Bolesti bruška 10 ročného dievčaťa

126
26. máj 2014

Ahoj baby, dnes som bola s dcérou u lekárky lebo ju boli popod bruško, nemôže sa vymocit, hlave ju vraj pýcha.lekárka povedala že asi neaka vyroza lebo moc mala dobrý. Tak neviem. Môže to byť ozaj tá vyroza?

aristka
26. máj 2014

a čo otázka menzesu ..má 10 rokov...

cerez
26. máj 2014

Zobrala jej aj sedimentáciu, či nie je v tele zápal? S virózou by som sa teda neuspokojila. Ak ju bolí v podbrušku, riešila by som to aj cez ženského lekára. Moja dcéra keď je chorá, tak ju tiež bolí bruško, ale celé. Na sone a aj palpačne jej lekár zistil uzliny. Vraj to niektoré deti mávajú počas choroby. V tedy sa uzliny zväčšia.

lila77
26. máj 2014

aj mna bolievalo ked som bola mala moze to byt aj nejake cerviky, alebo stresy v skole alebo doma, slepe crevo, zacpa aj pomale creva peristatika , pije dost?

126
autor
26. máj 2014

@aristka
@cerez
@lila77 ona udáva aj pychlave bolesti hlavy ktoré sú neznesiteľné užila už 6 ibalginov a bruško ju boli momentálne pri dotykoch, lekárka jej brala crp to bolo v poriadku. Inak tiež som uvažovala o menzese lenže nemá žiadne známky/prsia, ochlpenie/ myslíte že gynekológ zistí o čo sa jedná???

anatalia77
26. máj 2014

@126 moje obidve v 10 dostali menzes.
Tych ibalginov nieje privela? Co takto algifen?

126
autor
26. máj 2014

@anatalia77 je ich až moc. A algifen nemám. Ja neviem ale s tým menzesom sa mi to nezdá. 10. Rokov malá prestne pred týždňom. Čo povieš odhalí gynekológ prípadne sa rozbiehajuci menzes?

gromkaver
26. máj 2014

@126 určite zájdi za gynekologom, neviem, ci to moze byt viroza. Hlava bolieva aj mojho synovca, tiez aj 2dni vkuse a dr. povedala, ze to moze byt migrena a+ ma aj zle drzanie tela. Mna tak bolievalo podbrusko, ale mala som 14r. a v 15-tich ma operovali na slepak, lebo si nevedeli vysvetlit vyse roka pomaly non-stop bolesti hlavne tyzden pred menzesom a tyzden menzesu a nakoniec som mala endometriozu. Ja by som s nou urcite isla pre istotu ku gyn. aj ked este menzes nema... 😉

cervenaruza123
26. máj 2014

@126 Ibalginu jej tolko nedavaj. Ked ma neznesitelne bolesti, to uz radsej na pohotovost, nech jej daju nieco silnejsie. Precitaj si pribalovy letak, kolko moze uzit maximalne za den a aka prestavka musi byt medzi jednotlivymi tabletkami a dodrzte to, nech potom nema problemy z velkeho mnozstva liekov. Mimochodom Ibalgin je drazdivy na zaludok, mohlo to jej bolest bruska zhorsit, minule som citala, ze ked niekomu Ibalgin robi zle na zaludok, ma sa napit mlieka, neviem co je na tom pravdy.
Menzes moze dostat aj bez akychkolvek inych znamok dospievania, menzes moze byt prva znamka (aj ked vacsinou je posledna). A dnes dievcata dostavaju menzes skoro, takze nebolo by to nic zvlastne.
Urcite by som skusila ist aj za inym doktorom, ked dcerka trpi, tak aj keby to mala byt nejaka somarina, nech zistia o co ide a daju jej na to bud vhodny liek alebo radu co robit a ulavi sa jej

126
autor
26. máj 2014

@cervenaruza123
@gromkaver vďaka za rady

cerez
26. máj 2014

@126 Neviem ti povedať, či gynekológ niečo zistí. Sama mám dcéru a keby ju bolelo podbruško a crp je ok, tak by som skúsila ženského lekára alebooooooooo vyšetrenie na chirurgii. Choď sama k ženskému a poradiť sa čo by ti odporúčal. V podstate keby aj šlo o slepák, aj vtedy sa istia kontrolou u ženského lekára. Určite by som pátrala po príčine.

126
autor
26. máj 2014

@cerez skúsim všetko a neviem či som to tu spomenula ale včera mala aj teplotu

cerez
26. máj 2014

@126 Čo mňa by veľmi trápilo, je T a problém s močením.

126
autor
27. máj 2014

@cerez od včerajšieho rána nemocila a pritom tekutiny pije. Stále mi tvrdí že sa jej nedá, dokonca aj teraz ráno

adelakk
27. máj 2014

@126 Bolo to už síce dávno ale aj ja som okolo desiateho roku začala mať bolesti V podbrušku a hlavne veľké bolesti hlavy ktoré trvali cca dva roky. Hlava má bolela neprestajne iba niekedy menej a niekedy viac. V škole som bývalá podráždená a začala som byť dosť neznesiteľna. 🙂 ale kto by nebol keby ho stále bolela hlava. Prešlo má to až keď som dostala prvý menzes. Dovtedy som prešla všetky možné vyšetrenia a nič mi nezistili. Nevravím že tvoja dcéra má to isté, ale keď som čítala tvoj príspevok hneď mi to pripomenulo moju skúsenosť. Ale keď vravíš že sa jej nedá močiť to treba riešiť čo najskôr.

cerez
27. máj 2014

@126 Pane Bože, to by som išla na pohotovosť. To nie je normálne. Určite choď!

126
autor
27. máj 2014

@cerez no včerajší moc mala sortiment samé 000 a dnes éry..15, leuko.ww 30- 35, prehliadka u gynekológa povedal že riadny zápal mechúra smerujúci k oblickam a že nechápe prečo sa včera obvodna uspokojila s tými 000 keď dieta má teploty a bolesti bruska. A tá bolesť hlavy je stym spojená. Dal jej akési silné atbplus masť na mastenie cikulky. Keď som to potom ukázala obvodnej bola riadne prekvapená.a vidíš bola by ma odbavila virozou.

aristka
27. máj 2014

@126 postupovala si úplne perfektne ,ak sa rodičovi čokoľvek nezdá ,treba ísť k dr.aj opakovane alebo pohotovosť alebo iný dr....ak vieš ,že tvoje dieťa nie je ok....prajem rýchle uzdravenie ....

126
autor
27. máj 2014

@aristka Ďakujeme. Ja sa večne nachodim ako blba po lekároch ale vždy sa niečo najde

cerez
27. máj 2014

@126 Tak predsa! Je mi ľúto čo má a aké bolesti si musela vytrpieť. Ale našlo sa niečo a teraz sa už bude liečiť a bude lepšie. Želám dcérke rýchle uzdravenie! 🙂

lila77
28. máj 2014

prajem skorre uzdravenie

yelhsa
12. jan 2021

@126 6 ibalginov?????!!!!!!

moniikka
12. jan 2021

@yelhsa je to 6 rokov starý príspevok

martul
12. jan 2021

@moniikka áno, stary príspevok, nič to však nemení nactom, že 10 ročné dieťa 6 ibalginov, preboha veď to by dospelého porazilo...