Bolesti pri raste 2-mesačného bábätka

ivs97
23. aug 2022

Baby , chcela by som sa opýtať, či je to vôbec možné..
Synček 2 mesačný je vždy pred nočným spánkom strašne nekludny, nechce sa ani kojiť ani ležkať.. Aj si občas poplace.. Myslela som si že je to kolika, ale nezaberajú mu žiadne kvapky, ani to že som zo stravy skusila vynechať už všetko.. A keď som skusila použiť rektalnu rurku, nešiel z neho žiaden vzduch. Napadlo ma či to nemôže byť z toho že veľmi rýchlo rastie a priberá. Za 1 mesiac narastol 8cm a pribral 1400gramov. Je len kojeny.

jexica
23. aug 2022

moja skusenost na koliky nezabera nic musi to len prejst ja si myslim ze to budu tie

jazula
23. aug 2022

Nemá biele bodky (také mikro hrudky) v slinkách? Keď ho zdvihneš do zvislej polohy, ukľudní sa? Môže to byť kľudne aj tichý/skrytý reflux (v podstate pálenie záhy).

ivs97
autor
23. aug 2022

@jazula veru keď ho dvihnem akoby na odgrgnutie a prechádzam sa sním tak sa ukludni. Ale v slinkach nemá biele bodky.. A keď ho položím tak začne zas protestovať..

jazula
23. aug 2022

Skúsila by som dnes podložiť na jednej strane nohy postieľky a urobiť mu vyvýšenú plochu (aj zo tri hrubšie knihy pod každú nohu postieľky). Ublížiť mu to neublíži a ak to zaberie, tak máš asi odpoveď. Ak to nezaberie, tak ho trápi niečo iné a na rukách sa ukľudní jednoducho vďaka tomu, že je pri maminke (pri mamine všetko bolí a trápi menej 🤗). Ak je to bruškom, mojej veľmi pomáhalo nosiť v nosiči, krásne sa tam vyprdkala. A cca od 3 mesiacov som ju občas dala do takého detského hojdaco-vibračného kresielka, to bolo na prdiky tiež super. Rastové bolesti netuším, naša je drobček úplný 😅

anjelicek26
23. aug 2022

Kludne moze mat tichy reflux, tam by ti to sedelo...

ivs97
autor
23. aug 2022

@jazula ďakujem veľmi pekne za radu, dnes to vyskúšam 😊

ivangeline
23. aug 2022

Ano vola sa to vecerna kolika...taka krasna pri zapade slnka. Kazdy hovori ine ze je pricinou..od travenia po neurovu sustavu.. a pod.. U mna zaberalo nepreunavovat dieta..malo podnetov cez den.. dobre ogrgnut stale..a dat spat pred vypuknutim.. (o pol 5 vecer) Mala to moja dcera. Chlapci to mali velmi mierne a nevrieskali.

tenerifka
23. aug 2022

@ivs97 je tu o tom kopec tem, ma to vacsina deti, nevie sa preco a prejde to vacsinou zo dña na deñ, ako dovrsi 3 mesiace

babydesire
24. aug 2022

Presne ako pise @jexica koliky len pretrpiet,,boli to veru tazke veceri a noci,pamatam