Prosím o radu, stvorocna dcerka sa mi pred takmer dvomi tyzdnami podvecer zacala stazovat na bolest bruska okolo pupka. Mala zvysenu teplotu do 38 C, tak sme davali harmancekovy caj, rano sa zdalo ze to bola len viroza ale vecer sa vsetko zopakovalo, bolest bruska, zvysena teplota (tu mala len prve dva dni, potom uz nie). Odvtedy sme absolovali opakovane vystrenia mocu, stolice, vytery z hrdla, nosa, chirurgicke vysetrenia - vsetko negativne,t.j. nema zapal mocovych ciest ani parazity, nejde ani o nahlu prihodu brusnu, akurat sono bruska preukazalo tzv. mesenterialnu lymfadenitidu, t.j.zvacsene a vacsi pocet lymfatickych uzlin v brusku, ako som zistovala svedci to predsa len o nejakej infekcii. Musim povedat ze vsetky tieto vysetrenia ma stali kopec nervov lebo nasa lekarka ma problem jej aj zobrat krv alebo ju poslat na nejake specializovane vysetrenie, tak sama zistujem co si mam este ziadat aby mi mala dalsie dva tyzdne neplakala vecer ze ju boli brusko a budila sa na bolest zo spanku. Ona totizto cez den funguje takmer normalne, beha, hra sa, (akurat pri skakani ma problem, povie ze ju zase boli brusko, myslim si ze ked ma aktivity tak na tu bolest nemysli ale urcite ju boli aj cez den) len pride vecer a s nim aj plac ze brusko boli. Prosim Vas ak mate nieko skusenosti s takymto problemom poradte co dalej. Dakujem.
ja by som v prvom rade menila lekara ! co je to za lekar ked mamicka musi zistovat na nete ake vysetrenia ma ziadat a na co ma narok ? ...skuste este pohotovost ...u nas ked bolelo brusko hned zistovali ci to nebude slepak .....neviem co dcerka cez den papka ale skus jej vysadit mliecne a mucne jedla
A ten zvacseny pocet lymfatickych uzlin predsa nie je len tak, urcite by mali patrat po pricine. Nie je v pohode, aby sa male dieta trapilo opakovanymi bolestami. Trvaj na dalsich vysetreniach, pripadne ak sa da, zmen lekara. Drzim palce, nech sa skoro polepsi
ako keby si o mojom pisala...ma 5 rokov...bolesti opakovane bruska..ale vo vacsich casovych intrvaloch..napr 3 dni a potom mesiac nic a tak dokola...vyse pol rok...potom prekonal aj crevnu vyrozu-cela rodina sme ju schytali- tam sa to velmi nasledne zhorsilo...tiez kopec vysetreni a nic sa nezstilo....a tiez mierne zvacsne brusne uzliny...to bolo pred pol rokom cca.... dr ,ze mozno je citlivesji na vetry a tak sme mu nasadlili espumisan a bio gayu...a ono to zabralo..espumisan bral cca 3m...zabral v podste hned od druheho dna sa prestal stazovat...teraz je 3m bez neho a nema problemy....vraj su taketo deti co precitlivene reaguju na kazdy pohyb creva..a mierne vetry sposobia bolesti...
on mliecne neje, mlieko nepije,lepok vystreni mal a je to OK....ale tak snazim sa mu aj lepok obmadzovat,neje potraviny co viac nafukuju...sladkosti len s obmadzene....on precitlivene reaguje aj na mierne zranenia..ozaja skrabane prereve ako blazon,tak asi ma ozaj nizky prah bolesti..
brusko ju boli len vecer.....
- bud ju naozaj neboli a len prisla na to, ze ked zakrici boli brusko, tak sa jej vsetci venuju podla jej predstav
- alebo ju naozaj boli a treba prist na to, preco , z coho, preco prave vecer?
co veceria? co pije? psychicky si to akosi sama privodi lebo ved vecer a ide sa spat?
zvacsene uzliny ma kazdy jeden clovek aj x mesiacov po prekonani nejakej virozy, bacilozy atd......ak to nejako specialne dr. neriesil asi v tom nevidel nic zvlastne a hrozne.....
aj my máme tento problém...moja 4ročná sa minulý týždeň zobudila na bolesť bruška a krče, boli sme akurat u svokrovcov, tak manžel vzal malú na pohotovosť, nezistili jej nič, pichli jej nospu, tá jej zabrala, a poslali ju domov. ráno sme mali prísť na lačno na odbery. tak sme tam strávili celý deň, z krvi jej nezistili nič, iba zvýšené crp okolo 30. dali jej biseptol, a že treba ešte vyšetriť moč. po tomto ju bruško prestalo bolieť a týždeň bol pokoj.cez víkend sme sa vrátili domov. a v utorok dostala vysoké horúčky. včera sme išli k dr.naša mala dovču, tak sme išli k zastupujúcej, v hrdle ma afty, vyšetrili moč, tak že to vyzera na virozu, aj to zvýšené crp, bolesť brucha, hlavy, vracanie, vysoké teploty a že to musí samo prejsť, takže len piť repíkový čaj, vitaminy, a nejaký bylinkový sprej na tie afty. dnes už je lepšie, zatiaľ sa na bruško nesťažuje. zistili jej ešte z konečníka nejaký citrobacil. takže len čo sa vráti naša p. dr. tak sa k nej chystám a nech jej spraví poriadne testy a uvidíme, čo to bude.
Zevraj si deti bolest nevymyslaju,tvrdia to zdravotnici. Asi na tom nieco je,nas sa tiez stazoval na brusko,myslela som,ze si vymysla a napokon mal pruh :( Aj ked uz ma dlho po operacii,obcas povie,ze ho boli,nasadim mu probiotika arko defensis,ktore sa beru len 5 dni v mesiaci rano,ale naozaj pomozu a zevraj je to aj na imunitu. Ale tiez stale patram po pricine bolesti,zatial som nic nezistla,aj krv je ok. Vela stastia,nech to rychlo prejde.. ;)
Ahoj my sme riesili toto iste pol roka tuto zimu....lenze nam sa vracali vysoke horucky a bolest bruska....neikolko mesiacov... predchadzala tomu plucna mykoplazmova infekcia kedy vybral maly troje ATB tak sme mysleli ze z toho to brusko...ze mu to znicilo celu mikrofloru.....ale bral probitoika a vsetko sa zhorsovalo.....niekedy neubehol ani tyzden a zas ehorucka ... mali sme asi 5x takto horucku a bolest bruska za 2 mesiace....skoncili sme hospitalizovani....vyzetrenia neukazli nic iba ako vy tiez mezenterialne uzlinky riadne zvacsene...prepustili nas a o tri dni zase doma horucka a bolest bruska po 5 dnoch neustupujucej horucky a zhorsujucich bolesti bruska sme zas eskoncili v nemocnici a bol to rotavirus....bolesti sa zhorsili este na dlho po prekonani rotaka.... ale za mesiac dva skoro uplne ustali....boli sme na usg nedavno a uzlinky sa krasne zmensili....teda aspon tie v brusku....my mame problem s uzlinami na celom tele....ALE spat k bolestiam bruska ...maly velmi dlho po tychto neprijemnostiach mal bolestive vertry a aj pri kakani sa velmi bal ze bude boleit....a najma vecer....brali sme vsetky mozne probiotika, pili acidko, a papkali dietne aale ko vravim este mesiac dva po zmenseni tych uzliniek bol pri kazdom pohybe criev v "strehu" ....este dodatok ,,,ze po tom rotaviruse ked sa zhorsili bolesti nas poslali na gastro kde robili testy na intoleranciu na laktozu a celiakiu....tak minimalne toto skuste
@s_mt môžem sa opýtať ako sa prejavoval pruh u dieťaťa aké mal príznaky a podobne. Ďakujem
syn sa stazoval na brusko a ukazoval tak nizsie brucha, ze ho boli.. a ked sme to pozreli, tak vyssie nad slabinami mal taku hrcku. Isli sme s tym na chirgiu sa ukazat a zistili, ze je to pruh, operovali ho..
@s_mt nad slabinami mal nie nad pupkom v strede bruška hrčku? A ako mu to robili normálne alebo laparoskopicky? Zvládal to dobre koľko asi to trvalo celé v nemocnici. Aj po prebrati sa ako cítil ak smiem vedieť lebo môj ma od mala hrčku v strede nad pupkom takú malú rovnakú a nevieme co to je
@superholka77 mal to nad slabinami, dcera mala pri pupuku, tej sme pupok zaliepali tak, ako nam ukazali na chirigii a vstrebalo sa to. Kolko ma vas syn? nas syn bol v nemocnici len 1 den, rano ho prijali a poobede pustili, lebo mame nemocnicu v meste.. Po prebrati z narkozy bol zurivy :( ale potom to preslo..
@s_mt moj ma 6,5roka ale ma to od narodenia tak neviem na dotyk ho to neboli ma to nad pupkom v strede bruška.. ten zákrok je jednodňový? Neviem ci sa to môže ešte preliepat ani ako a čím neviem. Ťažko povedať
dávaj probiotiká