Mile mamicky, dajte nejaku radu alebo aspon podobnu skusenost… nasa mala ( 2 roka a 2 mesiace) ma uz viac ako dva ryzdne bolesti v lavej casti chrbta, ukazuje nizsie niekde na uroven krizov, niekedy aj na bok… zacalo sa to tym, ze v noci nepokojne spala a postupne pocas dna sa tiez zacali objavovat bolesti, ktore uz vedela popisat, ze ju boli chrbatik… boli sme uz u lekara, brali moc, krv, rentgen jej robili ci nema nieco zlomene, nefrologia… vsetko je v poriadku, ale stale sa stazuje. Najhorsie su noci, kedy sa v kuse budi a place, ze ju to boli z coho je potom cez den uplne vystavena a doobeda len polihuje na gauci…isli sme aj do nemocnice, len tam dookola co uz mame… krv, moc… a nakoniec skonstatovali, ze neje nutne ju hospotalizovat, lebo ma vsetko ok. Darmo som im hovorila, ze ma bolesti, ved aj na chodbe v nemocnici len odovzdane sedela a pofnukovala…este, ze mame skusit neurologiu, kde nas zoberu az o niekolko dni, tam sme este neboli a ked aj tam nic, tak uz neviem… zazil niekto bolest na chrbatiku u takeho maleho dietata???
Pozri sa sem. Možno niečo z toho? https://sestrickaonline.sk/bolave-nozicky-u-die...
Mala len ultrazvuk obliciek, brusnej dutiny nie.
@sarahh09 boreliozu by zistili z krvi.
@ivkaavki Ja som mala to iste so starsim. Dieta mi plakalo v naruci, ze ho boli chrbat. Vsetko mu robili. Uz mi vypisovali na kramaroch ziadanku na hospitalizaciu a MRI chrbtice. Nakoniec mi jedna lekarka poradila ist za fyzioterapeutkou. A veru mala pravdu. Mal zly svalovy tonus. Teda zapajal nespravne svaly a z toho ho bolel chrbat. Preto boli vsetky vystrenia v uplnom poriadku. Lebo toto na RTG, ani sono neuvidis.
Velmi dobre poznam ten pocit ked ti lekarka naznacuje, ze si asi tak trochu vymyslas lebo papiere ukazuju zdrave dieta.
Robili aj USG? Reaktívma artritída je vylúčená? Obličky v poriadku?