DOBRY DEN MAM 5 MESACNU DCERKU KTORU BOLIA USKA CO JE DOBRE NA BOLEST USKA ???DAKUJEM VOPRED ZA ODPOVEDE
@karmenkavivi urob si doma ,alebo chod kupit usne kvapky,....ak doma tak daj do misticky 1 lyzicku octu a 3 lyzicky vody,...namoc trosku gazy,alebo pasik obväzu a daj do usiek aby trcalo trochu vonku a potom daj kusok vaty nakoniec,...inak pamykoin davaju,alebo tie usne kvapky,ale princip je ten isty
Asi jedine navsteva lekara, aby zistil, co to je. My sme mali minuly tyzden problem, ukazovala ze ma bobo v usku a ORL doktorka zistila, ze tam ma za bubienkom vela hnisu. Trosku jej hnisali aj ocka, nejako to spolu suviselo. Obidve uska jej prepichovala. Bol to plac na 5 minut, ale okamzita ulava. Mali sme aj ATB, lebo podla CRP to bola bakteria.
Ty si asi cakala nejaku okamzitu radu na domacu medicinu, vsak? Ja by som ale u takej malej nic neskusala, ak by bolo velmi zle, radsej na pohotovost.
@martina646 jediné čo ti môže predpísať obvodná dr. sú Burowové kvapky, ak je to ale zlé, tak naozaj treba ísť na pohotovosť, alebo na detské ušné, tam nás poslala dr. potom čo nám kvapky nepomohli 🙂
Na pohotovost. A rychla pomoc je 1:1 ocot/lieh.
choďte orl pohotovosť,určite by som dieťa netrápila bolesťou,ak sa tomu dá pomôcť,a nedávala by som v dnešnej dobe domáce lieky,tie tak na boľavý palec možno,ale nie do uška 5mes. drobca,možno treba atb,to posúdi len lekár
@luba28 kľudne sa lieč doma,ak to považuješ za vhodné,ale neraď to iným.....dieťa môže mať zápal str. ucha a ten treba možno liečiť aj atb a nielen riedeným octom/ten možno stiahne bolesť,ale na bacily je to o ničom/..a neliečený zápal kdekoľvek na hlave je nebezpečný,lebo je možný prenos infekcie na mozgové obaly ,zvlášť u malých detí....takisto doma nevieš do ucha pozrieť,len lekár vie,či je potrebná paracentéza /tzv. prepichnutie bubienka za účelom vypustenia hnisu za ním/ ono ten bubienok tlakom hnisu praskne aj sám,ale urobí sa väčšia jazvička ako len po prepichnutí a každá jazvička na bubienku znižuje sluch...
s takym malym by som išla lekarne a neliečila cez konika
prosim vas, nic dcerke nedavajte do ucha,ziadne po domacky robene roztoky a pod.mozete jej viac uskodit ako pomoc.Ak ma dcerka silne bolesti uska ,tak nanajvys podat nejake analgetikum napr.nurofen cipok alebo sirup a ist na pohotovost!
@karmenkavivi ahoj najlepšie zajtra ráno na pohotovosť.....u malého zvlášť malého dieťaťa netreba nič zanedbať.....ušká nie sú žiadna sranda.......doma nech nie je v prievane a nechávať tenkú bavlnenú čiapku.....aj na to sa opýtaj......do uška nedávať vatové tyčinky......môžeš podať niečo od bolesti....panadol napr......
myslim, ze by si sa mala skor poradit s petiatrom....