netrpi...

bloger
5. jún 2021

presne tak sestra s malou musela cvičiť touto metodou a naozaj nie je to nič čo by to dieťa malo bolieť ale tiež strašne kričala asi preto že to je neprirodzené pre to dieťa a nepohodlné rozumiem ti že to takto berieš pre ktorú mamu alebo kohokoľvek by to bolo príjemné počuť krik a plač dieťaťa ale nemyslím si že by to bolelo

katkamatka7
5. jún 2021

Áno, ten plač, o ktorom tvrdia, že dieťa nebolí, je psychická bolesť, dieťaťa a aj matky.
Mám predčasňa a bola nám odoručená V.M. od narodenia. Ten plač som nevydržala. S dieťatkom som cvičila, ale zostavu iných cvikov, usposobených práve pre moje dieťa. Využila som moje poznatky a skúsenosti z cvičení s dospelými, ktorí mali pohybový nekomfort a boli často ležiaci pacienti. Dieťa mi z tých cvikov prejavuje radosť z pohybu, smeje sa, berie to ako hru. Dovolím si tvrdiť, že mu cvičením neubližujem, ale natrénovala som mu pohybové vzorce, ktoré ho budú viesť ku láske k pohybu.
Mama účtu a rešpekt voči tým, čo danú V.M. vydržali cvičiť a priniesla výsledky.

nikpa
5. jún 2021

Ty aj tvoj muž ste trošku mimo. Deti plaču len kým si nezvyknu. U nás to tak bolo, syn plakal prvé týždne a potom to zvládal absolútne bez plaču. Takže keby to bolelo, plakal by stále

zuzanockamt
5. jún 2021

@nikpa náš plače stále rovnako ... Čím je starší, tým horší vreskot

katkamatka7
5. jún 2021

S mužom ste vnímaní, všímate si, prežívate aj plač iných detí, aj úsilie rehabilitačného pracovníka, či fyzioterapeuta.
Pri cvičení platí zásada, že ak spôsobuje bolesť a plač, necvičiť sa dobre. Žiaľ, na SVK sa tento aspekt pri cvičení V.M obchádza. Pracovala som v zahraničí a metódy, ktoré sa u nás učia, sú v iných krajinách zakázané.
Ak hľadáte a dokonca aj poznáte alternatívu, ktorá vám viac vyhovuje, použije ju.

deti95060810
5. jún 2021

čo to tu trepeš... nemáš ani potuchy o vojtovke.... radšej nepíš blbosti a neovplyvňuj iné maminky ktoré sa snažia svojmu dieťaťu pomôcť.... Lepšie by si urobila keby si si ohľadom vojtovky niečo aj preštudovala - miesto vypisovania blbých hovadín... že ťa hanba nefackuje aj s tvojou osteopatiou ....

deti95060810
5. jún 2021

cvičila som pomerne dlho s dcérou vojtovku ... vojtovku treba vedieť cvičiť... doporučujem navštíviť Olomouc. Tam cvičia super, dieťa ani necekne... CORPUS OLOMOUC - ale tu na fóre je o tomto zariadení písané pomerne často ....

zuzanockamt
5. jún 2021

@deti95060810 náš krpec by reval všade, u Dr vreští už v čakárni 😂

zuzuliennka1
5. jún 2021

@katkamatka7 ty tu tiez siris nezmysly… psychicka bolest matky 🙄🤦🏼‍♀️ okej, tak teda neznesiem, ked mi pri tom dieta place, necham ho tak - vsak mozno bude mat v buducnosti skoliozu, alebo ine pohybove problemy, diastazu, zle drzanie chrbtice, ploche nohy,…. ale to nevadi, ten plac bol hrozny….
som predcasne narodena v 34tt a moja mama so
mnou cvicila vojtovku vyse pol roka, som zdravy 32r clovek, ktory cely zivot sportuje, odmalicka lyzujem, robila som karate, hrala volejbal,… fakt mi to “uskodilo” 🙄🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

katkamatka7
5. jún 2021

@zuzuliennka1 Ale cvičenie podporujem. 🙂 Plač pri mojej m práci je nezmysel. Je znamením, že sa vykonáva zle. Správnym cvičením, aj Vojtovej metódy, pochopením jej princípov, stláčaním bodov, s vedomím, prečo sa daný pohyb vykonáva, čo má byť jeho následkom, sa docieli ohybnosť a nácvik žiadaných pohybových vzorcov.
V spomínanom stredisku v Olomouci deti pri daných cvičeniach nerevú a výsledky sú znateľné.

gbgb
5. jún 2021

Daj si facku! Čo tu šíriš paniku medzi uz aj tak zufalymi materami.

olivia1425
5. jún 2021

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
My sme vojtovku odmakali par mesiacov 3x do dna
Ano nieje to hra na vesele slniecko
Ale klobuk dole prisiel nato ake body su prepojene navzajom
Nam to neskutocne pomohlo pokrok bolo vidno za tyzden a vytvorilo jej to dobre pouzivanie tela a nakyvy
Jasne ze revala ale nie od bolesti ale od nervov ze musi byt v nejakej polohe
A dieta nevisi dole hlavou za nohy
Takze prosim autorka nepiste kraviny

veronkakrivdova
5. jún 2021

🤦🤦🤦 len škoda že tá všemocna osteopatia nepomohla aj autorke témy. Aspoň by nepísala kraviny.

autor
5. jún 2021

Nazov temy mi bol premenovany. Ja som mala nazov temy vojtova metoda, konik mi premenoval na bolestiva vojtova metoda. Ja som pisala, ze to je pre dieta nepohodlne, ked ho nasilu drzia v polohe, nikde som o bolesti nepisala. A iba som chcela napisat, ze je aj ina cesta, ako cvicenie s placom. Ak nejaka mamina nezvlada pozerat na to, ako jej dieta pri cviceni place, odporucam pozriet osteopatiu. A ja nie som osteopat, nerobim si tu reklamu 😆. Iba, chcem, aby citlive maminy vedeli, ze je aj ina cesta.

katkamatka7
5. jún 2021

Ďakujeme. Každá chce svojemu dieťaťu to najlepšie. Rozhodnutie je na nej, nemusí podliehať vplyvu rôznych diskusií. Každá má svoju hlavu, svoj názor. Je dobré, ak sa chce so svojím názorom, skúsenosťami podeliť, pričom nepresviedča o jedinom správnom názore a nehaní iný názor. Rozum sa neovlyvni tým, že niekto niečo napísal na nete. Rozhodnutie rozumu vyberať si z overených vedeckých diel profesionálnych autorov slobodné.

felicita027
5. jún 2021

Takže podľa tvojej logiky keď moje dieťa plače pri obliekaní tak ho to bolí? Bábätká pri tom plačú lebo nechápu prečo to majú robiť a čo sa s nimi deje, nie preto že ich to bolí.

hennyinnsbruck
5. jún 2021

Blbý príklad ale nedá mi:😂😂😂😂😂Aj môj pes pistal keď som mu šľachy naťahovala po OP, ale tak ze som sa bála ze mi sloboda zvierat na dvere zaklope...A áno porovnávam psa a dieta.
Pretoze sú veci co prijemne niesu (ale nebolia doslova ) ale proste musí to byť. A bodka.

hennyinnsbruck
5. jún 2021

@felicita027 presne....👍
Dieťa vyjadruje nepohodu a iné negativne veci plačom.. Sak to je normalne... 🤷‍♀️🤦‍♀️

zuzuliennka1
5. jún 2021

kopirujem z tvojho prispevku: Pozrela som aj videa na youtobe, a to je strasne co s tymi detmi robia. Dobreze ich tam neprilahne rehabilitacna, a oni chudatka sa tak snazia z toho pridlavenia dostat. . - ?? co je na tom strasne? proste to tak je, prispevok pises tendencne, akokeby tie deti boli tyrane…
a to nie je pravda, dieta place pri prvych cvikoch, lebo netusi co sa s nim deje a preco sa ma ohybat tak, ako ho “tlaci” terapeut, pravidel. cvicenim sa to zlepsuje….
vojtovka nie je tyranie!
a ten plac - vojtovka sa cvici s malinkymi detmi, ktorych JEDINY vyjadrovaci prostriedok je plac a nie je to len od bolesti…
male deti placu pri prebalovani (nebudem prebalovat??), pri obliekani (necham ho nahe?), niektore od unavy namiesto spania prerevu doslova celu noc….
deti placu - bodka…
Vojtovka pomohla vela detom, vratane mna aj mojho syna a sme tu, zdravi… trochu si poreval, ja urcite tiez a?

felicita027
5. jún 2021

@hennyinnsbruck niekedy mi tu na MK príde, že niektoré mamičky by najradšej deti nosili v "cukrovej vate" len nech nezačne plakať, syn mi od narodenia do takých 2r pri kúpaní/sprchovaní plakal tak som ho mala prestať kúpať lebo je mu to nepríjemné? 😂

hennyinnsbruck
5. jún 2021

@felicita027 aano jak si si dovolila ho kúpať 😉😂na to som inak myslela. Moja by chodila nahata,so špinavý i vlasmi, v živote by zuby neumyla, a žila len na sladkostiach keby som pri každom placi ustúpila...🤦‍♀️😂😂😂😂

evkamotka
5. jún 2021

Moj place ked ho prebalujem.... Necham ho pokakaneho? Boli ho to prebalovanie? Mozno osteopatia by bola na hovienka lepsia