Bolesti chrbta u 2-ročného dievčatka

ivkaavki
2. dec 2024

Mile mamicky, dajte nejaku radu alebo aspon podobnu skusenost… nasa mala ( 2 roka a 2 mesiace) ma uz viac ako dva ryzdne bolesti v lavej casti chrbta, ukazuje nizsie niekde na uroven krizov, niekedy aj na bok… zacalo sa to tym, ze v noci nepokojne spala a postupne pocas dna sa tiez zacali objavovat bolesti, ktore uz vedela popisat, ze ju boli chrbatik… boli sme uz u lekara, brali moc, krv, rentgen jej robili ci nema nieco zlomene, nefrologia… vsetko je v poriadku, ale stale sa stazuje. Najhorsie su noci, kedy sa v kuse budi a place, ze ju to boli z coho je potom cez den uplne vystavena a doobeda len polihuje na gauci…isli sme aj do nemocnice, len tam dookola co uz mame… krv, moc… a nakoniec skonstatovali, ze neje nutne ju hospotalizovat, lebo ma vsetko ok. Darmo som im hovorila, ze ma bolesti, ved aj na chodbe v nemocnici len odovzdane sedela a pofnukovala…este, ze mame skusit neurologiu, kde nas zoberu az o niekolko dni, tam sme este neboli a ked aj tam nic, tak uz neviem… zazil niekto bolest na chrbatiku u takeho maleho dietata???

mamamasama
2. dec 2024

Robili aj USG? Reaktívma artritída je vylúčená? Obličky v poriadku?

mamamasama
2. dec 2024

Pozri sa sem. Možno niečo z toho? https://sestrickaonline.sk/bolave-nozicky-u-die...

sarahh09
2. dec 2024

@ivkaavki mňa len napadlo keď dieťa rýchlo rastie tak sa sťažuje na bolesť nožičiek a možno vašu dcéru bolí chrbát.

sarahh09
2. dec 2024

@ivkaavki alebo aj borelióza vtedy bolia svaly všetko

ivkaavki
autor
2. dec 2024

Mala len ultrazvuk obliciek, brusnej dutiny nie.

mamamasama
2. dec 2024

@sarahh09 boreliozu by zistili z krvi.

ankare
2. dec 2024

@ivkaavki Och, toto je veľmi nepríjemné. Viem si predstaviť, ako bezmocne sa ako mama cítiš. Chudinka malá. Verím, že to čoskoro prestane respektíve prídete na príčinu. ❤️

beata_k
2. dec 2024

@ivkaavki Ja som mala to iste so starsim. Dieta mi plakalo v naruci, ze ho boli chrbat. Vsetko mu robili. Uz mi vypisovali na kramaroch ziadanku na hospitalizaciu a MRI chrbtice. Nakoniec mi jedna lekarka poradila ist za fyzioterapeutkou. A veru mala pravdu. Mal zly svalovy tonus. Teda zapajal nespravne svaly a z toho ho bolel chrbat. Preto boli vsetky vystrenia v uplnom poriadku. Lebo toto na RTG, ani sono neuvidis.
Velmi dobre poznam ten pocit ked ti lekarka naznacuje, ze si asi tak trochu vymyslas lebo papiere ukazuju zdrave dieta.