Bolesti pri menštruácii v 17. rokoch

nighttide
27. jún 2021

Ahojte mam 17 rokov a chcela by som sa vás opýtať či je normálne , že pri menštruácii ma bolia kolená, mate to niektorá ?alebo od čoho to môže byť ?(bolesti kolien mam od mala ale doktorka vravela ze je to z toho že rastiem ale teraz ma bolia kolená keď mam menštruáciu).

majamat
27. jún 2021

@nighttide no, ak mas bolesti brucha. moze vystrelovat aj do kolien,. no ak nemas, pripadne mas tieto boelsti kolien dlhsie, rpipadne uz pred ms, tak pricina bude inde, ale PMS ti ju moze zhorsovat. ja v obdobi PMS mavam akykolvek zdravotny problem zvyrazneny.

ja som uz ako dieta mavala bolesti kolien, ale aj inych klbov, neikedy na jednejs trane, neikedy na oboch. vacsinou ma najviac bolel jeden klb a niektore menej, ci vobec, tu je dost velka variabilita. potom v puberte mi bolesti prestalia ked som bola na strednej, opat zacali. su to bolesti, ktore sa mi zhorsuju od chladu, castejsie prichadzaju teda v obdobi pred ms a castejsie sa vyskytuju v obdobi, ked som pretazena. chlad mi cih teda zhorsuje, teplo mi pomaha, no riesit bolesti teplom je dost komplikovane. bolest nemam len v klbe,a le aj v jeho okoli a siri sa. ako hovorili stari ludia, ze ich lupe v nohach, tento vyraz mi na to sedi, cize ak si zabalim do neicoho tepelho koleno, napr, mam stucky, bolest citim aj okolo. dokonca teraz sa mi stava, ze sa mi siri aj v celej nohe,. ako dospela som tieto bolesti zacala pocitovat uz aj v bedrovom klbe, ci ramennom klbe, co som v detsve nemala. takze zabalit sa do niecoho nie ej jednoduche. a hoci sa to zda divne,a le boli to aj cez leto. teraz citim prave koleno pod jablckom.
zaberaju leiky od bolesti.

a teda zrejme ide o Fibromialgiu.

nighttide
autor
27. jún 2021

@majamat ano mňa boli aj v podbrušku, normálne ako pri menštruácie ale s tým ze ma neskutočne bolia kolená. Tiež to mam niekedy aj pomimo ms ,napríklad keď aj dlho chodím,že z nejakej turistiky ale tiež aj z chladu ale najviac to pociťujem pri ms... ale len kolená ma bolia nijaké iné kĺby

ckatka
27. jún 2021

Popros doktorku nech ti spraví odber krvi a da vyšetriť aj veci ako kyselina mocova, reumatické faktory a podobne. Kĺby môžu boliet z rastu, ale aj z inej príčiny. Môžeš tam mat zápal.