Bolesti pod kolienkami 5 ročného syna

19janka81
6. sep 2013

Ahojte. Máte niekto skúsenosť? Môj 5 ročný synček má už asi týždeň vždy navečer zvýšenú teplotu a bolia ho nožičky pod kolienkami. Tie bolesti sú cez deň ale aj v noci. Na nete som vyčítala, že to môže byť aj tým, že rastie, ale moc sa mi to nepáči ☹ ☹ . Viete mi poradiť?

briketa
6. sep 2013

@19janka81 tiez tym prechadzam s dvoma detmi naraz. Moji sa budia zo spanku s placom. Masirujem a necham si ich vtedy pri sebe spat, to ich ukludnuje. Nedavam na to nic.

josenka
6. sep 2013

@19janka81 Aj my sme to mávali a aj občas ešte mávame pri staršom - manžel mu tie nohy masíroval alpou.

prasiatko30
6. sep 2013

mavame u starsej - ked raz mala aj teploty a boleli ju tak strasne nohy ze rucala ako tur tak ju dokonca mm bral aj na pohotovost brali jej aj krv a nezistili jej absolutne nic - vsetko v norme a tak teraz ked sa stazuje prilis pripadne ze sa v noci zobudi na bolest tak jej supnem ibubrofen sirup pre deti (ako pri teplote) a ponatieram nejakou mastou na bolest svalov a zvycajne do rana prejde

cerez
6. sep 2013

@19janka81 Dcérka má rastové bolesti. Ju to sužuje už od 3 rokov. Vždy to prichádza večer, ale vrcholí v noci. Niekedy pomôže chladivá masáž alebo v krajnom prípade keď je to neúnosné, dávam liek proti bolesti. Nám sa osvedčila konská chladivá masť.

rebellefleur
6. sep 2013

@19janka81 - predpokladam, ze to bude mat rastove bolesti, ale v kazdom pripade by som zasla za dr. Nie je to tak davno, co vzdialenej rodine sa stalo, ze syn, sice o dost starsi 15rokov sa tiez stazoval na nonstop bolesti a kazdy dr mu tvrdil, ze to ma z rastu. ako to dopadlo? chalanisko lezi teraz na onkologii, co mal bolesti z tumoru.. takze pre klud duse by som zasla za dr, nech ti pekne potvrdi, ze je to rastom 🙂

katecameron
6. sep 2013

ja písem s mojho pohladu bola som dieta ktore cely zivot boleli nohy pod kolienkami uz mam po 30a nohy bolia dodnes hlavne pri zmene pocasia a tak je to velka boklest pre dieta pamatam sa ako som po nociach plakavala od bolesti jedine co pomohlo masírovat suchat alpou hociciakym hrejivym kremom vdaka bohu moje deti take problemy nemaju ale zas maju ine 😖

katecameron
6. sep 2013

dodnes nechapem preco je to tak ze tie nohy bolia nikto to nikdy neriesil v mojom pripade

khkt
6. sep 2013

bolesti noziciek mozu byt aj pri virozach... je to caste v detskom veku. ja by som sa s nim isla ukazat k obvodnej doktorke, hlavne ked ma aj teploty, moze prekonavat infekciu. niekedy deticky aj na isty cas prestanu pri infekciach chodit a nozky opuchnu, ale za par dni sa tonajcastejsie da doporiadku. nadoru ako pise rebellefleur by som sa nebala, tie byvaju u takych malych deticiek iba velmi zriedka, bohuzial najcastejsie su vo veku okolo 20 rokov. nemam sice zatial vlastne deticky, ale pracujem v detskej nemocnici 3 roky ako mudr

19janka81
autor
6. sep 2013

Tak .... dnes som radšej volala doktorke a mi kázala prísť sa radšej ukázať. Povedala, že je to možné, že to môže byť aj z kliešťa ... a toho sme v lete mali niekoľkokrát. Zoberie mu radšej krv a uvidí sa. Tak dúfam, že to bude OK. 🙂 😀

silvapokorna
26. sep 2013

@19janka81 no to može byť tým rastom, to sa tradovalo aj za našich čias. ja som zase ako malá trpela na bolesti v bedrách. no určite by som sa ozvala aj doktorke, kvoli tým teplotám pri tom. tie by som nepodceňovala. inak na bolavé kolienka by som doporučila nejakú jemnú masť na prehriatie, niečo, čo sa používa na svalovicu a pod. alebo sú aj náplasti, ktoré nalepíš a malému sa uľavý a može spokojne spinkať. ja poznám cosmos hrejivé. majú ich volně v lekárni alebo aj v kauflande a 101 drogérii. a sú za rozumný peniaz. 😉

janinah
26. sep 2013

mňa boleli kolená pri reumatickej horúčke,bola som decko,ale toto si pamätám

pedroma
27. sep 2013

@19janka81 ako ste dopadli?