Bolesti kolena pri skákaní u deti

miriam7979
15. mar 2024

Ahoojte prosim vas dcerka od dnes sa stazuje ze ju boli koleno ked skáče a tak a sa priznala ze ju bolieva niekedy častejšie väčšinou pri skákaní a tak 🤷🏼‍♀️ ked skoči alebo natiahne nohu špagát ze ju boli koleno neviem co to moze byt 🙄

aliaray1
16. mar 2024

@miriam7979 ahoj, u mna to bolo takto v detstve rastom ale potvrdila by som si to s lekarmi.

Dievcatka rastu rychlejsie. Kedze od cca 12-13r som mala 170cm, vysvihla som sa velmi rychlo a trebalo mi nasadit kolagen, detski sportovi lekari mi odporucili kupit zivocisny, prirodzeny nehydrolizovany (uklada sa "inteligentne" a aktivuje zahriatim svalov - pohybom, zacne sa ukladat tam, kde to telo potrebuje na rozdiel od hydrolizovaneho, ktory sa uklada rovnomerne bez ohladu na to kde je ho treba). Vtedy to boli take kapsle Gelatine od Natures bounty (USA), uz ich nedovazaju sa mi zda. Velmi mi pomohli, mna z treningu v 13r museli odniest 2 ludia domov pod pazuchami lebo som nevladala od bolesti sama odist z treningu.

No a nasa dcerka len bude mat 2r a zrejme pojde v mojich slapajach, sme s manzelom vysky 172 a 174cm, ziadny obri, no ona uz davno prestrelila rastove tabulky a nosi oblecenie 110, 116, ma vyse 93cm. Tiez si chytala kolienka, je velmi pohybliva, nuz robim jej vyvary a masko varim aj s chrupavkami a ked robim hovadzi vyvar, musi tam byt spik z vyvaru z kosti - nemozem snazim sa jej dat z masa co najviac kolagenu prirodzenou foemou. Momentalne super, uz si nestazuje. Sama som zvedava co dalej, lebo ta nasa je este v podstate babo.

lulu2014
17. mar 2024

@miriam7979 ak to neprestane urcite si zober VL a hlavne termin u nejakeho ortopeda. Alebo aspon RTG cez pediatra. Aj nasa ma problem a dokonca nemohla cvicit takmer rok. Este teraz ho musime setrit a urcite cviky ci pohyby vynechat.

sandra19860
17. mar 2024

.