Bolesti bruška u mesačného bábätka

slniecko5789
25. feb 2016

Ahojte, chcela by som sa spytat, moja dcerka ma mesiac a pri kojeni a v spanku sa strasne krci od bolesti. Neviete cim to moze byt? Bola som aj u doktorky na poradni a zevraj to je vyvojom babatka ale tomu neverim. Bojím sa aby to nebolo nieco vaznejsie...dakujem

pribinak
25. feb 2016

No a plače? Ak nie, tak to vobec nemusi byt od bolesti, ale normálna praca svalov

slniecko5789
autor
25. feb 2016

Zobudi sa naa to a potom zacne plakat, ked ju kojim a ma tie krce tak akoby mrcala pri tom a riadne ju ohne :(

pribinak
25. feb 2016

@slniecko5789 vsak to je normslne, ze ked sa zobudí, ze zacne plakať, ved este nevie povedat: mama som hore, chcem toto alebo tamto
Ak sa prehýba ci vykruca pri dojčení, tak to moze byt, ze mas pomerne silný tok mlieka a nestíha pit
Zavolaj si laktačnu, nech sa na Vas pozrie

8291
25. feb 2016

Môže mať aj koliku pokial ju prehne do obluku a plače pritom.

slniecko5789
autor
25. feb 2016

Praveze kaka aj ked nie do kazdej plienky...ae tak dve za den su plne...

moni
25. feb 2016

@slniecko5789 u nas sa prehybanim do luku prejavoval reflux, a zacal presne v tomto veku

slniecko5789
autor
25. feb 2016

Ako ste to riesili? Mala mi aj grckala predtym, teraz uz iba trosku, moze to byt aj tym teda?

mily7
25. feb 2016

@slniecko5789 môže byt reflux,moze byť skryty reflux, môže byť kolika s tým že kakat bude ale koliku bude mať tiez, taktiež to môže byť silný tok mlieka ale to by nebolo stále asi,ale aj neznášanlivosť laktozy. Zavolaj laktacnu, pozoruj dieťatko, skús antirefluxne opatrenia. Ak nič z toho skús abtikolikove opatrenia a ak nič zas lekarku. Ale veľa x či reflux či kolika musí tá mamina odpozorovat sama na dieťatku pretože pozná najlepšie ho, odpozoruje kedy je babu zle a tak príde na to čo ho trápi. Tak pozri na nete reflux,kolika, zapisuj problémy, skús opatrenia a uvidíš určite to vychytas jde je problém. Také malé bábätká mávajú tieto problémy nie je to také vážne neboj.

mily7
25. feb 2016

@slniecko5789 vyvysit polohu na spanie, môže spávať na rovnom ale na boku, dávať grgnut po jedle,niekedy stačí dať ľahnúť na bok tuším, dávať papat po menších dávkach a častejšie aby babo odgrgalo pri refluxe, to je ten menej komplikovany

katrin21
25. feb 2016

@slniecko5789 babatko skus zabalit do zavinovacky a nech ma aj pocas dna telicko v teple, hlavne brusko.. Teraz je moda babatka mat len tak , ale oni tie perinky mali svoj vyznam...
+ ak kojis, samozrejme ma vplyv co jes ty.. aby ho nenaduvalo...
Babatko daj spat na bok, nechaj odgrgnut aj 3x( moze to trvat dlhsie) ... a obcas nechaj rozbalene pokopkat nozickami, zakryte deckou, aby mu nebolo zima...

moni
25. feb 2016

@slniecko5789 moja dcerka mala skryty reflux takze grckala minimalne, ale mala palenie zahy a skoncilo to podrazdenym pazerakom a liekmi ☹ to co baby spominaju pomaha aspon trocha - vyvysit polohu, nechat papat menej a castejsie odgrgnut, neprebalovat hned po nakojeni. nasa bola rada na brusku takze som ju ukladala tak pocas dna.
hlavne vela trpezlivosti, ono to casom prejde! verim ze je to vycerpavajuce ale o par tyzdnov bude lepsie!

maria117
26. feb 2016

@slniecko5789 skus pozriet nieco o bezplienkovej komunikacnej metode - davat babo kakat nad nocnicek al nieco po zobudeni (napapani). Je to dobre ako prevencia pred kolikami. Pomoze to s kakanim, prdkanim, cielom nie je mat babo bez plienky😉 vela mamiciek zacina s tym, ze riesi len kakanie...