Pekný nedeľný večer prajem. Chcela by som sa opýtať, či máte skúsenosti s niecim podobným. Syn sa už niekoľko týždňov sťažuje na bolesti kĺbov.. ramená, bedrá, kolená.. začala som mu doteraz dávať colafit, pediatricka mu predpísala kalcium v sáčkoch a guajacuran. Ze pokiaľ to nemá zapálené, treba počkať, či to zaberie. Ale premýšľam stále, či to stačí.. bolia ho v kľude, pri pohybe viac. Samozrejme tréningy nateraz prerušil ( hraje basketbal).
Nestretli ste sa s tým?
Ďakujem vopred.
@gabinkomisko nemôže to byť rastové? Ja si pamätám ako ma boleli ruky, nohy klby
@gabinkomisko mala mu hneď zobrať krv na zápalové parametre a na boreliózu, artroza, reuma...ani v detskom veku to už nie je nič nezvyčajné Neviem načo čaká pri dieťati, nemajú ho čo bolieť kĺby.
@luccija to som si tiež myslela najprv.. ale neviem no, nechcem sa na to spoliehať asi.. staršieho v tom veku skôr niekedy boleli kosti.. kĺby nie.
@nikpa to je presne to... nemajú ho co bolieť
@danielahamar nemal, myslím ze ani minulého roku vôbec
@gabinkomisko inak čo sa týka toho kliešťa. Ja som nemala nikdy kliešťa, ani ten povestný kruk červený ktorý zanechávajú po prisatí, ani teplotu už roky. Ale test na boreliózu som mala pozitívny. K dr. som išla s tým, že ma bolia kĺby. Neskôr na infekčnom mi povedali, že boreliózu prenášajú aj také malé mušky, ktoré tu u nás bežne žiju. Takže na to, že si mu nenašla kliešťa, sa nespoliehaj.
@nikpa nech sa páči... no to je fakt sila. A nič iné ti nebolo?
U mňa bolesti kĺbov spôsoboval lepok v potravinách.
mozno by som skusila ist k ortopedovi alebo inemu lekarovi, pediatricka je na toto slaba. Kludne moze mat napr. hypoermobilitu, a klby ho mozu boliet (to len priklad, moze to byt hocico, aj zapal klbov alebo naozaj len zatazene, rastove...) a napr. guajacuran mu vtedy len zhorsi stav.
Mňa kĺby veľmi boleli keď moje telo nevedelo spracovať laktózu...keď sa na to prišlo celkom rýchlo sa mi polepšilo.
A tiež to môže byť už spomínaná borelióza.
Trvaj na Tom nech dr.vezme krv na podrobné vyšetrenie....
@gabinkomisko suhlasim s @nikpa, urcite odbery. A Colafit nie je na klby urceny. Na klby treba kolagen typu II, napr Versan - ale neviem, ci je urceny pre deti.
@gabinkomisko nie, jediný problém čo som mala bola len bolesť kĺbov
Ďakujem baby, ste super! Mám už kopu skvelých námetov pre našu lekárku 😀. To je také, no ... môže to byť hocičo, alebo aj nič.. ale už to tak nenechám, na môj vkus to trvá príliš dlho.
@simsalabim colafit mi poradili v lekárni 🤔
@gabinkomisko ja mam problemy s klbami, artrozu, od ortopedov viem, ze colafit je na nic. Skus si pogooglit o typoch kolagenu. Tiez som to netusila a tiez mi ho poradili v lekarni 🤔 A potom mi to vysvetlila ortopedka. Ze colafit mozem papat na plet a vlasy 🤷♀️
@simsalabim https://www.kompava.sk/klbova-vyziva-gelo-3-com...
Nasla som také niečo... myslíš že by to bolo vhodne
@gabinkomisko neviem to posudit 🤷♀️Popis znie dobre… no vraj je dobre, ak je v zlozeni uvedene, ze obsahuje kolagen typu II.
Moja dcéra mala bolesti kĺbov ako 6ročná, lekárka nás poslala na sono a zistili jej zápal kĺbov, vzniklo to pravdepodobne z prekonanej alebo prechodenej choroby. Tri týždne brala konské dávky nurofenu a prešlo to.
Inak ešte ma napadla aj mononukleóza....
Ja som bola celé Vianoce a aj silvester s 5 ročnou dcérkou v nemocnici, mala zápal kĺbov a v ľavom bedre mala tekutinu, to sa nedá ani opísať ako strašne plakala, mala to z obyčajnej chrípky, kde sa ten vírus uložil na kĺby
Syn mal 1x bolesti kĺbov - bedrový ako 5-6 ročný, mal tam zápal. Vraj z choroby mu to prešlo na kĺby. 2x mal bolesti kolena keď mal 10, to nás ortopéd poslal rovno na reumatológiu.. behali sme po lekároch, nechodil do školy hádam mesiac... Kým sme nešli k inému ortopédovi a ten nás najprv poslal k zubárovi a na ORL. Zistili mu nejaký zápal (už nepamätám, či nos alebo hrdlo, ale neprejavilo sa mu to nijak), vybral antibiotiká a prešli bolesti kĺbov. Očividne mu zápal prešiel na kĺby, čo by som neverila, ak by sme sa s tým neprešli.
Nemal kliešťa?