Bolesti nôh a rúk trojročného dieťaťa

asturia26
6. feb 2016

Velmi prosim o radu, lebo som uz bezradná. Uz asi dva tyzdne moje 3 rocne dievcatko trpi prevazne bolestami noh, pricom niekedy krici aj na ruky. Zacalo to bolestou lavou nozickou, nemohla sa na nu postavit. Potom dostala teploty, bolest lavej nozky prestala, no zacala bolest druhej nohy. DOstala antibiotika. No nepomohli, kazdu noc krici v postielke, ze ju bolia nozicky, nechce mi vstat z postele. Zaujimave je vsak to, ze v jeden den beha, jaší sa a na druhy den mi lahne a krici na nohy. V jeden vecer sme to uz nevydrzali a zobrali sme ju do nemocnice. ZObrali jej krv, bola aj u detskeho neurologa, ten nevidi ziaden problem, aj ortoped povedal, ze je vsetko v poriadku. Zacala ju boliet prava rucicka, ale to tiez odznelo. Pustili nas z nemocnice domov ,uz ma nasadene druhe antibiotika, ale stale krici vecer na bolesti noh a ruk. Vcera bezkala ako keby sa nic nedialo, dnes cely den lezi, ze ju boli lava nozicka. Uz si neviem dat rady. Prosim vedeli by ste mi poradil na akeho odbornika sa mam obratit, lebo nemozem sa divat na to dieta, ako mi stale krici v postielke a nebeha mi ako ine deti. Dakujem velmi pekne

badimeria
6. feb 2016

@asturia26 ahoj neviem ci ti pomozem v kazdom ppripade ta nebudem strasit iba ti napisem ale moze byt uplne v niecom inom.Kamoskin syn mal to iste ze ked viac.behal krical na nozicky bol tarbavejsi ako ine deti a.nevladal tolko behat ako ine deti.Poslali ich na genetiku na odber a ma svalovu dystrofiu.Teraz sa to stava aj mojmu synovi ze ho casto bolia nozky ale ja sa utesujem tym ze je to z rastu a.z behania.Zatial nehladam pricinu a ked je to moc davam cipok od bolesti.

kacena4
6. feb 2016

ak su to ruky aj nohy, jedine co ma napada tak je reuma ☹ objavuje sa vynimocne uz aj takto malych detoch. drzim palceky hlavne nech nieco zistite, lebo trapit sa a nevediet je najhorsie, to sme zazili aj my, kym sme sa dopatrali diagnozy

lienkaviva
6. feb 2016

@asturia26 nejako sa mi to nezdá, že aj rúčky ju bolia. Môj syn to mával tiež, budil sa v noci na bolesti nôh v noci, ale len párkrát v lete, keď behal celý deň vonku. Boli sme u dr.krv v poriadku, ale kontrolovala mu či nemá ploché nohy aj či dobre naslapuje- vtedy nám povedala že to môže byť aj reumatolog. pôvodu alebo svalovka a keďže dosť vyrástol,tak aj kŕče svalové a bolesť v nohách. Brali sme vitamíny s vápnikom a zelezom (magnezium som nechcela), pred spaním som mu masirovala nozky a potom to preslo. Aj sa mu stávalo, že mu strpla ruka a jacal ako by ho drali z kože. Ja by som jej pomasirovala nôžky aj ruky a dala jej nejaké vitamíny (skús sa poradiť s dr.alebo v lekarni) alebo ešte či nemá ploché nohy alebo natiahnuty sval. Tak malé deti kazdu novú bolesť prežívajú hrozne, lebo ju predtým nezažili. Dúfam že to bude OK

snezienka3
6. feb 2016

Aj ja by som este skusila toho reumatologa.

pribinak
6. feb 2016

Tiez si Myslim, ze navsteva reumatologa by bola vhodna

tslobik
6. feb 2016

@asturia26 aj môj malý máva také obdobia, že vraví, že ho bolia nožičky - a to prevažne v noci, večer keď už leží v posteli. Bude mať teraz 4 roky. Môj muž hovoril, že ako malého ho tiež bolievali nohy, vraj to z rastu. Tak sa utešujem tým, že deti v tomto veku proste rastú rýchlo je to z toho.

suchana
6. feb 2016

Môj manžel mal v detstve presne také stavy ako ty opisuješ. Má reumu. Od detstva.

vedama
23. feb 2016

@asturia26 Moja malá keď mala 5 rokov tiež sa stále sťažovala na bolesti rúk a nožiek,neskôr sa pridali bolesti hlavičky.Prešli sme si ortopedom,neurologiou ,CT mozgu skrátka všetko a nakoniec máme celiakiu skrytá forma IIIC,jednoducho sa jej nedostavali a nevstrebávali živiny do kosti svalov ...

asturia26
autor
24. feb 2016

@vedama no my celiakiu mame :( uz dva roky

asturia26
autor
24. feb 2016

@vedama sme na bezlepkovej diete

mifka80
4. feb 2017

@asturia26 prosím vás, prišli ste na nejakú príčinu tých bolestí, či vám to samé odznelo? Aj náš dvojročný drobec sa sťažuje na nožičku a teraz už aj rúčku.

asturia26
autor
4. feb 2017

@mifka80 dobry den.uz to odznelo,ale az po druhych antibiotikach.Neskor som sa zamyslala nad tym,ci to nemohla byt aj 6 choroba.Neviem ci je mozna aj u starsich deti alebo je to len u babatkach.Davam jej vit.D uz dlhodobo

mifka80
4. feb 2017

@asturia26 ďakujem. Aj my dávame D-cko a sme objednany na reumatologiu, ale termín máme až v apríli.

jaannah
28. dec 2019

@mifka80
@asturia26 ako sú vaše detičky na tom teraz po rokoch? Moja má čerstvo 5 a otec ju dopuje paralenom, aby sa v noci vyspal. Nepáči sa mi to, ale muž si nedá povedať. Nie je to často, nárazovo...

mifka80
28. dec 2019

@jaannah ja som uz aj zabudla, ze sme mali taky problem. Na reumatologii vsetko v poriadku. Bol tam v sledovani rok. Uz nemusime chodit ani na kontroly. Teraz sa stazuje uz len sem tam, ze ho bolia nozky a nevladze, ale nic strasne. Boli sme aj pri fyzio. On skonstatoval tiez, ze je v poriadku. Raz za cas ho bolia v noci, ale dr tvrdi, ze su to rastove bolesti.