Bolesti nôh 4,5 ročnej dcérky

kika2111
31. mar 2015

Ahojte,ked mala moja dcerka cca 2.5r.zacala sa stazovat na bolesti noziciek,oboch striedavo.hlavne na strane za kolenom,
tak sme sli ku pediatrovi,ktory spravil vsetky krvne testy,rtg,a dalsie vysetrenia.Vsetko bolo negativne a uzavrel to s tym,ze su to bolesti z rastu,
odvtedy presli 2roky a mala sa na nozky stazuje,cca raz do tydna,je pravda,ze je vysoka a vzdy sa rychlo vysvihne,ale mate niekto podobnu skusenost s tou bolestou?Inac berie vitamin D,lebo je mulatka a tak nam pediater odporucil kvoli malo slnku brat ho co najdlhsie.

Dakujem🙂

michaela4599
31. mar 2015

Moj syn maval tiez bolesti noh, a to az tak, ze sa v noci budil s krikom a drzal sa za nozicky. Tiez je vysoky, 2x sme absolvovali vsetky vysetrenia a vsetko bolo v poriaku. No ma 11 rokov a stale sa stazuje, ze ho boli to a to, a ze je unaveny. Velmi rychlo rastie, sme uz koli tomu sledovany na ortopedii.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mnamko
31. mar 2015

@kika2111 aj moja dcérka sa sťažuje tiež povedala doky,že rýchlo rastie a bola som aj u ortopéda,má ploche nohy tak má vložky do topánok,

ivet1371
31. mar 2015

Mojej dcérke pomohli ort. vložky

makeka
31. mar 2015

Aj moj syn ked mal 5rokov zacal sa stazovat na bolesti noh v oblasti stehna a dole pri chodidlach.mysleli sme ze vymysla a nechce sa mu chodit.nakoniec jeden vikend zacal krivat vobec nevladal stupit na nohy.nakoniec mu spravili rengen a zistili mu chorobu ktora sa vola perthesova-to je zerozpad jadra v bedrovom klbe.nechcem ta strasit ale vraj sa to zvykne stavat detom ktore rychlo vyrastu.ono ta choroba ze sa tak pomaly zakrada.je to liecitelne len dlho trva liecba.neviem ci dcerke robili rengen ale nech jej poriadnepozru hlavne bedrove klby aby si mala istotu.

zuzulik27
31. mar 2015

my sme mali to iste, fungovali sme len na ibalgine co tak dcerku boleli nozky, a ano tiez sme vsetko vylucili a zistilo sa ze je to preto lebo rastie, rtg kolien ok. ale boli sme aj na ortopedii, ma spadnutu klenbu, odkedy zacala nosit ortopedicke vlozky do topanok tak mame po probleme. zo dna na den doslova. cize som veeelm rada. staci ze par krat obuje topanky bez vloziek tak hned ju bolia nozky. doma a v skolke nosime protetika sandalky, a do uzatvorenych topanok davam vlozky.

kika2111
autor
31. mar 2015

@makeka dakujem,moju bolia len za kolenami,robili jej aj rontgen a vsetko bolo ok,asi sa popytam na tie vlozky.

urma
24. mar 2017

je to starsia tema, ale ak bude niekto hladat info, tak mozno pomoze...syn sa tiez stazoval na bolest za kolenom, najskor len par hodiny, potom dlho dlho nic, potom zas trebars o 2 mesiace ale uz to trvalo pol dna, potom zas o par mesiacov a trvalo to 1 den a zaroven sa zintenzivovala ta bolest, lebo nemohol nohu vystriet v kolene. isli sme na RTG kolena a sice mal tam dake vyrastky, ale tie neboli pricina, ako sme sa dozvedeli na detskej ortopedii. Bola to prenesena bolest z bedroveho klbu. Koleno je v poriadku. Boli sme aj na MR na vylucenie Perthesovej choroby. Cakame na vysledky....

ewana
8. máj 2017

@urma ahoj, ako to dopadlo u Vás s tým kolenom? Môj 5 ročný syn sa tiež v poslednom čase pri zaspávaní sťažuje na bolesť za kolenom, niekedy sa až rozplače z toho, no tak stresujem... ešte sme s tým nikde neboli...

veronikonv
8. máj 2017

Moja 4rocna sa tiez casto stazuje na bolest za kolienkom. Krvne testy ma vporiadku, boli sme u ortopeda a ma velmi ploche nozky. Tiez sme dostali ortop. vlozky a cvicime.

urma
8. máj 2017

@ewana ahoj chvála Bohu Perthes sa nám nepotvrdil,mali sme prísny kludovy režim a 3x denne Nurofen proti zápalu.Voda na bedrovom klbe sa vstrebala asi za 2 týždne a uz zas behame bez obmedzenia.Mal vraj z choroby v tom klbe zápal,ale u nas to muselo byt opakovane.. nedavala som si to s chorobou vôbec do súvisu,nebýva ani často chory,že by musel ležať atď ale často mava zo skolky dakeho bacila,taký nachuchmany skratka.Neviem,ci to aj z toho môže mať.