Ahojte maminky. Nenašla som presne odpoveď na moju otázku, tak zakladam fórum/diskusiu. Chcem sa spýtať, môj synček má dva týždne bolesti bruška nás trápili 2x, používala som pupika. Stále sa sponuje a vidno že bolesti má, čo je u chlapcov bežnejšie. Dostali sme od lekárky keby niečo espumisan L a probio-fix. Ešte som v počiatočnej panike a úprimne neviem ako užívať, či až keď bude mať syn bolesti. Pri pravidelných bolestiach pravidelne. Budem vďačná ak má nejaká maminka skúsenosti a poradí mi, uvedie má do obrazu.
Nie nemá, chvalabohu zatiaľ nie. Preto sa pýtam či dať kvapky keď ma bolesti a kcomu potom tie probio ja vôbec neviem :(
My sme sa trápili 10 mesiacov každý deň. Každý radil Biogaia a Eapumisan. Pomohli až podľa mňa najlepšie probiotiká Monsea pre deti od narodenia, taká ružová škatuľka. Zabrali do dvoch dní a naša dcéra je ako vymenená. Do tej doby mi ich nikto neodporučil a ona trpela a my s ňou. Spoznala som ďaľšie mamičky ktorým pomohli. Stoja okolo 10 až 13 eur. Sú to chladničkové probiotiká a hlavne pomohli.
Zajtra zavolám pediatricke. Nič zato nedám. Síce mi to včera objasnovala na poradni, no neviem kde som počúvala
Cvičíme bozkami preventívne stále aby sa uvoľňovali plyny. Snažím sa obísť aby trpel. No zbytočne mu podávať lieky nechcem. No ťažko sa pýtať keď každá mamička má iné skúsenosti. Iné kombinácie. Ja som chcela vedieť že čo robit stymi kvapkami keď prídu veľké bolesti. Najlepšie bude ráno zavolať Dr.
Ahoj my sme tiez brali pobio-fix a pomohli, probiotika mu neublizia tie mu mozes davat podla navodu aj ked ho brusko neboli, posilnia mu crevnu mikrofloru. A espumisana infacol su vyhodene peniaze vacsinu ludi co poznam to nepomohlo ano nam...
Dobre vedieť. Uvidíme, niekomu pomohli, niekomu nie. Tiež som sa stým stretla.
@floweris cvičte s nožičkami, ak dojcite, treba sledovať stravu, môžu mu škodiť napr. Aj konzumácia mliečnych výrobkov...nám espjmisan nepomohol, davali sme sab simplex( má väčšie množstvo ucinnej látky) - nevstrebava sa do tela, iba v čreve rozbíja bublinky aby sa plyny ľahšie uvoľnili. Takze kludne dajte, taktiež tie probiotika...aj keď my sme vyskusali asi 5 druhov a zlepšenie žiadne, naopak, synovi sa bolesti zhoršili. A pre istotu si kúpte aj rektalnu rurku, a nebojte sa ju použiť...
My kakame pekné, aj 3x za deň, občas raz no vždy ma stolicu. Len sa sponuje malinky, očividne na problém s plynmi. No probio mu dám každý deň. Uvidíme ako zaberie ten espumisan, za cca 16hodin žiadna zmena ale vraj to môže trvať aj 3-4dni. Aj keď spinka tak sa sponuje vidno že mu to pokoj nedá. Koľko krát zaspať nezaspi lebo ma bolesti. Baby a ohľadom infacolu nemáte skúsenosti?
Nam na toto pomohol Infacol, ak chces vyskusaj.... Ale pokial ma bolesti kazdy den, tak lieky urcite daval stale, po case sa mu ulavi... Ako je pisane v navode na liekoch...