Bolesti bruška - nie kolika

loralo
14. feb 2013

Nezda sa mi, ze by slo o klasicku koliku. Moj syncek ma 6mesiacov a od narodenia ma problemy s bruskom, kazdy, resp. kazdz druhy den. Je nervozny, tlaci az pri tom vydava hlasne zvuky ako dospely clovek a snazi sa vytlacit plyny. Budi sa na to aj v noci, takmer kazdu noc. Kaka zatial celkom pravidelne, ale problem je, ze on ma tie krce aj po vykakani, niekedy sa mi zda, ze este silnejsie, ked sa vykaka.
Mate niekto podobny problem?
Inac uziva probiotika biogaia a obcas mu davam par lyziciek harmancekoveho caju.

zivika
14. feb 2013

@loralo neviem, ci je kojeny, alebo na UM, ci uz papa prikrmy a ake, ale ked sa dieta takto trapi denno denne a uz 6 mesiacov, mala by si to konzultovat s lekarkou...moze ist o alergiu...

loralo
autor
14. feb 2013

Je kojeny a dokrmovany nutrilonom plus sme zacali s prikrmamy - zelenina a vecer ryzova kasa.

zivika
14. feb 2013

@loralo v prvom rade by som vymenila nutrilon...doktorka ti na to v poradni nic nepovedala???

loralo
autor
14. feb 2013

@zivika veru vela mi k tomu nepovedala, asi to berie za normalny jav alebo mi neveri lebo ked mu skusala prehmatavat brusko, tak sa jej zdalo ok. Nutrilon davam AR, ktory ma zahustujuci efekt, myslis, ze ten moze robit sarapatu?

zivika
14. feb 2013

@loralo a maly ma reflux???

zivika
14. feb 2013

@loralo lebo ak ano, moze ho trapit to, nemusi to mat suvis s prdkanim...

loralo
autor
14. feb 2013

na gastro nam povedali ze ma fyziologicky reflux, ale sono mu nerobili. No ale ked tlaci, fakt riadne pocut ako sa puci a vytlaca prdiky?

zivika
14. feb 2013

@loralo asi mu robi zle ten nutrilon, ja by som ho zamenila za ine mlieko...a ukladaj ho do sikmej polohy, ale to asi uz vies 🙂

miub
14. feb 2013

@loralo
Ak to pozorujes odvtedy ako si zacala davt Nutrilon, tak zmen mlieko, bude to podla mna tym...

zvedavamt
14. feb 2013

aj nam kazala Dr prikrmovat HA mliekom a nakoniec problemy boli z neho,lebo malej kravske mlieko netravilo. Presli sme po roku trapenia na sojovy nutrilon a bol konecne klud. Skusali sme aj probiotika,ale hlavne tie lekarenske maju divne zlozenie. Espumisan pomohol obcas. Robili sme kupele v teplej vode,pomohlo trosku. Cvicili sme na brusko, hopkali na fitlopte. Natierali vetrovou mastou. Pozor na decke caje,granulovane ,su plne cukru.Teras viem,ze jej pomoze po mliecnom BIO chlorela,poprdka a ma pokoj. Nie vzdy sa da ustrazit a uz ma svoj rozum, tvrdohlavec.

kitty88
14. feb 2013

@loralo aj podla mna to bude tym nutrilonom a este ked vravis, ze je hustejsi, tak ano, moze robit sarapatu v brusku... my sme zo zaciatku dokrmovali nutrilonom HA a tiez nam zle robil, odkedy sme zmenili mlieko, vsetko je ok 😉

loralo
autor
15. feb 2013

ja som aj mala tusaka, ze to bude tym nutrilonom. O sojovom nutrilone som nevedela. Dakujem vam

loralo
autor
16. feb 2013

NO tak som skusila nutrilon soya ale dnes velmi vela zvracia, asi to bude nim 😒

miub
16. feb 2013

@loralo
Ja som davala malej nutrilon 1 a to co bolo po tom ked sa napapala nechcem uz zazit a ani to nikomu neprajem. Tie prebdene noci s neprestajnym placom boli strasne. Potom mi povedala dokina, ze nech skusim zmenit za nutrilon antikolik a bolo to to iste.... Az som sa nastvala a zmenila za bebu sensitive a od toho momentu je z malej krasne kludne usmievave babo....
Takze osobne si myslim, ze treba zmenit znacku...,

loralo
autor
17. feb 2013

@miub asi skusim zmenit, ale on aj vela grcka, takze preto ma nutrilon anti reflux. viem, ze sa ma mlieko menit postupne, nesmie sa naraz zmenit, ako si to robila?

miub
17. feb 2013

@loralo nie normalne zo dna na den som zmenila mlieko. Ani neviem ako postupne by sa to malo ked prechadzas na inu znacku... No a napr. Ja davam bebu sensitiv - ta malej sadla perfektne, ale akonahle jej tam domiesam co i len jednu odmerku z beby pro 1, tak uz vygrcka.... Takze je to vyslovene o tom, ake mlieko sadne.
A kedze tvoj malicky ma 6 m, tak nemal by to byt reflux - ale tiez mu podla mna to mlieko nesedi...

loralo
autor
17. feb 2013

@miub ale on ma s bruskom problemy skoro od narodenia. krce aj vracanie

zivika
17. feb 2013

@loralo a davas mu ten nutrilon od narodenia?

miub
17. feb 2013

@loralo @zivika presne otazka ako zivika..... Ak je nutrilon od narodenia tak si myslim ze to moze byt ono - alebo to mate nejak lekarsky potvrdene, ze je to kolika, reflux.... A ako to na tom gastre zistili, ked nerobili sono?