Bolesti kĺbov u 11-ročného chlapca

gabinkomisko
12. mar 2023

Pekný nedeľný večer prajem. Chcela by som sa opýtať, či máte skúsenosti s niecim podobným. Syn sa už niekoľko týždňov sťažuje na bolesti kĺbov.. ramená, bedrá, kolená.. začala som mu doteraz dávať colafit, pediatricka mu predpísala kalcium v sáčkoch a guajacuran. Ze pokiaľ to nemá zapálené, treba počkať, či to zaberie. Ale premýšľam stále, či to stačí.. bolia ho v kľude, pri pohybe viac. Samozrejme tréningy nateraz prerušil ( hraje basketbal).
Nestretli ste sa s tým?
Ďakujem vopred.

danielahamar
12. mar 2023

Nemal kliešťa?

luccija
12. mar 2023

@gabinkomisko nemôže to byť rastové? Ja si pamätám ako ma boleli ruky, nohy klby

nikpa
12. mar 2023

@gabinkomisko mala mu hneď zobrať krv na zápalové parametre a na boreliózu, artroza, reuma...ani v detskom veku to už nie je nič nezvyčajné Neviem načo čaká pri dieťati, nemajú ho čo bolieť kĺby.

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@luccija to som si tiež myslela najprv.. ale neviem no, nechcem sa na to spoliehať asi.. staršieho v tom veku skôr niekedy boleli kosti.. kĺby nie.

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@nikpa to je presne to... nemajú ho co bolieť

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@danielahamar nemal, myslím ze ani minulého roku vôbec

nikpa
12. mar 2023

@gabinkomisko inak čo sa týka toho kliešťa. Ja som nemala nikdy kliešťa, ani ten povestný kruk červený ktorý zanechávajú po prisatí, ani teplotu už roky. Ale test na boreliózu som mala pozitívny. K dr. som išla s tým, že ma bolia kĺby. Neskôr na infekčnom mi povedali, že boreliózu prenášajú aj také malé mušky, ktoré tu u nás bežne žiju. Takže na to, že si mu nenašla kliešťa, sa nespoliehaj.

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@nikpa nech sa páči... no to je fakt sila. A nič iné ti nebolo?

viera77
12. mar 2023

U mňa bolesti kĺbov spôsoboval lepok v potravinách.

simca06022011
12. mar 2023

mozno by som skusila ist k ortopedovi alebo inemu lekarovi, pediatricka je na toto slaba. Kludne moze mat napr. hypoermobilitu, a klby ho mozu boliet (to len priklad, moze to byt hocico, aj zapal klbov alebo naozaj len zatazene, rastove...) a napr. guajacuran mu vtedy len zhorsi stav.

ejbyk
12. mar 2023

Mňa kĺby veľmi boleli keď moje telo nevedelo spracovať laktózu...keď sa na to prišlo celkom rýchlo sa mi polepšilo.
A tiež to môže byť už spomínaná borelióza.
Trvaj na Tom nech dr.vezme krv na podrobné vyšetrenie....

simsalabim
12. mar 2023

@gabinkomisko suhlasim s @nikpa, urcite odbery. A Colafit nie je na klby urceny. Na klby treba kolagen typu II, napr Versan - ale neviem, ci je urceny pre deti.

kabinka11
12. mar 2023

@nikpa ja mam boreliozu potvrdenú co ma komár postipal.

nikpa
12. mar 2023

@gabinkomisko nie, jediný problém čo som mala bola len bolesť kĺbov

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

Ďakujem baby, ste super! Mám už kopu skvelých námetov pre našu lekárku 😀. To je také, no ... môže to byť hocičo, alebo aj nič.. ale už to tak nenechám, na môj vkus to trvá príliš dlho.

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@simsalabim colafit mi poradili v lekárni 🤔

simsalabim
12. mar 2023

@gabinkomisko ja mam problemy s klbami, artrozu, od ortopedov viem, ze colafit je na nic. Skus si pogooglit o typoch kolagenu. Tiez som to netusila a tiez mi ho poradili v lekarni 🤔 A potom mi to vysvetlila ortopedka. Ze colafit mozem papat na plet a vlasy 🤷‍♀️

gabinkomisko
autor
12. mar 2023

@simsalabim https://www.kompava.sk/klbova-vyziva-gelo-3-com...

Nasla som také niečo... myslíš že by to bolo vhodne

simsalabim
12. mar 2023

@gabinkomisko neviem to posudit 🤷‍♀️Popis znie dobre… no vraj je dobre, ak je v zlozeni uvedene, ze obsahuje kolagen typu II.

kopytko03
12. mar 2023

Moja dcéra mala bolesti kĺbov ako 6ročná, lekárka nás poslala na sono a zistili jej zápal kĺbov, vzniklo to pravdepodobne z prekonanej alebo prechodenej choroby. Tri týždne brala konské dávky nurofenu a prešlo to.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ejbyk
12. mar 2023

Inak ešte ma napadla aj mononukleóza....

maja304
12. mar 2023

Ja som bola celé Vianoce a aj silvester s 5 ročnou dcérkou v nemocnici, mala zápal kĺbov a v ľavom bedre mala tekutinu, to sa nedá ani opísať ako strašne plakala, mala to z obyčajnej chrípky, kde sa ten vírus uložil na kĺby

bambulka712
13. mar 2023

Syn mal 1x bolesti kĺbov - bedrový ako 5-6 ročný, mal tam zápal. Vraj z choroby mu to prešlo na kĺby. 2x mal bolesti kolena keď mal 10, to nás ortopéd poslal rovno na reumatológiu.. behali sme po lekároch, nechodil do školy hádam mesiac... Kým sme nešli k inému ortopédovi a ten nás najprv poslal k zubárovi a na ORL. Zistili mu nejaký zápal (už nepamätám, či nos alebo hrdlo, ale neprejavilo sa mu to nijak), vybral antibiotiká a prešli bolesti kĺbov. Očividne mu zápal prešiel na kĺby, čo by som neverila, ak by sme sa s tým neprešli.