Bolesti hlavy po odstráneni nosnej mandle

mim987
13. feb 2023

Ahojte . Syn bol v narkoze pred 10timi dňami, vybrali mu nosné mandle . Niekoľko dni sa sťažuje na bolesti hlavy . Boli sme na ORL na kontrole , dr povedal aby sme mu dávali nurofen každých 12hod tri dni . Piatok sobota nedeľa dostával teda syn nurofen a dnes , pondelok a opäť sa sťažuje na bolesť hlavy . Stretli ste sa s tým prosím niekto ? Ideme samozrejme opäť na kontrolu ale už začínam trochu panikáriť . Okrem toho nemal žiadne komplikácie .

ankare
13. feb 2023

@mim987 nosná mandla, nie nosné mandle.
Aj môj bol na zmensovani mandle a veru hlava ho bolela dlhšie. Dr. mi to vysvetlil, že sú to pozostatky z narkozy. Takže je to úplne normálne. Skoré zotavenie!

mim987
autor
13. feb 2023

@ankare teda , ďakujem , som čítala aj nejaké články a casto píšu v nich nosné mandle tak som mylela. Že sú dve 😅 ďakujem za opravu a aj za upokojenie , budem veriť , že to teda prejde čím skôr 🙏🏻

janinah
13. feb 2023

@ankare ak už,tak nosova mandľa...nosová dutina...nosnosť mosta

@mim987 pije dost? Izba vetranie dostatočne? Riešte to s pediatrom,po orl stránke ani od narkozy by to byt nemalo

ankare
13. feb 2023

@janinah fíha, teda nosova.

ankare
13. feb 2023

@janinah viacero deti v okoli absolvovalo túto operáciu a veru vacsinu bolela istý čas hlava.

@mim987 okrem toho ho bolel aj krk vzadu dlho, lebo pri operácii je hlava zaklonena. Aj mu pár dní pachlo z pusy, aj to je normálne.
Je zaujímavé,že Vám odporučili Nurofen. Nám odporučili len analgetiká na paracetamolovej báze.

janinah
13. feb 2023

@ankare bola som orl sestra

kayyaa
13. feb 2023

@janinah nosná mandľa je spisovne, pozri si slovník😉 ved je aj usne, nosne a krcne oddelenie, nie je nosové ci uchové 🤦‍♀️😅
A ked uz sa chceme hrat na mudrych, tak potom správne nosohltanová mandľa😉

mim987
autor
13. feb 2023

@janinah tak ja neviem , orl povedal , že je to bežné …. Tak snáď vie . Och, no uvidím čo povie teraz a pôjdem aj k pedine po kartu tal sa spýtam aj jej . Vetráme veľa , s pitím mal od malinká problém , nechcel nikdy dako piť , dodnes mu to musím pripomínať ale tak na jeho pomery vypil posledne dni oveľa viac vody ako bežne keďže mu vkuse pripomínam aby sa napil .

mim987
autor
13. feb 2023

@ankare áno , ešte som sa pýtala či mu mozem dať aj panadol tabletku lebo tie som mala doma a on na to, že nie , vyslovene nurofen lebo vraj ten účinkuje aj protizapalovo nielen na bolesť . Tak som bola kúpiť nurofen 💁🏼‍♀️

janinah
13. feb 2023

@mim987 áno,hlava bolieť môže,ale 10 dní a s analgetikami sa mi to už zdá veľa, tak aby sa neprekryla iná dg

@kayyaa nehrám sa na múdrych,ja som s tým nezačala.. a verím,že sú manažmenty nemocníc,ktoré nerozoznaju pojmy nosový a nosný a majú nosné a nie nosovej odd....viac je však takych,ktoré to majú spravne

elia9
13. feb 2023

Aj môjmu nedávno vyberali nosnú mandlu a pri pustení z nemocnice ma doktorka upozornila na to, že je úplne normálne ak ho bude bolieť hlava..od bolesti som dávala len Paralen, tak som to mala aj poznačené..neviem, na koľko je to pravda, ale nurofen vraj môže vyvolať krvácanie..🤷

ankare
13. feb 2023

@elia9 ano, aj mne tak povedali, že preto nurofen nie. Aj pri kiahnach sa odporucaju paracetamolove liečivá,že?

mim987
autor
13. feb 2023

@elia9 ďakujem za odpoved . My sme boli ale na kontrole po 7mich dňoch tak asi po takom čase usúdil dr , že krvácanie už snáď nehrozí , neviem , tipujem len . Mna tiež upozornili, že ho môže vzadu bolieť krk ale on ukazuje na boku hlavy , že ho boli a je to už ak dosť dlho mi príde tak ma to znepokojuje už

elia9
14. feb 2023

@mim987 nie je za čo ☺️ samozrejme netreba nič zľahčovať, ale podľa mňa to je ešte v norme..mne nepovedala, ktoré konkrétne miesto ho môže bolieť, iba sa vyjadrila nech sa nezľakneme, ak sa náhodou bude sťažovať na bolesti hlavy 🙂 ešte by som možno týždeň počkala a ak to bude pretrvávať, tak by som to riešila s dr🙂

mim987
autor
14. feb 2023

@elia9 ďakujem za upokojujúce riadky . Vo štvrtok ideme na kontrolu tak dovtedy počkám , nejdem hneď plašiť. Dnes sa však na hlavu konečne nesťažoval ani Raz tak snáď to už bude dobre 🙏🏻

ankare
14. feb 2023

@mim987 daj nám vedieť po kontrole.ja si myslím,že je to v poriadku.
Super pokrok, verím,že už bude dobre!

elia9
15. feb 2023

@mim987 nie je za čo 😉 verím, že všetko bude v poriadku 🍀🙂

mim987
autor
17. feb 2023

@ankare Tak bol včera na kontrole , vraj u nich všetko ok a hlava by ho nemala bolieť , vraj ak ho boli tak pre niečo iné …. Tak čakám, syn sa sťažoval odvtedy už len raz takze zatiaľ to nechám tak , uvidíme cez víkend či sa ešte bude sťažovať a led áno tak pôjdeme k pediatričke s tým ale dúfam, keďže uz to nieje každodenne sťažovanie si , ze to uz ustupuje a nebude to nič vazne , možno tak cudne zareagoval na anestézu alebo čo , neviem si to inak vysvetliť

miruna11
29. jún 2023

@mim987
Ahoj, ako ste dopadli s tou bolestou hlavky? U nas sa to objavilo asi 3.den po operacii...uz sme po kontrole, vraj to moze este tyzden/dva trvat...bolest sa objavuje najma v noci, tiez som z toho kusok nesvoja...dakujem

ankare
29. jún 2023

@miruna11 neboj, aj môjho dlhšie bolela hlava a tiež hlavne v noci. Odznie to. Skoré zotavenie!

miruna11
29. jún 2023

@ankare dakujem ❤

mim987
autor
29. jún 2023

@miruna11 ahoj, môj syn to asi ani nemal z toho zákroku , zrejme skôr zo stresu …. Jeho to nebolelo tak klasicky ako keď človeka boli hlava ale jeho to len zabolelo a dosť . Držím palce nech je vám čím skôr lepšie .

nikkas
5. júl 2023

@mim987 ako ste vtedy dopadli prosím ta nás je tiež 10 dní po operacii nosovej mandle a tiež ma strašne bolesti hlavy ani ohnut nou nemôže tiež ukazuje aj na bok hlavy aj teploty sme mali odbery ma krvné ôk.. nechápem čo to je ako ste dopadli co mu bolo tiež sme brali striedavo narodeninám a panadol čipky ale tiež som nevedela ze nurofen sa nesmie..ale nekrvacal ani z nosa ani z krku tak ja neviem

ankare
5. júl 2023

@nikkas krk ho môže bolieť z toho, že pri zákroku je hlava zaklonena. A hlava z narkozy.
Mňa na nurofen upozornovali hneď po zákroku.

nikkas
5. júl 2023

@ankare a co môže ten nurofen urobiť?

ankare
5. júl 2023

@nikkas môže podporiť krvácanie rany

lenkadanka
11. okt 2023

@miruna11 prosím Vás ako sa vám podarilo zbaviť sa tej bolesti? Syn má 4 deň bolesti aj v zadu aj na boku a k tomu taký zapach z nosa a pusy. Na takú silnú bolesť nás nik neupozornil. Paralen mu zaberie tak na 3 hod. berie preventívne ATB aj pamycon. Som z toho v strese, kedy to skončí.

lyci
11. okt 2023

@lenkadanka najhorsi je 5-6. den. takze to este len pride. davajte pravidelne paralen kazdych 6 hodin alebo ako pisu v pribalovom letaku. my sme davali nurofen. vzadu na krku a na temene hlavy bolest je tiez normalna. nas skoro 2 tyzdne nevedel zaklonit hlavu, ani otacat do bokov. zapach z ust k tomu tiez patri. plus mal horucky

lenkadanka
11. okt 2023

@lyci ďakujem Vám je to čistý stres pozerať na také ubolené dieťa,skúsim ešte zavolať ORL lekárke čo ona na to povie. Nejaký bolesť som očakávala po zákroku ale toto ma až zaskočilo. Ešte raz pekne ďakujem

lyci
11. okt 2023

@lenkadanka antibiotika sme zacali az ked dostal horucky. vela plakal. aj v noci sa budil na bolesti dost dlho. boliet ho zacalo znova vzdy predtym ako mohol dostat dalsie lieky. operovali ho 19.9. a uz je uplne fit. a ta bolest vzadu na krku a na spodku hlavy je kvoli tomu,ze to robili blizko svalov. ja som tam kvoli tym bolestiam hlavy a horucke volala sobotu vecer. operovali ho utorok. takze vam len povedia, ze to je normalne a ze mate davat lieky od bolesti