Bolesti nôh po chorobe

16. jan 2024

Ahojte, nestretli ste sa v poslednom čase a bolesťami nôh po chorobe? Syn mal teplotu 4 dni a už dva dni ho veľmi bolia nôžky, nemôže ani prejsť z jednej izby do druhej, v noci sa tiež budí s plačom na bolesť. Ďakujem

majamat
16. jan 2024

to nei je bolest po chorobe, ale pri chorobe.
infekcne ochorenie, aj ked teplota ustupi, trva rozhodne 1-2t. organizmus sa musi zregenerovat a to nenastane za 2dni,

a k otazke, pri infekcnych ochorneiach byva bolest noh.
obzvlas pri virozach sa vyskytuje bolest kbov a svalov.
okrem toho sa moze vyskytnut aj artritida - zapal klbov.

ori artritide sa casto vyskytuju priznaky, ako bolest, opuch a zacervenanie klbu.
to bude skor pri akutnej artritide,
infekcne ochorenie moze spustat aj juvenilnu artritidu, ktora je chornicka a rozhodne ju treba liecit. v takom pripade sa nemusia vyskytovat taketo priznaky, skor sa vyskytuje bolest a stuhlost v klboch, ranos a dieta musi rozhybat.

niekedy to moze byt aj priznak inych ochoreni.

tazko povedat, co z toho to je. ani dr to asi nebude vediet odlisit, faktom ostava, ze aj ked by a jednalo o artritidu, pomahaju analgetika. mozno by bolo dobre pouzit Nurofen sirup. tieto lieky tlmia zapal v klbe. ak by to nepreslo, treba ist k dr. necakat zbytocne dlho. nech to vysetri.

a teda u mojej dcery takto zacali bolesti klbov, ktore sa podobali na rastove. aj ked tieto bolesti byvaju ked dieta rastie. no moja dcera mala poruchu rastu, netusim preco ju boleli nohy.

cookie29
16. jan 2024

poznam po obycajnej nadche s teplotou to zislo na bedrovy klb a neterka sa tyzden nemohla pohnut, robila sa jej tekutina a zapal. U nas sa tomu hovori "bedrova nadcha" ja by som zasla za Dr

shakes
24. jan 2024

Dobrý deň môžem sa opýtať prešlo to nakoniec. My máme to isté mal chrípku teploty prešli a dnes sa nevie poriadne ani na nohy postaviť. Ďakujem

autor
24. jan 2024

@shakes ahoj, áno, tak dva dni ho boleli a potom to našťastie prestalo 🙂

shakes
24. jan 2024

Ďakujem pekne za odpoveď 🙏