Bolesti ručičiek u 6 ročnej

domicocka
6. apr 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť, poprípade nejakú radu. Dcéra je po chorobe mala vysoké teploty, zvracanie, hnačky dotoho chytila niečo respiračné už len kašle. Začali sa jej dokonca prerezavat trvalé zúbky šestky stoličky jedna je uz von. Tá druhá ju veľmi bolí dávam stále nurofen. Dcéra bola dosť psychicky vystavená z choroby dotoho tie zuby a začala sa budit nad ranom na zvláštny pocit v rukách. Nevie to úplne opísať zlaknuty výraz, plač a trie si ruky o seba vystiera prsteky hovorí akoby mala.na nich niečo zaschnute. Dám jej nato vždy studený obklad a do minútky dvoch to prejde. Neviem čomu to pripisovať či ešte tej chorobe alebo tej psychike. Ak máte skúsenosti napíšte.

vikusjk
6. apr 2022

@domicocka fuha, no podla tvojho opisu moja nemala to iste, ale pri vacsom strese sa tiez v urcitych situaciach stazovala na bolest v prstoch na rukach, niekedy jej ich az vyrovnavalo. Jeden pan doktor nam povedal, ze su to priznaky tetanie, kedy dochadza k prekysliceniu organizmu a pomaha na to vraj dychat do sacika, teda znizit obsah prijimaneho kyslika tym, ze sa bude vdychovat vydychnuty vzduch. V tvojom pripade by som sa ale urcite radsej poradila aj s pediatrickou, urcite bude o tomto vediet viac.

domicocka
autor
6. apr 2022

@vikusjk koľko má dcérka rokov keď toto mávala? Práveže osobne si tiež myslím že či to nemôže byť tetania keďže aj ja ňou trpím a dcéra viac týchto prejavov no toto je nové. Má.kopu vyšetrení za sebou celkovo je psychický slabšia taká citlivá veľmi na mňa naviazaná. Často býva kôli tomu aj chorá si myslím keďže imunita a psychická to je ide ruka v ruke.

vikusjk
6. apr 2022

@domicocka mala osem, ked sa to zacalo takto prejavovat. Ona je tiez citlivejsia, ale tieto prejavy mavala najma ked sa hovorilo o krvi, alebo o nejakych zraneniach, toto zle znasala a vtedy sa jej to objavilo. Rozpravala som sa s nou potom o tom, ze na kvapku krvi sa nezomiera, atd, proste take normalne vysvetlenie toho, ako funguje telo cloveka a teraz ma desat a klopem, ze uz to ma len velmi velmi zriedka kedy a aj to nie v takej silnej forme.

domicocka
autor
6. apr 2022

@vikusjk presne tak aj naša začala takto reagovať kôli chorobnosti a s tým spojenými neustalimy odbermi krvy, vpichmi na infuzky a potom má stoho stres už pri najmenšej boliestke že ju budú pichať. Verím tomu že sa to aj do snov a všetkého možného prenáša... ďakujem za vašu skúsenosť

vikusjk
6. apr 2022

@domicocka za malicko. Nam ten pan doktor poradil taky krem, tusim Emla gel, volne dostupny v Rakusku v lekarnach, kde maju aj male balenie a vraj ovela lacnejsie, ako u nas. Je to gel na lokalne umrtvenie a vraj to detom velmi pomaha, ked maju byt prave pichane kvoli odberom, ci comukolvek inemu. A ze nech si aj ja dam pozor, lebo mi znecitlivie palec, ked jej to budem natierat 🙂 My sme zatial od vtedy na ziadnom odbere neboli, takze som ho nekupovala, ale mozno vam to pomoze, ak je dcerka casto pichana a boji sa toho. Drzim palce!