Ahojte, syn (3,5roka) mava opakovane bolesti pipika. Hovori ze pri cikani ho velmi stipe. Vsimla som si ze to mavame vzdy asi tyzden po douzivani antibiotik. Poradte co by nam pomohlo, mali sme uz aj antibiotika zinnat...ukludnilo sa to ale teraz po tyzdni znovu. Budeme radi za kazdu radu, hoci aj nejaku alternativnu liecbu. dakujem.
Ahoj,
my sme to mali tiež, keď bol Matejko chorý a užíval antibiotiká...lekárka nám povedala, že je to normálne, lebo má vtedy hustejší moč, ako inokedy...sú to bolesti, to poznám.
Jediná vec,ktorú mi odporučila, je veľa piť....viac ako inokedy...to je všetko, nedá sa nič...
ale ešte mu pozri, či nemá začervenanie pod predkožkou...môj malý mával aj také drobné červené vyrážky...tie mi kázala natrieť po umytí - dôkladnom ale bez mydla- calciovou masťou, nechať trošku vysušiť, stiahnuť predkožku a spať....
a ozaj na druhý deň ho to nebolelo.
Potom som mu to už len opláchla a bolo.
@actimelka
@zivika
@carodejkka vtedy treba pipika viac krat denne vzdy aspon na desat minut macat v teplom repiku a pocas brania atb. a min. tyzden po nich aj probiotika. staci aj nutrilon B
moc pri brani atb. je nie je hustejsi, to co je za blbost? treba vela pit aby sa riedila koncetracia mocu. v lekarni kupit brusnicovu stavu BEZ AKEHOKOLVEK pridavku cukru, riedit jedna k jednej a dat pit kolko vladze
@xlucia
Cit.:"moc pri brani atb. je nie je hustejsi, to co je za blbost? treba vela pit aby sa riedila koncetracia mocu" - toto čo je za blbosť???
veď to isté si tu napísala...tak aká blbosť?
blbosť je podľa mňa nalievať dieťa brusnicovym sirupom...
probiotiká mimochodom neslúžia na určený problém - berú sa len z toho dôvodu, že atb zabíjajú všetky baktérie, vrátane aj tých dôležitých -"dobrých"
preto sa dodávajú formou probiotík
@actimelka ahoj 🙂 mozes skusit urinal sirup, alebo jednoducho brusnice v akejkolvek forme, len neviem, ci je to dlhodobe riesenie 😒
boli ste u detskeho urologa? alebo len u pediatricky, ktora mu naslepo predpisala zinnat? mali by mu zobrat moc na kultivaciu a zistit presne aka bakteria (ak to bude bakterialneho povodu) problemy sposobuje a na zaklade toho mu predpisat atb...kazdopadne navstivte odbornika, kym z toho nevznikne nejaky chronicky zapal...
a hlavne nech drobec vela vela pije, aj ked asi nechce, ked ho cikanie stipe, ale cim menej bude pit, tym viac sa mu budu pripadne bakterie mnozit a mozu sa mu dostat do obliciek...