Poraďte mi čo pomáhaa na bolesti bruška. Dávam malickemu aj finálový cajik aj detské kvapky espumisan
pupik,a horuci obklad cez body na brusko,...aj cumlik pomaha,....masirovat v smere hodinovych ruciciek okolo pupceka,...
My sme mávali desné koliky, nie pár hodín plaču, ale neustály plač, až bola fialová, ani vyspať sa chúdatko nemohlo, ja som skúšala masáž bruška vždy v smere hodinových ručičiek mastičkou s názvom Pupík, prípadne prikladanie primerane nahriateho vrecúška s čerešnovými kôstkami (dá sa kupit v DM), prípadne skúsiť iné kvapky, poradit sa v lekárni, nám espumisan nezaberal vobec, ani Infacol, nám pomohol len sab simplex, ale to len troška, ja som po masáži bruška zvykla použiť rektálnu rurku (lekári to nevidia radi, ale myslím, že občasné použitie nezaškodí, dokonca mi to medzi rečou sami lekári odporučili), len to treba opatrne zaviesť, poradiť sa samozrejme radšej s lekárom, prípadne v lekárni. u nás boli krče nakoniec vyvolané alergiou na kravskú bielkovinu a zároven intoleranciou laktozy, takže po vhodne nasadenej liečbe šetriacim mliečkom sa to upravilo je možné, že po 3 mesiacoch sa vášmu bábatku uľaví, lebo aj tráviaci aj nervový systém sa mu ešte vyvíja, držím palce.
ahoj ale masirovat nie tak, ze hladkas, to nepomoze, normalne musis brusko viac stlacit, neboj sa babatko to neboli, len tak rozhybes crievka a uvolnis prdiky .... a kaka dobre? moji drobci ked to mali, tak bola doktorka u nas doma, lebo im aj teplota z toho vystupila, tak mi ukazala, ze pomasirovat treba poriadne a pritlacit a rektrarnu rurku - pomastit dobre olejom a do ritky , tot uvolni prdiky najskor a ulavi sa . tu rurku dostat v lekarni a treba ju vyvarit pre prvym a po kazdom pouziti. S tymi kolikami sme sa veru natrapili...
Nahrievat, masirovat, cvicit nozickami, ak kojis, odsleduj si svoju stravu, vyhybaj sa cerstvemu pecivu, vsetkym potravinam, ktore mozu sposobovat nafukovanie (kapusta, kel, brokolica, karfiol...). Pomaha skusit vysadit aj mlieko a mliecne vyrobky u Teba. Proste musis skusat a sledovat. Je tu hromada tem k tomuto problemu, skus pohladat.
Fenyklovy caj skus vysadit, niektorym detom vadi a prave sposobuje bolesti. A dokonca u nas bola problem horcic (ked som ja, samozrejme, zjedla).
niekomu pomáha infacol kvapky, sú lepšie ako espumisan, príp.aj ty si dávaj pozor na stravu, našej malej vadilo zo začiatku skoro všetko mliečne, ešte odporúčam napr. pre teba Caro bezkofeinová káva, kt. obsahuje vlákninu a cvičiť jej s nožičkami, priťahovať k brušku a potom to aj striedať tak, že kolienko s laktíku priťahovať zkríža
Ahoj Dominika, mojej dcerke (teraz 7 mes.) najviac pomahala masaz bruska. Masirovala som jej ho tak laicky (v smere hod. ruciciek), ale bola som potom na kurze masaze pre babatiek a to mi velmi pomohlo. Nasa princezna sa potom uz normalne na masaz tesila - odvtedy bolesti takmer prestali a bola kludnejsia. Lektorka na kurze bola vyborna, bolo jasne, ze sa o babatka naozaj zaujima a vela studuje a konzultuje aj s lekarmi. Ak si z BA, skutocne odporucam (vola sa Jana Bobulova).
skús pupik krém