Dobrý večer, prosím o názor. Mam 2 a pol ročnú dcérku, ktorá sa pomerne často sťažuje na bolesti nôh, hlavne chodidlá, ale Niekedy aj celé nôžky. Beha veľa a casto, energie má za dvoch. Na bolesti sa sťažuje hlavne k večeru a v noci, ale aj cez den vie povedať. Nôžky vtedy trie o seba, prsty ohyna. Dr vraví, ze rastové bolesti, ale sme objednaní aj k ortopedovi. Niekedy pomôže masáž, niekedy dám aj Nurofen. Ja len, ci nemá niekto skúsenosť pri dieťaťu v takom veku, s bolesťou chodidiel? Ze často sa sťažujú na bolesti, ktoré ich našťastie neobmedzujú v bežnej činnosti... Na ploche nohy to nevyzerá, ale možno len neviem posúdiť...
@anjelicek26 prosím, pred kazdym príspevkom, ktorý pridáš, si ešte raz precitaj text. Pri Dr som bola, k ortopedovi som objednaná. Pýtam sa na skúsenosti, nepotrebujem vypísanie diagnóz.
Ale ortopéd ak je to niečo iného asi nepomôže. Obvodný by mal zobrať najprv krv... U nás to bol nedostatok vitamínu D..
Dobrý deň, ako ste dopadli? Môj syn ,tiež má 2,5roka a stále sa sťažuje na bolesti nožičiek, ukazuje iba chodidlá, prsty skŕča. Väčšinou vždy keď behá, chodí a sadne si ,pospí si, keď je v kľude ,tak vtedy to začne.
Na krv sme boli ,doktorka nerieši..
Rada by som navštívila ortopéda tiež asi...
@sia2705 tak ortopéd urobil sono a vravel, ze ma nedostatok minerálov. Odporučil brat Devit 3 kvapky, céčko denne, vápnik. A ze to mam konzultovať s pediatrom. Ďalej je malá objednaná začiatkom septembra na RTG, tiež ortopéd ju tam poslal s tým, ze potom pri nom kontrola. Co sa vápnika týka, tak nasa pediatricka nás poslala na gastro, nech jej urobia odbery, ci naozaj ide o nedostatok vápnika. Tam sme tiež v sept.objednane. No a ešte jej predpisala Nitricia Fortini, to sú také ochutené mliečka, veľkosť asi ako Actimel, ze to obsahuje dosť vápnika a je to dobre pre deti. Mala nechce veľmi jest, jedlo do nej dostanem fakt s veľkou námahou, takže aj tam môže byť problém. A presne, ako si písala, aj moja hlavne chodidlá a prsty skruca a chce, aby som jej nôžky masirovala. Takže takto. Ale ortopéd ma ubezpečil, ze je to u detí bezne. Ešte uvidím, ako tie odbery dopadnú. Snad to bude v norme.
Aj moja 7 ročná sa na to sťažuje. Z krvi vyšlo akurát menej Dcka. Tiež čakáme na orto
@lucia147852 no aj toto vravel, ze to môže byť aj nedostatok D-cka, ale na sone videl demineralizaciu. Pritom po vonku beha často, Devit davam od narodenia pravidelne.
Ďakujem ti za odpoveď 😊
Skúsim ho aj ja objednať na ortopédiu, z krvi má aj D-čko aj minerály malý ok.
A vládze ti malá napr.na kolobežke , odrážku? Aj vtedy ju nožičky bolia?
@sia2705 ona celý deň funguje na 100 %, bicykel, odrazadlo, kolobežka, beha, skáče, vystraja. Ale v noci sa zvykne budit, alebo ráno, alebo napríklad si len tak sedí a začne si triet nôžky, chodidlá o seba, ze ju bolia. Ale vzápätí na to opäť beží už niekam a podskakuje. Ze nemá také bolesti, ze ju obmedzujú.
@sia2705 ahoj, niekde ste sa posunuli? Moja sa stále sťažuje, hlavne večer, keď si sadne, alebo keď je v kľude. A ešte, keď sa rozčuľuje. Ortopéd veda nepovedal, ze ma niečo s klbami, ale ze mi to vysvetlia inde... Kde inde, neviem. Nutné urobiť odbery, sme objednane na október 😠 skorší termín sa nedal dostať. Tak sa bojím... Hlavne tie chodidlá ju trápia, palce skruca, v noci sa budí, aby som jej nôžky masirovala...
Viete už niečo viac prosim?
Boli ste už na tých odberoch? Čo vám brali, neviete? Môj mal aj zvýšené svalové enzými, asi slabšie svaly , má aj ploche nožičky
Dajte vedieť ako ste pochodili 😊
No my sme boli na gastre, tam jej z krvi vyšli hraničné hodnoty, nejaké ana niečo, nejdem ani hľadať, co to je ani nič. Ale dostali sme odporúčanie na detskú reumatologiu, tam ideme o 2 týždne. Inak u nás dostať termín niekde, to je katastrofa. A to 3 mesiace čakám, a ešte mi volali, ze o 2 týždne presunúť, lebo Dr nemôže v ten deň. Ešte aj endokr.malu čaká. No uvidíme. Sťažuje sa stále, ale už trochu menej, aspin sa mi zdá.
@sia2705 my chodíme k ortopedovi už vyše roka, máme ploché nohy a snažíme sa cvičiť. Nemám pocit že by sa to zlepšilo, má obdobia kľudné a obdobia kedy v noci preplace alebo prevzdycha že ho boli klenba, niekedy priehlavok. Cez deň nie, to funguje na 100percent, běhá, skáče celý den. Nosíme ortopedické vložky do topánok. Premýšľam či ešte nezbehnut na nějaké fyzio ako samoplatca čo je emfyzio v Trnave ale či mi povedia aj niečo viac než čo už vieme že ma ploche nohy a zle držanie tela,...? Odbery máme riešené u všeobecnej bežné a myslím že aj na reumu či co by to mohlo být mu kedysi robila testy.
@miruskamy
@sia2705 inak vybavilo sa mi že mu z krvi zistili nedostatok vitamínu D aj keď podstivo dávame od narodenia a s prestávkami až do piateho roku veku (má teraz), bolesti noziciek mávame stále od 2 rokov, v takých fázach ako som písala vyššie, niekedy pomôže v noci masáž a hladkanie, niekedy musím dať aj nurofen aj keď sa vyhýbam takýmto veciam ako sa len dá a dávame naozaj až nevyhnutne. Zistila som že ma nulové brusne svalstvo, on teda vôbec nie je športovec, poslali nás na rehabky ešte cvičiť aj na chrbát to len tento mesiac sme začali. Netušila som že by to mohlo mať súvis aj s takýmto niečím že má slaby stred tela, ale všimla som si že hrôza aj držanie tela u neho, on vôbec žiadny šport nie, iba behanie a skákanie to by mohol celý deň.
Tak smer pediater,my môžeme len hádať, od nedostatku vitamínu D cez detskú reumu po slabe brušné svaly....